ילד בעייתי באוכל

ילד בעייתי באוכל

בנות יקרות שלום רב , אני מקווה שהגעתי לפורות הנכון ואשמח לעזרתכן!
בני בן ה4 בררן גדול, הוא לא אוכל פירות וירקות. כן אוכל - אורז, פסטה, קוסוקס, פתיתים אבל, אוי ואבוי אם יהייה עליהם טיפונת של רוטב.
הוא אוהב פרגיות- אני מכינה לו כמעט כל יום, פעם בשבוע קציצות בשר עם תפוא ובטטה, בימי שישי אני מטגנת קציצות של ירקות לפעמים עם בשר, לפעמים עם עוף טחון ולפעמים בלי כלום. לאחרונה מעז לאכול גם שניצלים. הוא אוכל חביתה, ופנקייק שאני מכינה לו מגבינה לבנה וביצה.
כדי להשלים לו את הויטמנים אני משתדלת להכין לו לפחות 2-3 בשבוע גזר וקישוא בתנור (חותכת לו לרצועות דקות ומטבלת עם שמן זית כורכום ופפריקה מתוקה) ואומרת לו שזה צ'יפס.

הוא שותה רק!! מים ואוהב שוקולד.

יש לכם אולי רעיונות איך אפשר להכין אוכל עם דברים בריאים בלי שזה יורגש? הוא מאוד רזה וחייב לעלות במשקל.

מבלגרת

New member
היי

נראה לי שבסה"כ הוא אוכל בסדר (חוץ מהקטע של פירות וירקות), תאמיני לי שראיתי מקרים גרועים יותר.
לי מילדות יש בעיה של אכילת ירקות ובעיקר חיים ואני יודעת היטב עד כמה קשה להתרגל (עד היום אני צריכה "להכריח" את עצמי לאכול סלט ירקות פשוט בגלל שאני מניקה). בדיעבד אני חושבת שבנוסף לבעייתיות שלי באוכל גם הייתה פחות חשיפה ובעיקר לילדים של אוכל כזה בבית. הדבר היחיד שזכור לי זה מריבות עם אמי על אכילת סלט וגם בצל מבושל וחי באוכל (עד היום אני מוציאה אותו).
היום, כשאני כבר אמא הגעתי למסקנה שכדי שהילדות שלי לא יהיו כאלה אני חייבת לחשוף אותם לאוכל כזה. משתדלת לשים ירקות חתוכים או סלט בארוחת הצהריים וגם שולחת להם לגן/בי"ס (גמבה, מלפפון ולפעמים עגבניית שרי או גזר), לפעמים חותכת פרי בצלחת ונותנת להם. כשילדים רואים בצלחת הם אוהבים לאכול. בשבתות התחלתי להכין יותר סלטים כדי שיראו שיש על השולחן ויתרגלו לכך. הרבה פעמים אני מציעה לגדולה שלי שנהייתה בררנית והיא לא רוצה , אז אני אומרת לה "בואי תטעמי, אם תחליטי שאת לא אוהבת אל תאכלי יותר" . לפעמים היא אוהבת ולפעמים היא לא. בעקבות כל השינוי הזה, אחת אוכלת סלט כרוב, השניה קולורבי בלי כלום, גזר, אחת אוכלת הרבה גמבה והשניה דווקא מלפפון. בקרוב אני הולכת להרגיל אותם לסלטים כמו מטבוחהוכדו'.
בקיצור, אני חושבת שפשוט תשימי על הצלחת, תציעי ותגידי לו שאם לא ירצה שלא ימשיך, שיראה אותך ואת בעלך אוכלים וכו'.
בהצלחה!

