ילד לא מדבר

דורית146

New member
ילד לא מדבר

יש לי ילד עוד מעט בן שנתיים חוץ מהמילים אתה, את זה ולה לה הוא לא אומר כלום אבל הוא מבין הכל ויודע להסביר את עצמו כשהוא צריך משהו. הוא בגן. האם יש לי מה לדאוג שהוא לא ידבר? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה

קצב אישי...

לילדים כמו מבוגרים הם שונים. לכל ילד מתפתח בקצב שונה. אני מאמינה שבקרוב הוא יתחיל לדבר ברצף. אימי מספרת שהיא היתה מודאגת מאוד מאחר שאחי לא דיבר עד גיל 3. ומאז שהתחיל לא הפסיק. מה שמזכיר לי את הסיפור על ילד שלא דיבר. יום אחד כשמלאו לו 9 שנים ישבה המשפחה סביב השולחן ופתאום הילד אומר:" סבתא, תעבירי לי בבקשה את המלח" כולם היו בהלם. והילד הוסיף ואמר : " עד היום הכול היה בסדר". עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר .

ועוד כמה מילים...

ועוד כמה מילים: הרבו לדבר איתו. הקריאו לו סיפורים. נסו להבין אותו פחות מהר ולאפשר לו להתבטא ( בתבונה מבלי לתסכל....) בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

דורית146

New member
תודה....

תודה רבה לך על שחזרת אליי אם תשובה אנסה פחות להיות בלחץ.

ועוד...

שלום דורית, תוכלי לפנות לתחנה להתפתחות הילד או לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת ולהתייעץ גם איתם. אגב, איך מתבטא הלחץ שלך? לחץ עלול לעכב את הילד. ילדים קולטים גם מסרים סמויים ומגיבים אליהם. בכבוד רב, עינת גבע, מכון אדלר.

דורית146

New member
דיבור

שלום רב הלחץ שלי מתבטא בזה שאני אומרת לו תגיד אמא אבא זה הלחץ שלי עם עצמי שאני רואה ילדים אחרים מדברים ושלי לא למרות שכולם אומרים הוא עוד ידבר ודרך אגב עשיתי לו גם בדיקת שמיעה ויצא 100% אז עוד יותר הגננת אמרה שלי שהוא ידבר כי הוא מברבר הרבה.

למעלה