ילד הולך לאיבוד...

פלגיה

New member
ילד הולך לאיבוד...

"הילד שלי שרוי בעולם המחשב, מפטפט, משחק, יוצר ובונה, כך מידי לילה בתחילה הייתה התפעלות, אח"כ דאגה וחשש ו... אכזבה קשה, הציונים ירדו, התקשורת בינינו התקצרה לשתיקות ותגובות סתומות פשר, כעסים, עונשים, ויחד עם אלו תהיות מדוע הוא נמלט אל העולם הזה? מה רע לו? מה הוא מחפש בעולם אחר ווירטואלי? מדוע הוא משקיע ביחסים עם אנשים שאינם ממשיים? מדוע הוא מתנתק מהמציאות הסובבת אותנו?" (הודעת-פרסומת שמחקתי)

liatporaz

New member
העולם הזה הוא דינמי עבור הילדים

הגירויים מהירים והתגובה מהירה. וזה מה שמושך לדעתי את הילדים אל העולם הזה של המחשבים. אני מאוד אוהבת לעבוד מול מחשב הוא מרתק אותי ונותן לי אפשרויות אדירות. ולמרות העובדה שהדבר ישמע מוזר העולם הזה איפשר לי הכרות עם אנשים מדהימים שלא הייתי מכירה ללא המחשב אבל אני אדם מבוגר , יש לי בקרה על המחשב ועל הזמן המוקדש למחשב, הבעיה היא עם הילדים שאין להם ממש בקרה שנסחפים לתוך העולם לעיתים אפילו מסתכנים , וכאן תפקידנו ההורים. כשבני היה צעיר יותר עשיתי דבר שבעיניי רבים אינו פופולרי ופשוט עקבתי, בידיעתו אחר המקומות אליהם הוא נכנס במקביל ערכנו שיחות על הנושא ולשמחתי לפחות עד היום הילד פיתח יכולת בקרה על המחשב השימוש בו ובהחלט נמנע מסכנות הקשורות לכלי הזה. הוא משחק במחשב די הרבה שעות אבל יודע שהמחשב אינו מחליף פעילויות אחרות. במקביל הוא ספורטאי , תלמיד ממוצע , לא מצטיין, כרגע גם עובד בחופשה. כך שאני מאמינה שהעניין הוא הסברה הסברה ושוב הסברה.

חיפו777

New member
איזה יופי של פורום

פלגיה - פעם ראשונה שלי פה, וכל הכבוד - באמת נהדר. לעניין: כי זה סוחף, כי לא צריך לזוז, כי יש עושר תוכני (בין אם תכנים שאנחנו רוצים ובין אם לא) ובעיקר כי זה גירויים קלים מדי. וזה קצת כמו להתרגל למקדונלד'ס. מתמכרים. אני רואה אחר כך את התוצאות אצל הגדולים יותר. הם הולכים לאוניברסיטה, אבל הם כבר לא זוכרים איך מתאמצים (כי באינטרנט הכל קל להשגה, וגם תמיד אפשר למחוק ולכתוב שוב, ואפשר להסתתר מאחורי זהות בדויה ולא מתחייבים לכלום). גם יכולת ההקשבה שלהם פוחתת כי התרגלו לגירויים בלתי פוסקים ולכך שכשמשעמם, ישר עושים דבל קליק. אישית אני מתכוונת להגביל את הקטנטונת שלי כשתגיע לגיל המתאים. לא טלויזיה ולא בלי סוף אינטרנט. לא יודעת אילו דרכים יהיו אפקטיביות, אבל חושבת שיותר מדי זה לא בריא.

למעלה