ילד "טיפולי"

ילד "טיפולי"../images/Emo35.gif

שלום וחג שמח לכולן
בשבוע הבא אני עוברת לפרוטומיה, בעקבות גדילה עצומה של המוקדים (הגדול שבינהם כרגע 12 ס"מ). בעצם כל חלל הבטן שלי, כולל רחם, שחלות וחלק מהמעי הוא גוש אחד גדול שגורם לי לכאבים יומיומיים איומים, וחייבים להפריד הכל. דקפפטיל במשך ארבעה חודשים עדיין לא השפיע "בגרוש". כרגע אני לוקחת כמות גדולה (מידי) של משככי כאבים, ואי אפשר להמשיך כך. בשיחה עם הרופא הועלה על ידו הרעיון/צורך בהתחלת טיפולי פוריות מיד לאחר הניתוח, משלוש סיבות עיקריות 1. עזרה במניעת חזרה מהירה מידי של המוקדים 2. "באופן טבעי זה כבר לא יהיה" 3. "כי זו כנראה האפשרות האחרונה שלך". וזה לא שאנחנו לא רוצים ילדים, אבל זה ממש לא עמד על הפרק עד עכשיו. אני עדיין לא מוכנה לזה. תיכננו לחכות לפחות עוד שנה-שנתיים. הרעיון של לעשות ילד "טיפולי" די מרתיע אותי. לא הייתי רוצה להיות אותו ילד שאמא שלו עשתה אותו כדי לטפל בבעיות הבריאות שלה
. אני מניחה שבסופו של דבר זה לא נורא כ"כ, והילד עדיין יהיה אהוב כמו כל ילד אחר, אבל הרעיון עדיין מזעזע אותי
האם מישהי עמדה בפני דילמה כזו? מה אתן הייתן מחליטות? (וברור לי שבפורום הזה יש הרבה מאוד נשים שמנסות להכנס להריון, ואולי אני דורכת להן על יבלות... אז סליחה, זו לא הכוונה

שלום וחג שמח

לנו היתה דילמה דומה ומכיוון שאצלי האנדו סיבך טוב טוב ונגע בכל חלקה טובה ולא רק בגופי החלטנו שאנחנו מתקנים את נזקי סערת האנדו' לפני שנכניס ילד לתמונה, החלטנו שלהכניס ילד לתמונה דהוייה זה לא מתכון טוב. היום אנחנו שנה וקצת אחרי כל הניתוחים ועדיין לא החלטנו ומכיוון שמשכנו את זה קצת יותר מידי קיבלתי "בעיטה" ו"דחיפה" שיאללה אני צריכה להחליט מה הלאה (הגיל ו"התרגיל" שעשה לי האנדו לא עוזרים להמתנה ממושכת) השיקולים לדעתי צריכים להיות : כמה אתם רוצים היום ילד ולקחת בחשבון שככל ש"מתעקבים" זה לא עוזר. לקחת בחשבון את גילך, כמובן לקחת בחשבון שהאנדו די "מקלקל" לנו את הביציות, מה שאומר שיש סיכוי שלא יהיה הריון מידי. כמה נזק ובלגן יצר האנדו בחייכם? ואם יצר בלגן מה אתם מעדיפים? אנחנו כאן

../images/Emo20.gif

מה הכוונה ב"לתקן את נזקי סערת האנדו"? למזלי, למרות שהאנדו נמצא שם כבר כמה שנים, עד לפני כחצי שנה הוא לא הפריע במיוחד, מעבר ליום-יומיים של כאבים בזמן מחזור. הוא לא התפשט, לא גדל, וההערכה הייתה גם שהוא לא ישפיע על הפוריות שלי. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת נוגדי קרישה (קלקסן כרגע, בשאיפה לעבור לקומדין לאחר הניתוח) ואצטרך לקחת אותם עד סוף חיי. הם השפיעו קשה מאוד על האנדו' שהתחיל להתפשט ולגדול ללא שליטה, ולכאוב פשוט כל הזמן (אני ערה מ-4 בבוקר היום בגלל הכאבים
). אז הטראומה היחידה שלי בעצם זה הכאבים עצמם, והניתוח שיהיה בשבוע הבא. אני מניחה שלהערכת הנזק הפיזי האמיתי נצטרך לחכות לאחרי הניתוח. הפחד העיקרי שלי לגבי התחלה מהירה של הטיפולים, הוא מה יקרה הם האנדו' יחזור מהר מידי? עם כאבים כמו שיש לי היום אני בהחלט לא יכולה לגדל ילד, וכבר ראינו שדיכוי הורמונלי לא משפיע עליי (כנראה גם זה נובע מנוגדי הקרישה). והגיל כמובן, גם הוא לא לטובתי (31). כשאת אומרת שקיבלת "בעיטה" שנה לאחר הניתוחים - זה אומר שהאנדו' חזר תוך שנה?

