ילד מיוחד?

ג. ל.

New member
ילד מיוחד?

שלום ותודה על האפשרות להתייעצות. יש לי ילד בן 7, שעבר כמה דברים בחייו, מבחינה בריאותית. כיום הוא תלמיד כתה א´, נוהג לספר לכל המעוניין לשמוע, מיהו, מהו, ואת כל מה שעבר עליו עד כה בחייו. אפשר לומר שזוהי תעודת הזהות שלו, אותה הוא מציג לפני כל אדם חדש שהוא פוגש. משך שנים טפטפנו לו, ואף האמנו בעצמנו, שהוא ילד מיוחד. נראה שהילד השתכנע בכך, והוא טוען למיוחדות...
הבעייה היא, כיצד להחזיר את הגלגל אחורה.... כלומר, כיצד לשנות את רוע הגזירה, אותה יצרתי במו ידי, ולהעביר לו שהוא למעשה ילד ככל הילדים? אפשר לומר שבמשך שנים "התפרנסתי" מבחינה רגשית מהיותו מיוחד (בעיני), וכעת, איני מעוניינת יותר ב"שירות" הזה, ואיני יכולה להיפטר ממנו... מה לעשות? תודה.

אם במשך כל השנים האמנת שהילד מיוחד

למה פתאום הפסקת להאמין בזה? למה את כבר לא חושבת שהוא מיוחד אלא רוצה למנוע ממנו לחשוב כך?

גרא.

New member
האם במיוחד,את מתכוונת,למחונן? או..

שהיחודיות שלו,קשורה בתכונות אחרות.אנא פרטי מעט.

ג. ל.

New member
הכל קשור להתמודדות

עם ענייני הבריאות. לכך התכוונתי במשפט השני בהודעתי. מסתבר שהתכונות הנדרשות להתמודדות מתמשכת עם בעיית בריאות, אינן באות לידי ביטוי בכתה א´. ה"קהל" מחפש דברים אחרים, ולילד שלי אין תשובה להם, הוא צריך להשתלב מבחינה חברתית, להתמודד, ולפלס את דרכו ככל הילדים. ואני? אני התעייפתי מלהעריץ אותו... אני רק רוצה שיהייה לו קל, לפחות שם בבי"ס, שיאהבו אותו, שיצליח בזכות עצמו. וזה שהוא מתגבר יום יום, לא מעניין אף אחד בחוץ... אני לא יודעת איך להעביר לו את העניין הזה.

גרא.

New member
נסי לראות אם לילדך יש תכונות מיוחדו

מיוחדות אחרות,בתחומי האמנות,או הספורט.המטרה לטפח,אם אפשר תחום הצטיינות "נורמאלי",כלומר מקובל,במקום השענות על המיוחדות הבריאותית.אחת האפשרויות לאבחן את כישוריו,היא דרך טיפול באמנות.דרך טיפול מעין זה,בנך יוכל גם לתגבר את האיכויות שלו כבן אדם,לטפח את האינטליגנציה הרגשית שלו,כולל כישורים חברתיים,שלדברייך חסרים לו.

ג. ל.

New member
תודה על תשובתך

החלקית. שאלתי הייתה מאוד ממוקדת, וביקשתי להיעזר בהעברת המסר לילדי, כי הוא אכן ככל הילדים. אני עדין לא בשלב לחיפושים אחרי תכונות מיוחדות. להיפך. אני רוצה להעביר לו שלמרות מיוחדותו בענייני הבריאות, הוא ילד רגיל. אם יתגלה בו איזה כישרון נוסף, אשמח להנות ממנו. אולם כרגע זהו לוקסוס גדול מידי עבורי, שאינו נחוץ לי. האם אתה יכול לתרום לי בעניין שאלתי? תודה רבה מראש.

גרא.

New member
את כמובן יכולה לשוחח עימו,וכנראה

שכך עשית,וזה עדיין לא מספק אותך.לכן כדאי לך להשתמש בספרותרפיה (טיפול בספרות).כלומר,לחפש,ולמצוא ספור/שיר מתאימים,למשל בספרו של פרופ´ אדיר כהן "לעוף על גל",וכן בספרים אחרים,גם של דבורה קובובי.ספור שמתמקד בילד עם בעיות דומות,ויש ספרות כזאת.דרך עבודה על הספור,כולל שיחה,ציור, יש סיכוי טוב,שבנך,דרך הזדהותו עם גיבור הספור,יפנים את המסרים שעוברים דרכו,יקבל את עצמו כמות שהוא,כפי שהיית רוצה.הדרך השנייה והנוספת הפתוחה בפנייך,היא לבקש ממחנכת הכתה לעבוד עם ילדי הכתה על שילוב מלא של בנך כילד רגיל מן המניין.ועל קבלה רגילה של הילד החריג (אם אכן הוא כזה), פעילות שגרתית למדי שמחנכות כתה רבות יודעות כיצד לעשותה.

ג. ל.

New member
ובכלל, מגיעה לך תודה יותר גדולה

מכיוון שלמרות מגבלות המקום, והעובדה שאיני רוצה לחשוף את השוני במדוייק, עצם השיחה והחידוד של הדברים, עזרו לי להבין עוד כמה דברים עליו, על עצמי, על ה"חריגות", ועל הדרך להתמודדות. אז תודה שוב.

m_katzmann

New member
ילד מיוחד!!! ../images/Emo41.gif

הבן שלך הוא באמת ילד מיוחד. ואת רק יכולה להתגאות בבן שלך שלמרות כל המגבלות הבריאותיות הוא בכל זאת מצליח. אל תתני לחברה לראות בו כילד בעל מוגבלות. יש בו המון כוחות נפש. והוא צריך את התמיכה שלך. בית הספר הוא לא המקום האופטימלי לילדים שקצת שונים מהנורמה המקובלת. הוא יהיה זקוק לך עוד שנים רבות. בילדים המיוחדים האלה יש הרבה תכונות חיוביות שאין לילדים "הרגילים". חפשי אותן ופתחי אותן. מאיה

ג. ל.

New member
מאיה יקרה!!!!

, חמודה!!!! תמיכה וחיזוק מעולם לא הזיקו, להיפך!!!! וסליחה שלא עניתי אתמול, כנראה הייתי עסוקה יותר מידי בעצמי...

למעלה