ילד כועס

הילהל

New member
ילד כועס

יש ליונתן כעס גדול על המטפלת האהובה משנה שעברה, שנשארה בכיתת התינוקות - בעוד הוא עבר לכיתת הפעוטות. הוא לא מכון להסתכל לכיוון שלה בכלל. מסיט ממנה את הראש כשהיא ניגשת אליו. לא מוכן לקבל ממנה דבר. זו לא בעיה בעקרון - היא לא המטפלת שלו והוא רואה אותה רק לזמן קצר בתחילת ובסוף היום. הבעיה היא שזה מציק לו. הרבה פעמים הוא אומר לי "אידה, כועס". וחוזר וחוזר על זה. אני מסיקה מזה שהרגש מציק לו - ולא יודעת איך לעזור לו להוציא את זה עד הסוף ולהרגע. הוא לא מדבר בצורה שמאפשרת לו לדבר על זה וכך להוציא הכל החוצה. יש רעיונות איך לסייע לו לגמור עם הכעס?

דסי אשר

New member
כתבתי על לסמוך על הילד? הוא לא צריך

עזרה... הוא צריך לבטא את מה שמרגיש על "אידה איכס", בדיוק כמו שהוא עושה, בלי שאת תבהלי. שוב אותו נושא= הוא מבטא רגש, שמשום מה נתפש כקושי- ואכן קשה לו- ואת מנסה לעזור לו לסיים את הקושי. הוא יסיים- אם תכילי אותו ואת הקושי שלו. מאד קשה לראות משהו שאתה היית מאד קשור אליו, יום יום, והוא לא אתך. כאשר אתה צריך ללמוד להתקשר למישהו אחר, חדש. חשבי על כך. אני אישית, לא פוגשת את ילדי המשפחתון שלי כמה חודשים- אולי חודשיים, אחרי שנקלטו היטב בגן. בימים של הקושי- הם פשוט מבקשים מהוריהם לא ללכת לגן- אלא אלי- וזה טבעי ביותר. לכן טבעי ומאד קשה מה שעובר עליו- והוא מביע את הכעס שלו על אידה= היא עשתה לי רע. דסי

נעה גל

New member
אני מסכימה עם דסי - מותר לו לכעוס

מבחינתו - היא עזבה אותו. זו תופעה מוכרת וידועה בחילופי מטפלות. הבן שלי חווה משהו דומה כשהיה בן שנה ו- 8 חודשים והמטפלת שלו (בבית התינוקות) יצאה לחופשה של שבוע. הוא לא הסכים שהיא תרים אותו, תגע בו וכל פעם שהיא הסתכלה עליו הוא ברח ופרץ בבכי. זה עבר מעצמו. גם כשעזבנו את בית תינוקות הוא חווה משבר וכעס עליה מאוד. אני המשכתי יום יום לעבור דרך בית תינוקות, ביחד איתו, בשביל להגיד בוקר טוב. המטפלת שהיתה רגישה ומודעת לכעס לא לחצה עליו ולמעשה, לא נגשה אליו עד שזה עבר מעצמו (במהלך כל השנה נכנסו כל יום להגיד שלום). וגם השנה עברנו את אותו משברון עם אותה מטפלת (הוא לא פגש אותה במשך שבועיים של החופשה) ובימים הראשונים הוא לא רצה לעבור דרך בית תינוקות להגיד שלום, והמטפלת סיפרה לי שהוא מתעלם ממנה גם כשהם נפגשים בשבילים בטיול של הבוקר. עכשיו הבן שלי יותר גדול וגם יותר מודע והוא אמר לי בפירוש "אני כועס, אני זועם" כששאלתי אותו למה הוא לא רוצה להכנס לשם. והרי זה פלא - גם זה עבר. אז תני לו את הזמן שלו, ודברי איתו על הכעס. הוא יעבור מעצמו.

הילהל

New member
../images/Emo51.gif על התשובות../images/Emo39.gif

קשה לי לראות אותו סובל ולא להיות מסוגלת לעשות כלום כדי שהקושי יחלוף לו. אני אנסה באמת פשוט לתת לו לכעוס. אם חושבים על זה, לאור מה שכתבתן - אני בעצם שמחה שהוא מביע את הכעס!

דסי אשר

New member
כן, את צריכה להיות שמחה שהוא יכול

לבטא את רגשותיו בדרך כה ישירה וברורה, ולא להבהל. דסי

למעלה