ילד חדש הגיע לשכונה. :)

TheShis

New member
ילד חדש הגיע לשכונה. :)

שלום לכולכם. שמי צבי ואני חוקר את אילן היוחסין שלי מזה כארבע שנים. עד כה, הצלחתי לתעד 679 איש לעומק של 7 דורות. אשמח לחלוק מידע ולהשיג מידע באמצעותכם. אז שיהיה לנו המשך מחקר מהנה ופורה. ושאלה ראשונה: לכמה מכם יש אתר, שמתעד את הפרוייקט האישי שלכם? אני הקמתי את האתר לפרוייקט המשפחתי שלי באמצע 1998 מהסיבה הפשוטה שזו הייתה הדרך הנוחה ביותר ליצור קשר עם הקרובים בכל העולם (יש לי קרובים בכל אחת מהיבשות). ומאז, אני מעדכן אותו כל מספר חודשים.

TheShis

New member
OOPS - לא שמתי לב.

הנה הקישור לאתר המשפחתי שלי: www.geocities.com/shislon אשמח לקבל תגובות. בברכת שבוע טוב, צבי.

לא יכולתי להתאפק...

ומיד כשראיתי הבוקר את הכתובת שצירפת - נכנסתי לאתר. השוטטות באתר ממש מרגשת ובטח לא צריך לציין - אבל אפשר לראות שעשית את הכל מתוך אהבה
פשוט מדהים
שתי שאלות קצרות (אולי התשובות לא...): 1. באילו תוכנות השתמשת להפקת האתר המדהים
2. האם פרסום האתר סייע לך ביצירת קשר עם קרובי משפחה בחו"ל וב"גילויים" חדשים
ארנון נ.ב. אני רוצה להוסיף את האתר לרשימת הקישורים של הפורום. אילו שמות משפחה עיקריים לציין בפירוט האתר

TheShis

New member
תשובות לשאלות.

שלום, ארנון. ראשית, תודה על המחמאות. אז ככה, בתחילת הפרוייקט, לא הייתי מודע לכך, שקיימות תוכנות שעשויות לעזור לי בפרסום הפרוייקט ברשת. הכרתי בזמנו רק את התוכנה (המצויינת, גם כיום) Cumberland Family Tree, שאיפשרה לי להתחיל לעשות "סדר בבלגאן". בהמשך הזמנתי מארה"ב תוכנה נפלאה בשם Generations (של חברת Sierra On Line), שהייתה בעלת ממשק מאוד ידידותי ונוח. כמו כן, התוכנה ידעה להוציא דוחות מעוצבים מאוד יפים. רק לפני כשלוש שנים נתקלתי בתוכנה נפלאה בשם Gendesigner, שאיפשרה הפיכת מסד נתונים גניאולוגי לדפי אינטרנט מעוצבים בצורה אוטומטית. לצערי הרב, כעבור מספר חודשים מה"גילוי" שלי, הודיע כותב התוכנה (סטודנט, כמוני, דאז), שאין באפשרותו להמשיך ולפתח גרסאות של התוכנה. לשמחתי, לפני מספר חודשים קיבלתי מאותו אדם דואר, שהבטיח גרסא חדשה בשנת 2002. נחיה ונראה. זה פחות או יותר לגבי התוכנות. לגבי האתר עצמו - בהתחלה, לא הייתי בטוח שתהיינה תגובות לאתר. היה לי ברור, שלמרות ש"תחביב" חקר השורשים הפך אצלי למעין אובססייה (במובן החיובי, אם זה אפשרי), לא את כל בני ובנות המשפחה זה עשוי לעניין. מסתבר, שטעיתי. ובגדול. התגובות הנלהבות שקיבלתי מהמשפחה רק שכנעו אותי עוד יותר, שמדובר בסך הכל ב"עבודת קודש" (ולא בהקשר דתי). התסריט שקרה בדרך כלל, הוא שבן משפחה שהיה מתועד בעץ היה מאתר את עצמו באתר, נזכר בבן דוד שלישי שלו מצד אימו, שלא מופיע באתר, יוצר איתו קשר ומפנה אותו לאתר ואלי, על מנת שאוכל להכניסו למאגר השמות. דאגתי גם לפרסם את העץ במאגרים גניאולוגים רבים ברשת והתגובות לא איחרו לבוא. בסביבות 30-25 אחוזים מכלל האנשים המתועדים בפרוייקט הגיעו אליו באמצעות האתר ברשת. ותשובה אחרונה לגבי שמות המשפחה הנפוצים: Josef/Iosif Matassarin/Matassaru Kremer Solomon Weis/Weiss Stein Rot/Roth Gross/Grosz Telemann זהו, מקווה שעניתי על כל/רב השאלות. :)

