ילד עם אספרגר וזוגיות ההורים
בננו בן ה-15 אובחן לפני כשנתיים עם תסמונת אספרגר בתפקוד גבוה.
תמיד ידענו כי ישנם קשיים ,אך בעלי המקצוע לא הצליחו לתת שם לקשיים.
אין ספק כי לאחר קבלת השם הוקל לי, וכך ידענו ללכת ולהעניק את הטיפולים מהמתבקשים.
זוגתי לעומת זאת קבלה את העניין בצורה קשה יותר. היא הסתירה את העניין מפני מכרים/משפחה ועוד...
הדבר יצר ביננו , חילוקי דעות שונים . למרות שלאחרונה , הסכימה לשתף אחרים והיא נפתחת לעניין הזה לאט לאט, ואף הסכימה ללכת לקבוצות תמיכה ועוד...
אצלי נותר הקושי לשוחח איתה על העניין הזה
וזאת מכיוון שאני מצטייר בעיניה כאיש החזק , האיש שיכול ל"הילחם" במוסדות ולקבל את הטיפולים הנדרשים לילד (בטח העניין מוכר לרובכם).
אך........ מבפנים אני איפה שהוא נאכל, אין לי איש שיחה שאני יכול לשוחח איתו על העניין , איפה שהוא להוזיל דמעה , לשוחח על הקשיים היום יומיים, אנשים שלא מכירים את העניין לא מבינים על מה אני מדבר, אנשים הקרובים אליי במקום העבודה אני נמנע מלדבר על זה (והדבר ברור ),
אני מרגיש שהדבר פוגע בבריאותי.....ובעיקר בסבלנותי כלפי ילדיי הנוספים.
אשמח לשמוע עצות ........
בננו בן ה-15 אובחן לפני כשנתיים עם תסמונת אספרגר בתפקוד גבוה.
תמיד ידענו כי ישנם קשיים ,אך בעלי המקצוע לא הצליחו לתת שם לקשיים.
אין ספק כי לאחר קבלת השם הוקל לי, וכך ידענו ללכת ולהעניק את הטיפולים מהמתבקשים.
זוגתי לעומת זאת קבלה את העניין בצורה קשה יותר. היא הסתירה את העניין מפני מכרים/משפחה ועוד...
הדבר יצר ביננו , חילוקי דעות שונים . למרות שלאחרונה , הסכימה לשתף אחרים והיא נפתחת לעניין הזה לאט לאט, ואף הסכימה ללכת לקבוצות תמיכה ועוד...
אצלי נותר הקושי לשוחח איתה על העניין הזה
וזאת מכיוון שאני מצטייר בעיניה כאיש החזק , האיש שיכול ל"הילחם" במוסדות ולקבל את הטיפולים הנדרשים לילד (בטח העניין מוכר לרובכם).
אך........ מבפנים אני איפה שהוא נאכל, אין לי איש שיחה שאני יכול לשוחח איתו על העניין , איפה שהוא להוזיל דמעה , לשוחח על הקשיים היום יומיים, אנשים שלא מכירים את העניין לא מבינים על מה אני מדבר, אנשים הקרובים אליי במקום העבודה אני נמנע מלדבר על זה (והדבר ברור ),
אני מרגיש שהדבר פוגע בבריאותי.....ובעיקר בסבלנותי כלפי ילדיי הנוספים.
אשמח לשמוע עצות ........