ילד מבלבל

arana1

New member
אני אדם ענייני

ולצערי כנראה שאינך מכיר בכלל אנשים כאלה
ולכן איני פוסל כל מה שאנשי המקצוע אומרים ככלל שאין לעבור עליו
וגם שעון עומד מראה לפעמים את השעה הנכונה
העמדות המובאות במאמר שאתה מפנה אליו מגלמות גם את כל הטמטום שבעמדת אנשי המקצוע
וביחד עם זה גם אנשי המקצוע יודעים להבחין חיצונית בין אוטיסט לאדם שאינו אוטיסט
הטענות שלי כלפיהם זה שהם רואים רק את החיצוני ואין להם שום הבנה במניעים
שזה בעצם עילת קיומה של הפסיכולוגיה
לראות מעבר לגלוי לעין
ובזה הם מפספסים לחלוטין ולכן הם כל כך מזיקים

לזהות חוקרים מהעבר עם אוטיזם זה לא חזרה על דעה של אנשי מקצוע
בדעה של אנשי מקצוע הכוונה לאיך הם מפענחים את הסיבות להתנהגות של אוטיסטים
אתה מנסה לתאר אותי כפנאט אבל בניגוד לך איני כזה בכלל
אני ענייני
ומגיב להקשר ובהקשר של כל דבר ודבר
אגב
כמו הרבה אוטיסטים אחרים

ניוטון ואיינשטיין זכו להכרה כי הם הצליחו,איינשטיין נדחה מכל מקום שאליו הוא פנה וגם בבית הספר המורים ממש שנאו אותו (עד שהתיאוריה שלו התקבלה) ולתאר את ניוטון כאדם מקובל זאת תהיה הגזמה פרועה
למעשה,ניוטון,מהרגע שהצליח נעשה אדם מנוול,בעיניך תליית זייפנים זה תפקיד חשוב בעיני זה עבודה מחליאה שכל מה ששלילי באנשים כמו ניוטון ,שגם ניהל קרבות יוקרה קשים מאוד שלכן גם נורא הזיקו למדע,פרץ החוצה מהרגע שבו הוא הצליח
גם איינשטיין דעך מבחינה יצירתית מהרגע שזכה להצלחה,והוא הראשון שידע לזהות שהפיכתו לסמכות בעצם לא רק שמנוגדת לחלוטין לטבעו אלא שאולי תרמה רבות לעובדה שבעצם בעשרות שנותיו האחרונות לא תרם שום דבר משמעותי למדע

התיאוריה של אינשטיין אינה פשוטה בכלל
אפשר להסבירה בפשטות אבל זו פשטות מטעה
בשביל להבינה כהלכה,ובזמן שהיא התפרסמה הייתה ידועה הבדיחה שאולי 3 אנשים מבינים אותה ואחד מהם זה איינשטיין,נחוץ גם ידע לא מבוטל במתמטיקה וגם בפיזיקה,וגם זה לא מספיק,בלי יכולת הפשטה גאונית אין סיכוי להבין אותה ואת השלכותיה כמו שראוי לה
ולדעתי גם כיום לא הרבה אנשים יודעים וחושבים שחדו"א זה דבר קל יחסית להבנה,ובלי להבין קלקולוס לעומק ואת המקום שממנו הוא נבע אי אפשר להבין את ניוטון כמו שצריך וראוי

מצחיק מאוד

כמובן שרק אתה עינייני...
אבל שוב ושוב הצהרת שאנשי המקצוע לא מבינים כלום באוטיזם

arana1

New member
ואני עדיין חוזר ומצהיר את זה

כי לא רק שיש הבדל עצום בין לזהות אוטיסט ובין להבין אוטיזם אז למעשה עצם המהירות והנחרצות שבה האנשים הנורמטיבים מזהים כל חריגה הכי קטנה מהמקובל והצפוי קשורה באופן שאין הדוק ממנו לחוסר יכולתם להבין את מהותה ואת שורשה

יש הבדל בין לזהות שונות ובין להבין אותה
הרבה אנשים מאוד רעים הם המומחים הכי גדולים בזיהוי שונות
בדיוק לכן הם גם כל כך רעים וטיפשים ככל שזה נוגע להכלתה והבנתה
וההגדרה הזאת נכונה לכל הפסיכולוגים והניורולוגים והפסיכיאטרים

