ילד מתאפק

• פותח הנושא rlb
  • פורסם בתאריך

rlb

New member
ילד מתאפק

מתנצלת מראש על הנושא הנדוש. הילד שלי כמעט בן 4, החל גמילה בגיל שנתיים וחצי, ועברו עלינו כמה תקופות פספוסים. בזמן האחרון יש שילוב של שתי בעיות: פספוסי שתן-אם לא מזכירים לו והוא עסוק במשהו-לא הולך לשירותים ובורח לו. זה נמשך זמן ממושך ללא שינוי. התאפקות- מסרב לעשות קקי ומתאפק בכוח, בוכה כשיושב על האסלה ויוצא שעושה פעם בחמישה ימים בערך.איך לנהוג? ההתאפקות מפריעה לי הרבה יותר מהפספוסים, כי זה ממש משבש את חיינו.

נעה גל

New member
גם לגבי ההתאפקות וגם לגבי הפספוסים

למה את חושבת שהוא מתאפק? לא יכול להיות שפשוט מדובר בעצירות? כי מאיך שתארת את הדברים זה נשמע כמו עצירות... בכל מקרה, אני הייתי נותנת לו לאכול אוכל עשיר בסיבים כמו פירות יבשים, או בכלל, פירות וירקות, שגורמים לפעולת מעיים מסודרת, ואז לראות, אם עדין ממשיכה ההתאפקות. לגבי פספוסים של פיפי. זה התחיל ביחד עם מעבר לגן חדש/בית חדש/חילופי צוות בגן?

לאה_מ

New member
עוד נקודה למחשבה.

אצל הילדים שלי הופיעו שתי התופעות שתארת (לא אצל אותו ילד, ובהקשרים מאד ספציפיים), ואני יכולה לספר לך מנסיוני: שירה היתה גמולה מגיל שנתיים, גמילה מאד נוחה וקלה. בשלב מסויים, היא התחילה פתאום לפספס פיפ, בדיוק כמו שאת מתארת - היא היתה כל כך עסוקה במשהו, שלא התחשק לה לעזוב באמצע וללכת לשרותים, ולכן היתה מתאפקת עד הרגע האחרון, ולמעשה, רגע אחד יותר מדי. בכל מקרה, אחרי שזה קרה כמה פעמים, שוחחנו על כך, על הצורך לעשות לפעמים הפסקה במשהו שמעניין אותך, כדי ללכת לשרותים. גם לה הפספוסים האלה לא היו נעימים, וזה לא שהיא לא הרגישה שהיא צריכה פיפי, פשוט היה לה קשה להתנתק. אבל השיחה הזאת מאד עזרה. לעומר היתה בעיה של התאפקות בגן, בגלל שהשרותים לא נראו לו מספיק נקיים, והיא נפתרה כאשר הגננות איפשרו לו ללכת לשרותים שלהן. בבית הוא היה מתאפק רק אם היתה לו עצירות, ולזה עוזר רק שינוי בתזונה.

למעלה