ילד חריג?

dana31

New member
ילד חריג?

יש בגן שאני עובדת בו ילד בן שנתיים וארבעה חודשים שלא תמיד אוהב לקחת חלק בעבודות ובמפגשים. מדי פעם הוא משתתף ואז כשמאבד את החשק לשבת הוא ניגש לפינת המשחקים ומשחק עם עצמו. לציין שגם בעבודות הוא מתקשה לשבת כמה דקות ולעבוד. אבל זה משתנה. היום למשל הוא עבד איתי מאוד יפה.השאלה שלי היא: האם הוא נחשב חריג בהתנהגותו? האם יש לידע את ההורים? האם בגיל הזה ניתן לבצע אבחון? אשמח לקבל תשובות

רותיr

New member
למה חריג?

ילד בן שנתים וארבעה חודשים, הרי הוא עדין תינוק, למה לאבחן יש עוד זמן, תני לו להתקדם בקצב שלו ולהנות ממה שהוא רוצה כרגע. לדעתי מוקדם מידי כדי לאבחן.

אלהלה

New member
גם אני חושבת שעדיין צעיר מאוד

וצריך לחכות ולתת לו להתפתח בקצב שלו.

gili111

New member
הילד עדיין צעיר

ולדעתי, אי אפשר לקבוע בגיל זה לפי התנהגויות אלו בלבד( שאת מציינת) שהוא חריג. שוחחי עם הוריו ויידעי אותם לגבי התנהגותו בגן.

טלגל

New member
חריג יחסית למי למה?

עלינו להיות זהירים בביטויים אלו. האם הוא יוצא-דופן יחסית לשאר ילדי הגן? יחסית לילדי הגן שלי הוא נשמע בדיוק כמוהם. הוא צעיר ולדעתי אפילו לא רצוי להכריח אותו לעשות דברים שלא מתאימים לו, יש לאפשר לו לשחק ומדי פעם לזמן אותו לעבודה במסגרת לידך או ליד המחנכת השניה ואז לעקוב אחריו. מאד מתאים לילדים צעירים לרצות בעיקר לשחק במרחב ופחות לגשת ליצירה. לגבי המפגש צריך לבדוק האם זה מעניין אותו והאם המפגש מותאם לגילו.

למעלה