כלומר שאם אתה מזהה אוטיסט אתה לא בהכרח מבין

אוטיזם..
מעניין מי כאן המומחה הכי גדול בזיהוי שונות שדווקא מתנגד לכל הפסיכולוגים והפסיכיאטרים למרות שהוא עצמו בדעתם לא פעם...
זכור את זה...

arana1

New member
כלומר שלא מספיק לזהות אוטיסט בשביל להבינו

אתה יכול לזהות שאדם הוא שונה או חריג
רוב הילדים הקטנים מזהים מייד ואינסטינקטיבית כל ילד שהוא קצת שונה מהמקובל
אבל זה עדיין לא אומר שהם מבינים את הסיבות ואת המבנה הנפשי של השונות
הכל מתחיל ונגמר בגישה וביכולת לגלות אמפטיה גם למישהו ששונה ממך
ולכן גם מעולם לא ציפית שאפילו תתחיל להבין על מה אני מדבר
ובוודאי שאין סיכוי שתבין שיכול אדם להסכים עם תצפיות אבל לא עם המסקנות העולות מהן
למרות שזה ממש הכי לא מסובך להבין

וכל זה לא קשור בהכרח לאוטיזם

וגם זה לא מסובך להבין, אבל לא ציפיתי ממך שאפילו תתחיל לנסות להבין את חוסר ההגיון בגישה הטוענת שאפשר לזהות סיבות ומבנה נפשי בלי להכיר את הבן אדם
זה ממש לא מסובך ולא קשה להבין, אם רק רוצים

arana1

New member
רונן(זה לא קשור לאוטיזם) שפירא

מעולם לא טענתי שאפשר לזהות סיבות ומבנה נפשי בלי להכיר את הבן אדם
מה שאני טוען,וטענתי מבוססת על נסיון ותחושה וחוויית חיים מאוד מקיפה
זה שברוב המקרים הקשר בין ההנחות והדרכים המקובלת להיכרות עם אנשים לבין היכולת האמיתית והמהותית לעשות זאת הוא קלוש ביותר

מי שער למציאות ולא רק למה שצריך או אמור להיות לפי מה שסבתא של סבתא של סבתא שלו סיפרה לו יודע שלפעמים מבט אחד מקרי בזר שעובר ברחוב יכול לספק היכרות עמוקה יותר מזה הנצברת מחיים שלמים ליד מישהו
אנשים לא מכירים אנשים,נקודה,כמו שהחברה בנוייה כיום אז אין בה לעולם זמן ליותר מהיכרות מאוד שטחית ומאוד חפוזה
כולם לחוצים בטירוף ואין להם ולו טיפה של זמן להשהות את מבטם ולהכיר את האחר
ובוודאי שגם מאבחן שרואה את הילד או המבוגר לשעה או כמה פגישות של שעה במקרה הטוב ביותר לעולם לא יכיר את הבן אדם המאובחן באמת
כל מה שהוא יודע זה לעשות V על כמה סעיפים שבסך הכל מגלמים פער תודעתי בין סוגים שונים של אנשים
בין זה לבין הכרת בן אדם יש פער יותר גדול מהנצח עצמו

אני מכיר זוגות שנשואים עשרות שנים ולא מכירים בכלל אחד את השני
לתחושתי רוב אם לא כל הזוגות הם כאלה
מה שהם מכירים,וזה במקרה הטוב,זה רק איך לא לעצבן אחד את השני,וגם זה רק במקרים נדירים מאוד

עצם ההנחה או היומרה שעצם קירבתך הפיזית לאדם מאפשרת את הכרתו חושפת את העובדה העצובה שאנשים אפילו לא מוכשרים להרגיש עד כמה הם עיוורים לחלוטין לקיומו וזהותו של האחר

דווקא לאוטיסטים,בדיוק בגלל מה שנחשב לקשיי תקשורת וחוסר כישורים חברתיים,יש לפעמים גישה מהותית ועמוקה יותר לזהותו האמיתית של הבן אדם
אבל זאת רק אחת מהסיבות לכך שכולם יוצאים מדעתם בשביל לדפוק להם את החיים עד העצם

אתה זה שלא קשור לאוטיזם

וזזה שאתה מתכחש למה שטענת רק מעיד מי אתה
ועובדה שאין לך שום אפשרות לזהות מה קורה אצלי
ואם יש מישהו שיוצא מדעתו לדפוק לאחרים את החיים, עוד קצת, זה מי שמתמייר להבין אותם בלי להכיר אותם.

