ילד מכה ונושך

TOPAZ100

New member
ילד מכה ונושך

שלום יש לי ילד בן 7 לומד בבי"ס חינוך מיוחד .עד גיל 4 היה מכה נושך מרביץ עבדנו איתו והיה שיפור גדול ללא תרופות, לפני שבוע וחצי יש מהפך גדול הילד מתפרץ כמה פעמים ביום . המורה בכיתה המליצה לקחת לפסיכיטאר מאחר וההתנהגות חזרה . האם מישהו יכול לתת לנו כוון מה, וכיצד לנהוג? תודה

schlomitsmile

Member
מנהל
האם הוא מדבר?
אולי קרה משהו לפני שבוע וחצי?
כדי לטפל נכון, חשוב להבין מה הגורם להתפרצות.
האם הוא נושך ומרביץ לעצמו או לאחרים?
זה קורה גם בבית או רק בביה"ס?

חוה61

New member
יש בבית הספר מנתח/ת התנהגות? אם יש, הוא/היא צפה/צפתה בילד?

TOPAZ100

New member
הילד לא מדבר

הילד מתפרץ גם בבית וגם בבית הספר . אין שם מנתח התנהגות. הילד אינו מדבר גם אנחנו חשבנו שעבר משהו בבית הספר שדיברנו עם המורה היא אמרה שלא קרה שום דבר בבית הספר, וזה קורה לילד אוטיסט שפתאום משתנה וכדאי לקחת אותו לפסיכאטר

חוה61

New member
הם מוכנים להכניס מנתח/ת התנהגות לבית הספר? תוכלי לשלם לו?

schlomitsmile

Member
מנהל
ואת מאמינה לה?
שואלת באמת, כי לכאורה התשובה שלה נשמעת כמו כסת"ח,
אבל את מכירה אותה, אולי היא בנאדם אמין וישר.

dina199

New member
האם אפשר לדבר עם מישהו חוץ מהמורה?

הרי בבית ספר יש סדר יום ואין ספק שיש שעוד אנשי צוות.
וגם `לא קרה כלום` זה ככלי מדי. רצוי לשאול שאלות ממוקדות למשל: האם נוסף איש צוות חדש,האם עזב איש צוות, ההעיד ילד חדש, הא היה ילד שעזב, האם שינוי בסביבה (כמו צבע או ריהוט חדש), האם היה חיכוך עם ילדים אחרים (כמו חטיפת חפצים או מכות). יש מספיק דברים שקורים כש`לא קרה כלום`.

schlomitsmile

Member
מנהל

dina199

New member
האם אתם יודעים מה קרה לפני שההתנהגות חזרה.?

ויש סיכוי גבוה שזה קרה בבית הספר עצמו והמורה יודעת מה קרה.
זה יכול להיות כל דבר שאפילו נחשב שולי בעיני מבוגרים.

כי בית ספר זה דרעק

זה ידוע : אנשטיין אמר שהוא נהיה אנשטיין כי הוא היה ילד חולני שלא למד בבית ספר הפרוסי הנוקשה, ולא הרסו לו
את הסקרונות ואהבה לידע ולחשיבה עצמית, ואם היה לומדשם כנראה שלא היה יוצא אנשטיין" ציטוט לא מדויק אבל כך הוא
אמר. כנל דה וינצי, ועוד ועוד,אני מאמין שהרבה ילדים היו מצליחים ללא המערכת הזאת:שדוגלת בחוסר כישרון בנוניות והתאמה
לכל שאר התלמידים.

זה הורס לא רק תלמיד חלש,אלה גם גאונים ומחוננים, ואני מכיר את התופעה מקרוב בסוף אכלו את הכבוע ,חשבו אני מטומטם.
יצא שיש לי מנת משכל מעל 150 ומחונן בלוש תחומים, ועוד לא האמינו שאני אסיים בית ספר, ובגרויות? ולהתחיל תואר במקביל
לתיכון? במתמטיקה? לא האמינו ואכלו תכובע: עכשיו הם אומרים " אתה נורא חכם ומבריק אבל חולה" מקווה שיורדו בסוף גם
את החולה, כי זה קצת מעליב, גםפ אם לא אם לא אומרים בצורה ישרה: ובעני זה יותר גרוע, צביעות מגעילה.

למעלה