הוספתי את האתר שלך לרשימת הקישורים

מי שמכיר אותי, יודע שאני לא מחלק סתם מחמאות... אולי ביקור באתר שלך יעודד אנשים נוספים להקים אתר משפחתי. שלי בדרך - הוא כל פעם נדחה כי אני רוצה להוסיף עוד ועוד חומר, אבל בקרוב אני "אחתוך" עניינים, אוציא גירסה ראשונה - העיקר שיהיה משהו בשביל להתחיל ולהפיץ מידע ו/או לעזור לאחרים ו/או ליצור קשר עם קרובי משפחה! ארנון

TheShis

New member
תודה. דרך אגב...

לא זכור לי שראיתי את הקישור הבא ברשימת הקישורים, אבל מדובר באתר שמבחינתי הוא ה-אתר לחקר שורשים, ולי יצא להעזר בקישורים שבו פעמים רבות. http://www.cyndislist.com

נכון שלא ראית אותו כאן, ויש סיבה...

אולי הסיבה לא מספיק טובה, אבל... האתר שהפנית אליו, שהוא מפורסם מאוד, הוא בעצם אינדקס עצום של אתרים. אני אשמח לתת קישורים לאתרים ספציפיים, כך שאם יש מתוך האתר של סידני אתרים מסוימים שמצאת כיעילים מאוד - אשמח להוסיף אותם. ארנון

azati

New member
אתר עצי משפחה

שלום ברצוני להפנות לאתר שהקמתי: http://www.azati.co.il/family/gedtree/index.html שבו למעשה מספר עצים, שני עצים מצד אבי, שנים מצד אימי וכנ"ל מהצד של אישתי והגיסים והגיסות. המשפחות הראשיות: פודורובסקי, דף, גולדנברג, גרינברג, גיטליס, בינדר, מילה. אני עוסק בענין כ-15 שנה ולא בצורה "מקצועית". כל השנים הנושא היה ממוחשב אצלי (dBase בימי ה-DOS, וכיום ב-Access ותוכנות שונות). האתר רק כחודש ברשת, ואני מתכוון לשנותו בעתיד. (כיום יש מאות דפי HTML ולא קל לתחזק אותו, הכיוון הוא מספר קבצי XML). יזהר עזתי

כל הכבוד ../images/Emo39.gif

היי, יזהר! ביקרתי באתר - והוספתי אותו לרשימת הקישורים של הפורום, בקטיגוריה: "אתרים משפחתיים. האם התוכנה שבנתה את האתר משתמשת כקלט בקובץ GEDCOM? מה, אם כן, התחזוקה עליה אתה מדבר, של מאות הדפים? הדבר חשוב לאלו שמתכננים להקים אתר משלהם - אולי תשובה תסייע להם בבחירה בתוכנה מסוימת. ארנון

azati

New member
התוכנות שברקע

שלום התוכנה שבעזרתה בניתי את האתר, חופשית וניתן להורידה מהאתר: http://www.otway.com/family/docs/gedtree.html הקלט הוא קובץ Gedcom, אך גם אותו צריך לסנן שלא יכיל מידע שלא מפרסמים באינטרנט כמו תאריכים של אנשים חיים ופרטים אישיים נוספים. הפלט של התוכנה, דפי HTML, שהכותרות באנגלית ואין הגדרה לקידוד עברי. הדפים הנ"ל עוברים "סינון" על ידי תוכנית שכתבתי, שמתרגם חלק מהדברים. גם על קובץ המפתחות שבונה את ה"עץ" בצד שמאל, אין שליטה על ראשי העצים שברצונך שיכיל, וצריך לערוך אותו ידנית לאחר יצירתו. דבר נוסף, שאין תמיכה מובנית בדו-לשונית, עברית-אנגלית ובנתיים האתר שיצרתי רק בעברית למרות שבנתונים שלי יש גם את השמות באנגלית. הפיתרון צריך להיות מבוסס XML ו-XSL. יזהר עזתי

דדיחתם

New member
התוכל להוסיף גם את שלי

למרות מראהו הלא מרשים? www.geocities.com/dedihatam/my_family_tree.html בנוסף אני מצרף אילן יוחסין בקובץ וורד שאינו באתר או בקובץ הקודם שצירפתי, של צאצאי חיים יצחק שוורץ ואשתו סאלי גרינוולד, נכדת הרב בונם איגר שהיה אחיו של עקיבא איגר. משפחות : בעיקר שוורץ, מנהיים. אישים עיקריים : השר דני נווה, תא"ל יאיר נווה. מפצל את הקובץ לשני חלקים.

למעלה