arana1

New member
אני מזהה מצויין מה קורה אצלך

ובדיוק לכן אני חושב שכל כך חשוב להמשיך לדבר בנפסדות גישתך,שלדעתי יש כאן נקודה מהותית שמסייטת את החיים ועולה בנזקים קשים,גם בריאותיים,להרבה מאוד אטוטיסטים
אני יודע שאחרים לא יודעים לזהות בדיון בינינו אלא זריקת בוץ הדדית ורצון לומר רק דווקא וההפך אלא שכאמור אני הפסקתי לספור את הדעה של הנ"ט כבר לפני כמה עשרות שנים
לא בגלל שאיני אוהב אותם אלא בגלל שהם פשוט לא יודעים על מה הם מדברים

יש לא מעט אוטיסטים כמוך,שמאמצים בהתלהבות וללא שום בקרה את ערכי החברה שמסביבם
שבשבילם ההצלחה,או יותר נכון הסיכוי לשריין מקום מכובד בחברה,שיתאים לכשרונם,שברוב הפעמים הוא אכן מאוד ניכר,מסנוור אותם לשאלות היותר מהותות של קיומם וזהותם
אם זה היה נגמר רק בזה שהם הורסים את עצמם אז היה לי חבל אבל לא הייתי מתערב
הבעייה שההתנגשות הזאת בין זהותם האוטיסטית ובין רצונם להשתלב בחברה בכל מחיר מחוללת זווית ראייה שהיא קטלנית ומזיקה לציבור שאותו הם מתיימרים לייצג ולא הם מתיימרים ליעץ או להכיר

אז כן,אני מכיר,אני מבין מה קורה אצלך,בדיוק לכן חשוב לי לנסות להבהיר איך ולמה,גם בגלל הדברים שכתבתי למעלה וגם אחרים,מה שקורה אצלך ואצל כל האוטיסטים הבהולים להשתלב,מחולל תפישה וזווית ראייה שמכשילה בצורה שאין נוראה ממנה את האינטרס האמיתי של הזהות האוטיסטית ואת הסיכוי שלהם לקיום הכי איכותי והכי נפלא שיכול להיות

זה רק אתה ושב כך כמו עוד כמה פסיכולוגים

דפוקים...
ואין לך מושג עד כמה הגישה שלך היא גישה פשיסטית מדכאת ואפלה וסותרת את כל המטרות שאתה מתיימר להשיג.
ובגלל זה אני אמשיך לבקר אותך בכל הזדמנות ולהצהיר שאין קשר בין מה שאתה כותב לאוטיזם. כי אתה פשוט אדם מסוכן שמרשה לעצמו לעשות דברים שאף אדם שפוי לא היה מרשה.
כבר הראתי לך כמה שפעמים שאם יש ביננו מישהו שמאמץ דעה ממסדית, אם יש כזאת, זה דווקא אתה.
הגיע הזמן שתתחיל להבין את זה.
אתה נותן שאתה לא הורס את עצמך. אבל אין לך לדרוש מאף אחד לאמץ את אורח חייך ולבקר אותו כי זה לא מתאים לי.
אורך החיים של הוא זה שהורס אוטיסטים

arana1

New member
אז תחליט,אני אנרכיסט או פשיסט ?

כי אני בטוח שמלומד ובעל תארים מתקדמים בהיסטוריה ובכלל אתה בטח יודע שאיכשהו התארים האלה שאתה מפזר כאן בחופשיות קצת סותרים אחד את השני
ואם הבנת ולו מעט ממה שלמדת אתה בטח אמור לדעת שאדם המצדד בחופש אישי בלתי מוגבל לפרט ובהתנערות מכל זיקה למדינה ולכל מימסד אחר לא רק שלא יכול להיות פשיסט אלא שהוא מבטא את הקוטב שאין נגדי ממנו לתפישה הפשיסטית
לעומת זאת
אדם שממשיך כל הזמן להפיץ כאן ובמקומות אחרים תפישה שלפיה מי שזקוק לחיות את יחודו זו הבעייה שלו ואף אחד לא חייב לו כלום יותר מבטא את המהות של כל מה שמחריד בפשיזם ובדיקטטורות כחניות המבוססות על תבניות פשיסטיות

