ילד סנדוויץ

kita1000

New member
ילד סנדוויץ

עוד חודש או חודשיים זה יקרה,
ואני צריכה להפסיק לטמון את הראש בחול :)

הקטן הופך להיות בינוני, והוא בן שנתיים וחצי.

רציתי לדעת למה להתכונן ומה דעתכן על ההכנה שצריך לעבור לפני הלידה?

כשהוא נולד היה לי די קל להכין את הגדולה, מאוד אינטואיטיבי.
איתו אני מתלבטת.

יש לציין שהוא ילד מאוד חזק רגשית וברור (יודע תמיד מה הוא רוצה, גמיש מחשבתית, חכם). אבל הוא בתקופה קשה- בגלל הגיל וההריון- הרבה בכי, מוצץ ודובי כל היום.

איזה כיף זה ש

הסנדביץ' שלי גדול בשתי דקות מהקטנה.. לא צריכה לחשוב על זה

לא עזרתי לך, אני יודעת... מצטערת

kita1000

New member
זה לא. אבל שניים במחיר הריון אחד זה די קורץ

ההריונות קשים לי כל כך...

דווקא למי שההריונות שלה קשים אני לא ממליצה

על הריון תאומים, שכשלעצמו הוא הריון בסיכון גבוה הרבה יותר, ולכן גם לרוב קשה הרבה יותר מהריון "יחידני"

המממ... אם זה הריון טבעי אז לא, אם זה לא טבעי

אפשר לבחור שלא יהיו תאומים (גם אם זה מאריך סטטיסטית את זמן ההמתנה להריון).

kita1000

New member
אז מה... לאף אחד פה אין סנדוויץ?

אשמח מאוד לשיתוף

או שאנשי השלושה ילדים ומעלה מאוד עסוקים בחופש?
הגיוני.

בן כמה הוא?

שלי היה בן כמעט שלוש כשהפך לסנדוויץ'. הכנו אותו לזה שתהיה אחות קטנה ועכשיו גם הוא יהיה אח גדול כמו נ' (אחותו הגדולה). אחרי הלידה השתדלנו שהוא יקבל הרבה זמן של אחד על אחד מאבא, סבתא, דודה וגם ממני כשהתינוקת ישנה. וגם עזר לרתום אותו לטובת הטיפול בה..

kita1000

New member
שנתיים וחצי

ועדיין קצת קשה לדבר איתו

הגדולה בת 4, ובאמת גדולה :-o

תודה.

יש לי סנדוויץ שהיה בן שנתיים ו-9 כשהקטן נולד

סורי, אין לי מה לתרום כרגע. אולי בעוד כמה חודשים אצליח לראות במבט לאחור מה ואיך צריך לומר. כרגע יכולה לומר שיש אצלנו המון קושי שלו. אולי גם קשור לכך שבדיוק עברנו דירה, אבל זה לא משנה את העובדה שלא פשוט לו בכלל.

kita1000

New member
זה גיל לא פשוט גם בלי אח ומעבר

מקווה שישתפר במהרה

ותודה.

אני לא בטוחה שיאמינו לי

יש לי סנדוויץ' רווח של שנה ו9
האמת לא היה עניין, הוא קיבל את אח שלו באהבה רבה עכשיו כשהוא רגע לשלוש ואחיו הצעיר כבר שנה וקצת הם משחקים יפה ביחד (כשהגדולה לא משחקת את פרעה וצועקת עליהם לעבוד בשבילה), הם גם מציקים אחד לשני, אבל יש ביניהם אהבה מטורפת בין שלושתם, הם שומרים ומגינים אחד על השני (כל השלושה, בעיקר הגדולים על הקטן).
יש התקפי זעם מדי פעם אבל לא ראיתי שזה קשור להיותו סנדוויץ'.
בתור ילדת סנדוויץ' בעצמי אני מאוד נזהרת מלומר את הדברים שנאמרו לי : "תוותרי לו הוא קטן" זה אחד הבולטים שאני לא עושה.
אני כן מעודדת דו שיח ביניהם (למרות שהקטנצ'יק מדבר רק כמה מילים בודדות הוא מבין הכל ויודע להסביר את עצמו).
אבל בגדול, נתתי להם להכיר זה את זה בלי להתערב, אני גם לא מתערבת בריבים בדר"כ ואם כבר מתערבת זה לטובת גישור ותו לא.
כנראה שזה עובד
או לחילופין - אין לי שום קשר לזה והם פשוט כאלה הילדים שלי (אני נוטה להאמין להסבר הזה ולא לקחת קרדיט
)

kita1000

New member
אני חושבת שמרווח כזה יותר קל לילד

ופחות קל לנו.

השנה וחצי שלנו מאוהבים האחד בשני ודואגים כמו שכתבת.

אולי יהיה לי מזל וגם הפעם.

גם אני לא אומרת לגדולה לוותר. אבל אני כן דורשת עזרה בבית משניהם. גם אם זה אומר שהיא מנקה אחריו ולהפך. לא יודעת אם זה קשור האמת...

אצלי כולם שנה ותשע רווח

עזרה ברור שדורשת ולא מעניין אותי מי עשה מה, כולם ביחד מסדרים כל אחד לפי יכולותיו.
ממש מופת לסוציאליזם אנחנו , כל אחד לפי צרכיו ולפי יכולותיו

נינושה2

New member
לי יש סנדוויץ

בלת"ק
בדיוק היום חשבתי שהסנדוויץ שלי מרוויח משני העולמות - הוא חבר טוב של אחיו הגדול, יש ביניהם שנה ושמונה חודשים הבדל, האמצעי בן 7. וגם חבר מצוין של בת השנתיים וחצי. הגדול והקטנה לא כל כך מתחברים (ועל כך אולי אפתח פוסט התייעצות כשיהיה לי יותר זמן). אם תוציא את הסנדוויצ'ון מהמשוואה, זה באסה גם לגדול וגם לקטנה. אם אני שולחת את הגדול לחבר או שהקטנה בגן כשהם בבית, הכל טוב. בלי הסנדוויצ'ון - אף אחד לא מבסוט. ממש מבוקש הבחור.
לא ממש עניתי לשאלתך אבל זה מה שהיה לי להגיד.

למעלה