יש לי ילד עוד מעט בן שנתיים חוץ מהמילים אתה, את זה ולה לה הוא לא אומר כלום אבל הוא מבין הכל ויודע להסביר את עצמו כשהוא צריך משהו. הוא בגן. האם יש לי מה לדאוג שהוא לא ידבר? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה
לילדים כמו מבוגרים הם שונים. לכל ילד מתפתח בקצב שונה. אני מאמינה שבקרוב הוא יתחיל לדבר ברצף. אימי מספרת שהיא היתה מודאגת מאוד מאחר שאחי לא דיבר עד גיל 3. ומאז שהתחיל לא הפסיק. מה שמזכיר לי את הסיפור על ילד שלא דיבר. יום אחד כשמלאו לו 9 שנים ישבה המשפחה סביב השולחן ופתאום הילד אומר:" סבתא, תעבירי לי בבקשה את המלח" כולם היו בהלם. והילד הוסיף ואמר : " עד היום הכול היה בסדר". עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר .
שלום דורית, תוכלי לפנות לתחנה להתפתחות הילד או לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת ולהתייעץ גם איתם. אגב, איך מתבטא הלחץ שלך? לחץ עלול לעכב את הילד. ילדים קולטים גם מסרים סמויים ומגיבים אליהם. בכבוד רב, עינת גבע, מכון אדלר.
שלום רב הלחץ שלי מתבטא בזה שאני אומרת לו תגיד אמא אבא זה הלחץ שלי עם עצמי שאני רואה ילדים אחרים מדברים ושלי לא למרות שכולם אומרים הוא עוד ידבר ודרך אגב עשיתי לו גם בדיקת שמיעה ויצא 100% אז עוד יותר הגננת אמרה שלי שהוא ידבר כי הוא מברבר הרבה.