מבחינתי להתנגד למימסד זה לא עקרון,אם המימסד אומר דבר שהוא נכון לדעתי,אני מסכים איתו,אבל לא זכור לי שאי פעם הראית לי איפה הדעות של זהות לדרך שבה המימסד הרפואי או האחר מפרש אוטיזם
הלוואי שהיו במימסד אנשים שהיו מסוגלים לפרש אוטיזם כהלכה,מבחינתי זאת תהיה החדשה הכי משמחת והכי מרעישה בעולם

לא זכור לי שדרשתי אי פעם ממישהו לאמץ את אורח חיי,אני רק כותב את דעתי,מי שדורש כל הזמן מאחרים לאמץ אורח חיים מסויים ואף דורש בשביל זה סכומים לא מבוטלים זה אנשי המקצוע ואנשים כמוך

כעובדה,ובהתחשב בכל מה שעבר עלי ועם כל מה שאני צריך עדיין להתמודד,אני במצב הרבה יותר טוב מהאוטיסט הממוצע כך שגם להנחתך הלא מנומקת(כרגיל) לגבי מה הורס ומה בונה אוטיסטים אין שום אחיזה במציאות
דעתי היא שצריך לתת לאוטיסטים להיות אוטיסטים
לדעתך ולדעת רוב האנשים בפורום הזה וכל אנשי המקצוע זו דעה שלילית והרסנית
לי אין ספק שזו דעה בונה ששוה וצריך להמשיך להאבק על הפצתה ועל תמיכה במיעוט הקטן להחריד שיש לו את האומץ להחזיק בה ולשלם את המחיר הבלתי נסבל שנדרש מאנשים המחזיקים בה
מחיר שאין לו שום הצדקה והוא גבוה רק בגלל דעות וגישות כמו אלה שאתה ואנשי המקצוע מפמפמים כל הזמן לסביבה

רוב האנרכסיטים הם פשיסטים במסווה

זה שאתה במצב יותר טוב מהאוטיסטי הממוצע רק צריך להבהיר לך את המרחק בינך לבינו ולגרום לך להבין שאולי יש כמה הבדלים.
אבל אין לי ספק שאחד כמוך לא מסוגל לעשות את הצעד הפשוט הזה

arana1

New member
זו הצהרה תמוהה מאוד

הצהרה שמשום מה בעיקר פשיסטים נוטים להצהיר אותה
רוב האנרכיסטים בכלל מתנגדים לזהות לאומית או לקיום המבוסס על מדינת לאום בעוד שבשביל פשיסטים מדינה לאומית זה ערך מרכזי
בקיצור
תעשה לעצמך טובה ותנסה ללמוד קצת היסטוריה ומחשבה מדינית

אני במצב יותר טוב כי אני לא מנסה לאמץ לי התנהלויות נ"ט וגם בגלל שתמיד הייתי מוכן להקריב הרבה ואפילו הכל רק בשביל לא להשתלב בכללי החברה הנורמטיבים
כי ידעתי תמיד שלטווח הארוך זה הרסני בשביל אדם כמוני
ולדעתי אין ספק שזה גם הרסני לכל האוטיסטים

רק למי שלא מכיר את המציאות שבה אנרכיסטים

נהפכו בקלות לחסידי המשטרים הטוטאליטרים.
הרי מאחורי האנרכיסטים מסתתרת בעצם הסלידה מכל מי ששונה מהם שלא חושב כמותם ... בדיוק כמו הפשיסטים..
אתה הרבה יותר נ"ט מהרבה אוטיסטים שאני מכיר, כולל בצורך שלך להוכיח כל הזמן שרק אתה צודק וכל השאר רשעים/טפשים משרתי הממסד.
זה חשיבה פשיסטית הפוכה, שכל מי שמתנגד להם הוא אוייב המדינה..

arana1

New member
לא חושב שרק אני צודק

האנרכיסטים שאני מכיר הם לא חסידים של משטרים טוטאליטרים ואין דבר יותר טוב ויותר מוסרי מלחשוב בדיוק ההפך מפשיסט

אני לא חושב שכל השאר הם משרתי המימסד וטיפשים ורעים
יש לא מעט אנשים בפורום הזה שאני ממש לא חושב עליהם כך ומאוד מכבד את דעתם ואף שמח בה מאוד

dina199

New member
ואנשים לא מבינים את זה.