בוקר טוב

אצלי האנדו גרם לחסימת מעי חסימת אורטר ונקב בריאה = "הסערה והנזקים". "בעיטה" - הכוונה שדר' סוריאנו החליט להעיר אותי כדי שאחליט אם אני רוצה הריון . ואני מסכימה איתו שהגיע הזמן להחליט גם אני חוששת מהחלטה ומה יקרה אם בעקבות הטיפולים האנדו יחזור? ואצלי בגלל המקרה שאיתו הסתבכתי יש סיכוי לאנדו לחזור. בואי ננסה לארגן את הדברים - נתחיל בשאלות : היכן תנותחי ומי המנתח? מי רופא הפיריון שלך? לגבי דילול הדם אם אני זוכרת כבר דיברנו על זה - לא מפתיע לשמוע שאחרי שהתחלת לקבל קלקסן האנדו התחיל להשתולל. ואם אני לא טועה דילול דם ואנדו לא הולכים טוב ביחד ..... שוב חוזרת לנסות לעשות אצלי סדר - בואי נחזור למיהם הרופאים המטפלים בך לגבי כל הנושאים כולל נושא הקרשיות? ונמשיך משם...(את יכולה גם במסר אם את לא רוצה לרשום שמות בפורום)

אאוץ'... נשמע כואב ../images/Emo122.gif

הבעיה העיקרית אי שאף אחד לא יכול להבטיח שזה לא יחזור, ובגלל נוגדי הקרישה גם אצלי הסיכוי לחזרה מהירה גבוה יותר. הבעיה העיקרית היא שאני חושבת שאני לא אוכל להתמודד עם הריון/ילד קטן, אם רמת הכאבים שיש לי עכשיו תחזור שוב. ומצד שני - הריון יכול גם לעזור במניעת החזרה. אבל אי אפשר לדעת באיזה צד "אפול", לכן זה מפחיד כ"כ
קצת תשובות... - אני מנותחת בהדסה ע"כ, ע"י פרופ' רוז'נסקי שהוא מנהל המחלקה שם וגם הרופא שלי - רופא פריון אין לי עדיין, אני מניחה אבל שגם זה יהיה בהדסה. - בנושא הקרישיות אני מטופלת במרפאה ההמטולוגית של הדסה ע"י ד"ר קאליש.

יש לך את התשובה....

את מקבלת קלקסן לדילול הדם....מכאן שכל עוד את מקבלת זריקות דילול האנדו יכול להשתולל וכלום לא יעזור לו להרגע הצעת הטיפול היא כדי למנוע את התקדמות האנדו לאחר הניתוח בעקבות הקלקסן. ונכון שההורמונים שמקבלים בטיפולים יכולים להעיר את המחלה אבל אחרי ניתוח הסיכוי שהם יתעוררו כל כך מהר הוא מיזערי יחסית לזה שהיא תתעורר בעקבות זריקות הדילול. אז מה עדיף?

sivic10

New member
בהחלט דילמה...

אבל נראה לי שאם המצב הוא חמור אז כדאי לדאוג לעניין דור ההמשך כרגע. שלא תתעוררי עוד כמה שנים ותגידי איזה מטומטמת אני שחיכיתי, ואז כבר יהיה מאוחר מדי (חס וחלילה). אני לא יודעת מה מונע מכם לנסות להביא ילד עכשיו אבל ממה שאני שמעתי, אף פעם זה לא הזמן המתאים. תמיד יש קריירה קודם, או לימודים, או יש כסף או אין כסף..שמעתי כבר כל מיני תירוצים כאלה ואחרים ואפילו כמה מהם המצאתי בעצמי.. העובדות מספרות שהבייבי מגיע, אז מסתדרים.. בהחלט החלטה לא פשוטה ודי כבדה. מאחלת לך המון המון בהצלחה עם כל החלטה שלא תחליטו.

תודה ../images/Emo13.gif

כעקרון, אין שום דבר בחיים עצמם שמונע מאיתנו כרגע לגדל ילד. גם העסק הצעיר שלי שכרגע דורש את כל תשומת הלב שלי יוכל לחלוק את זמנו עם ילד. אני מניחה שזה בדיוק מה שאת אומרת... אף פעם זה לא הזמן המתאים. בגילי (31) אני אפילו כבר לא יכולה להגיד שאני לא בוגרת מספיק לגדל ילד
תודה!

למעלה