ילד נוסף

רותם302

New member
ילד נוסף

שלום

אני גרושה, בת 38 , אמא לילד מתוק ומקסים בן 5.
התגרשתי שהילד היה בן שנה - הבעל בגד והתחתן עם המאהבת הרווקה, נשואים בלי ילדים.... עדיין.
לצערי לא מצאתי זוגיות שמתאימה לי כ'כ ואולי לא התאמצתי.
לאחרונה החלו מחשבות והזמן דוחק....הרצון להביא אח או אחות לבני המתוק וגם המחשבה שניסיתי. הרגשתי שאני לא רוצה שזה יהיה רק אני והוא.
אני יודעת שגידול ילדים זה לא הליכה בפארק אבל אני חוששת להתעורר מאוחר מידי....
אני לא יודעת אם כיוון של בנק הזרע זה אני או הורות משותפת.....אפילו עברה במוחי מחשבה לבקש לעשות הסכם עם הגרוש....( שהתגרשנו הוא היה מפלצת היה לי קשה מאוד נפשית התנהג מגעיל לא שילםף לא לקח את הילד - היום אנחנו מיודדים והכל על מי מנוחות ).
אני עובדת בעבודה סבירה עם שעות נוחות ושכר טוב - אבל וזה האבל הגדול - אין לי עזרה או תמיכה מההורים ומהסביבה - הורים מבוגרים ואחים נשואים עם ילדים ומשפחות. היום יש לי כבר כמה בייבסיטריות שאני רוצה לצאת והילד כבר לא תינוק.
יש כאן עוד אמהות שהתלבטו במחשבה כזו? מה דעתכם על צעד כזה?
אני יודעת שאין פה תשובה נכונה או לא נכונה - אבל אשמח לשמוע עיצות או תובנות.

מתגנב

New member
אם את יכולה לכלכל שני ילדים - כן

אין שום דרך לנבא איך ילד נוסף ישפיע על חייך. את אפילו לא מכירה את הילד/ה. על כל תסריט חיובי אפשר להמציא שלילי ולהיפך.
&nbsp
נשארת איפוא רק השאלה, איך תרגישי אם תוותרי על החלום הזה. כאן התשובה הברורה היא שזה יציק לך ויתסכל אותך במשך שנים ארוכות.
&nbsp
אם את לא יכולה לכלכל שני ילדים בכבוד - אין ברירה אלא לוותר.
אם כן מסתדר לך, גם אם קצת בדוחק - אין מנוס מלהתחיל כמה שיותר מוקדם.

חד משמעית לא להביא עוד ילדים.

א. מתנגדת להולדת ילדים שאין בה מסגרת בריאה ושלמה עם שני הדמויות (זו ראות עיני)
&nbsp
ב. הבן שלך לא זקוק לאח אלא לאהבה ומילוי הצרכים שלו.
&nbsp
ג. בנך כבר לא ילד כפי שציינת והפער בין הילדים יהיה כזה שלא יהיה קשר ממש ביניהם
&nbsp
ד. מצבך הכלכלי והנפשי לא משהו כדי להרוס לעוד נפש את החיים
&nbsp
ה. את במצב שאמורה לדאוג לעצמה לספק צרכים ואנרגיות להמשך המסע שלך לעצמך
ולמסע עם בנך, חביבתי ילך עוד המון השקעה בילד היחידי שלך אז אגרי כוחות
למענו בטרם תחשבי לחלוק אותם לבד עם עוד תינוק ויותר צרכים
&nbsp
ילדים לא קונים מגדלים והם זקוקים להרבה מעבר למה שאנחנו נותנים. וחשוב לזכור
הם נשמות עם נפשות ולא צעצועים שמשעשעים וכדי למלא חוסרים וחסכים.
ממש ובדיוק ההפך.

הורות משותפת יכולה להיות פיתרון טוב

אבל זה גם קצת מסבך את העניינים.
טוב כי הנטל מתחלק: הוצאות כלכליות, טיפול, חופשות, מחלה וכו'.
מצד שני זה כובל אותך לאדם נוסף: למיקום שלו (אסור לעבור דירה רחוק ממנו), ללו"ז שלו וכמובן להתחשב בדעות שלו בעניין חינוך וכו'.
במקרה שלך זה עוד יותר מסובך כי האבא של התינוק החדש לא חייב לבן שלך כלום ואם הוא בא ומרעיף יחס ופינוק על התינוק הבן הגדול עלול לקנא (למרות שיש לו אבא משלו).
לגבי העניין אם להביא ילד או לא, דעתי היא שאם את רוצה עוד ילד, זה מאמץ ששווה לעשות אותו, גם אם יודעים שהולכות להיות כמה שנים קשות ותובעניות.
אני חושבת שאח יכול להיות דמות מאוד חשובה בחיים וגם אם פער הגילאים גדול, הורה נבון ימצא את הדרך לקרב.
אם תתכנני את המהלך בצורה מושכלת ותגייסי מראש את כל העזרה שאת יכולה, אין סיבה שזה יפריע להתקדמות האישית שלך או יפגע בבנך.

למעלה