ואם אני מביאה דוגמאות של קשיים מתחומים אחרים (משקפיים או כיסא גלגלים) ישר מתמקדים לא על קושי תפקוד (למי שנמצא בכיסא גלגלים בלתי אפשרי לעלות במדרגות, למי יש קוצר ראיה ואין משקפיים בלתי אפשרי לנהוג) אלא חושבים שאם אדם על כיסא גלגלים הוא נכה ואני מביאה אותו כדוגמה , אז אני אומרת שא"ס הוא הנכה . ולעניין משקפיים בכלל לא מתייחסים.
אני מנסה להביא דוגמאות מוחשיות וידועות לקשיים בתפקוד , אבל כנראה לאנשים נוח לא להתייחס למה שאני רוצה להראות אלא למה שהם רוצים להגיד. אני מקווה שחלק מסוים של אנשים כן מבינים למה שאני רוצה להגיד בדוגמאות שלי.

arana1

New member
חוסר התאמה לסביבה לא מעיד על נכות

ההנחה שלפיה חוסר יכולת להשתלב בחברה מעיד על נכות היא מאוד מאוד לא נעימה,וגם מסוכנת נורא,ובוודאי שגוררת איתה בעיות אתיות ומוסריות קשות מאוד.
הנחה זאת גם לא מועילה לקידום הפרט והחברה
להפך
היא רק מזיקה לזה
נורא

dina199

New member
אבל כן היה מצופה שאם הולכים למקום

עם מדרגות , יהיה שם מסלול לכיסא גלגלים (זה לא מובן מאליו, פעם לא היה בשום מקום עד שאנשים עם נכויות דרשו את זה ונלחמו על זה). אף אחד לא מצפה ממנו לקום על הרגליים ולעלות במדרגות, כי זה מה שרוב האנשים עושים (התדר שלהם
).
כשאדם נמצא בכיסא גלגלים (ואפילו 'רק' עם קביים) אנשים מבינים שאין טעם לדרוש ממנו דברם שאחרים עושים בלי בעיה, ואין טעם ללמד אותו דברים שהוא לא יכול לעשות. אלא שיש טעם להתאים לו את הסביבה כדי שדברים שהוא לא מסוגל לעשות בעצמו, לא יפריעו לו.

ronat3

New member
בטח שזה לא פשוט ללמוד

העניין הוא שכאשר מסתכלים על זה כתדר, זו פשוט שונות. בדומה לתחנות ברדיו, שכל אחת משדרת משהו אחר, ואין בזה טוב יותר או פחות.
אם אדם מצליח ללמוד ולשלוט בתדר שבו הוא משדר, ולכוון אותו לפי רצונו, יש לו יכולת בחירה, מתי הוא עושה מאמץ להשתלב בסביבה השונה ממנו, ומתי לא.
מן הסתם היכולת ללמוד את זה משתנה מאחד לשני. מה שאהבתי ברעיון הזה הוא החוסר שיפוטיות כלפי השוני.

כאשר מסתכלים על זה ככסא גלגלים, זו נכות. לאדם בכסא גלגלים אין יכולת לשנות את המצב שלו, ואין לו יכולת בחירה. הדרך היחידה שלו להשתלב בסביבה השונה ממנו, היא להפנות את תשומת הלב לקושי שלו, והוא תלוי בהיענות של אחרים למצבו.

'תדר' ו'כסא גלגלים' זה לא אותו דבר.

dina199

New member
אי אפשר לשנות תדר.

א"ס שלומד מה שצריך ללמוד כדי לשרוד החברה נ"טית , לומד את זה אבל לא משנה את התדר הטבעי שלו.
המאמץ לשדר על התדר הנ"טי לוקח את המחיר שלו. והכי מדכא שלתדר הא"סי קוראים משובש. איך אדם יכול לחיות כל החיים שלו בהרגשה שהוא משובש ?
ואם דורשים מהא"ס לשנות תדר, למה לא דורשים ממישהו נ"ט לשנות את התדר שלו לתדר א"סי ?

לא רק כי זה לא פשוט. אלא כי זה בלתי אפשרי. והסיבה היחידה שלא דורשים מנ"טים שינוי תדר - שהם הרוב.
אני לא הבאתי את ההשוואה לכיסא גלגלים כהשוואה לנכות. אלא לדוגמה שאי אפשר לשנות משהו. אפשר להקים אדם מכיסא גלגלים על קביים או על ידי מכשור חדיש שמחזיק אותו על הרגליים - ואז אולי חלק מהזמן הוא לא יצטרך כיסא גלגלים, אבל הבעיה בגרליים שבגללה הוא בכיסא גלגלים תשאר.

למעלה