ילד מחשמל

ילד מחשמל

שלום לכולם אני רוצה לבדוק אם יש לכם, אינפורמציה, רעיונות, האם נתקלתם בתופעה הבאה?. פגשתי ילד PDD שכשנגעתי בו ביום חמסין הוא ממש העביר לי זרם. (כזה שאני לפעמים חוטפת מהאוטו אחרי נסיעה). פעם ראשונה שאני נתקלת בתופעה כזאת. אשמח לשמוע מה דעתכם. עירית

אשכר

New member
קורה לי כל הזמן. עור יבש, נראה לי.

לא יודע מה זה PDD, אבל כל שני וחמישי אני מתחשמל ומחשמל אנשים סביבי בחשמל סטטי. העור שלי הוא כזה, וזה לא נדיר או משהו. אבל אפרופו הסרט מטריקס, תנסי לחבר אותו למצבר של האוטו אם את שוכחת את האורות בלילה. מי יודע.

freearth10

New member
זרימה חשמלית

שלום עירית, אני הייתי שולחת את הילד לבדיקת eeg, כי יתכן ומערכת החשמל במוח לא עובדת כתקנה ולכן החשמל לא מפוזר בצורה מאוזנת. האם תמציות למיניהם יכולות לעזור לילדים שיש להם בעיה במערכת החשמלית?

בובי

New member
גם לי זה קורה

זה מאוד תלוי ביובש של האוויר ובנעלים שנועלים אם הם מבודדות היטב אז נוצר חשמל סטטי. אם הילד ילך בלי נעלים את לא תרגישי כלום. זו תופעה טבעית ולא צריך להתרגש מזה יותר מידי לדעתי

SideKick

New member
תופעה נפוצה מאוד...

בימי חמסין או בתקופת החורף הקרה והיבשה. זה יכול להיות זרם חלש או להגיע אפילו עד לידי ניצוץ (קרה לי פעם! ממש מרגיש הארי פוטר). קרם גוף טוב מפחית את התופעה, כך גם ג'ל לריכוך השיער. אל תדאגי, עם בוא הימים הלחים זה ייעלם לגמרי.

Orrza

New member
כל עוד זה לא הורג אף אחד...

שלום עירית. אני מכיר את הבעייה שתיארת מקרוב. למרות שאני חושב שכולנו נשמח לדעת מה זה PDD אשמח לשתף אותך בסיפורון... לפני מספר שנים עבדתי בחנות שבתוך קניון מסויים, מעולם לא התנסיתי בתופעות מסוג זה של חשמל סטטי העובר בין אנשים. רק בזמן היותי שם (וגם רבים מהלקוחות) התנסיתי בתופעה המבהילה הזו. אני חייב לציין שהחישמולים שם היו מאוד כואבים, ואפילו באור מלא ובוהק היה ניתן להבחין בניצוץ שהופיע עם כל מגע "מחשמל". כל הסיפור הזה בא להסביר שכל מה שאמרו כאן על תנאים חיצוניים הוא נכון, העניין תלוי באקלים, לבוש והנעלה, וכמובן האדם עצמו. הייתי מציע, לפני שנכנסים ללחץ בקשר לילד החביב, לנסות ופשוט לשאול אותו באיזו תדירות זה קורה לו, ולברר אם זה קורה לו לרוב באותו מקום, ולהבין שאין סיבה לדאגה, אני עוד לא שמעתי על אנשים שיכולים להזיק ממש עם "מתנה" של מטען חשמלי כזה. אולי בסרט X-מן
. רק בריאות, ושלווה, אור.

ילד מחשמל

שלום לכולם אז אף אחד לא מודאג ולא לחוץ , לא אני לא הוריו ולא הוא עצמו (ולמי שלא יודע PDD זה השם המקובל לאוטיזם היום). שאלתי היתה שאלת התענינות האם יש לכם הסבר הוליסטי לבעיה הזאת במיגוון ההסתכלויות השונות שנפגשות כאן בפורום. למשל: מישהוא אמר לי שזה מראה שהילד לא יודע לשחרר מטענים....-נחמד, מתאים לילד אוטיסט. אז אם יש לכם עוד זויות אשמח לשמוע. תודה עירית

מה זה PDD

אוטיזם, המשפיע על המחשבה, התפיסה והקשב, אינו עוד ליקוי נוסף, עם מקבץ תסמינים מוגדר היטב. אוטיזם הוא טווח רחב של ליקויים, הנעים מקל לחמור. בנוסף, ההתנהגות מתרחשת במצבים שונים ומגוונים, והיא, באופן עקבי, אינה מתאימה לגילו של הילד. במדריך הדיאגנוסטי המשמש למיון ליקויים ונכויות, ששמו DSM-IV (בהוצאת האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית, 1994 ). "ליקוי אוטיסטי" רשום כקטיגוריה תחת הכותרת "PERVASIVE DEVELOPMENTAL DISORDERS" (PDD ) איבחון של ליקוי אוטיסטי נעשה כאשר אדם מציג 6 או יותר סימפטומים מתוך 12 סימפטומים המתייחסים לשלושה תחומים עיקריים: אינטראקציה חברתית, תקשורת, והתנהגות. כאשר ילדים מראים התנהגויות דומות אך אינם ממלאים את הקריטריון הנ"ל לאיבחון ליקוי אוטיסטי, הם עשוים לקבל דיאגנוזה של PDD – NOS כלומר PDD- NOT OTHERWISE SPECIFIED - שאינו מסווג. מבירור עם שתי מרפאות בעיסוק שעובדות עם ילדים אוטיסטים, הם אינן מתרשמות שילדים אוטיסטים צוברים יותר חשמל סטטי מילדים אחרים, אולי אם מדובר בילד שתנועותיו החזרתיות כוללות חיכוך... והוא לובש בגדים סינטטים.. פעם היה לי מטופל שהתלונן על כך שהוא "מחשמל", ועם חיזוק ואיזון צ'אקרת הבסיס שלו, התופעה פסקה. כנראה שפשוט היתה חסרה לו הארקה...(קשר לאדמה)... בברכה שרון

למעלה