חנהפ

Active member
לא נראה לי מאוד שונה ממה שהכנתי לבכורי

משקלו תקין? מתרוצץ לרוב?

shron17

New member
רוב הילדים לא מרבים באכילת ירקות,אבל ,,

בדרך כלל ילדים הם כן אוהבים:
מרק אפונה-סנפרוסט,מרק תירס.
קציצות עוף עם בטטה או תפוח-אדמה.
מקרונים עם קוביות בטטה,
לביבות תפו"א,(לעטקס).
שניצל מפרחי -כרובית אפויים בתנור .
פירה תפו"א ומעליו קצת סלט סלק -אדום צונן.
קציצות עם גזר.
לנסות לשלב בכול ארוחה משהו חדש.

לגוון בתוספות שורשים במרקים :
כמו ארטישוק ירושלמי ,קולרבי,בטטה .

בין הארוחות כדאי להכין מילק-שייק בננה :
מרסקים במג'מיקס בננה קפואה ,
לאחר 5 שעות בפריזר,לרסק ביחד עם כוס חלב,
כפית דבש וחצי טבעי/כף תמרים יבשים קצוצים.

שניצל תירס שילדים אוהבים:
מצרכים:
500 גרם חזה עוף טחון
200 גרם (1 כוס) גרגרי תירס טריים,
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור טחון טרי ,מעט אגוז מוסקט מגורר ,טרי.

לציפוי:
ביצה טרופה
פירורי לחם

אופן הכנה:
מערבבים חזה עוף, תירס, פירורי לחם, ביצה, שום ותבלינים.
ללוש עד לקבלת לתערובת אחידה ולחלק ל-8 חלקים שווים.
מרפדים מגש שטוח בניילון נצמד ,ומשמנים מעט.
מניחים עליו חלק אחד מן התערובת ומשטחים לעובי 1/2 ס"מ,
לקבלת צורה של שניצל.
מכינים כך את שאר התערובת ומעבירים למקפיא לשעתיים.
טובלים את השניצלים בעודם קפואים בביצה ובפירורי לחם.
מברישים את השניצלים במעט שמן ,
ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ,במשך כ-20 דקות.
מגישים אותם בעודם חמימים.
ובקשר לפירות:
מתחילים בטעימות של מיץ
מיץ -גזר/ מיץ קלמנטינות/ מיץ תפוחים.

לנסות לעודד לטעימת פרי אחד ביום:
להתחיל באגס (בשל רך וטעים) ותות -שדה:
לפרוס אגס לפרוסות,ולחצות תות -שדה ל-2 וחצאים,
להניח בצלחת ולהגיש לילד.
לתת לילד את מנת הפרי כ- 1/2 שעה לפני הארוחה.

את יכולה לשלב לו עם מאכלים אחרים

אבל תכלס נשמע שהוא אוכל ממש בסדר.
מנסיון שלי כשאת "עובדת עליהם" פתאום הם אוכלים וטעים להם. כמו שלדוגמא שבעלי לא אוכל כוסמת אבל כשאני אומרת לו שזה אורז עגול הוא אוכל ואומר טעים
.
את יכולה להכין לו שייק פירות על חלב קצת להקפיא ולהגיד לו שזו גלידה.
לביבות ירק, לביבות עם כל פרי שאת רוצה (תותים, בננה, תפוחים).
קציצות פירה מתפוחי אדמה ממולאות בבשר טחון.

בת ה- 4 שלי לא אוכלת יותר טוב...

וגם היא לא אוהבת בכלל ירקות ופירות, אז אני מנסה להפוך את האוכל שהיא אוהבת לקצת יותר בריא; למשל- מוסיפה לפתיתים בזמן הבישול כמה כפות רסק עגבניות ומשתמשת בפתיתים מקמח מלא (יש בסופר). גם את הפסטה והפיתות אני קונה מקמח מלא. לבלילה של הפנקייק אני מוסיפה 1/2 צנצנת גרבר. וחוץ מזה אני נותנת לה ויטמינים בסוכריות- יש בסופרפארם.

daimond1

New member
כמה הצעות:

פירות וירקות - יש מצב להכין לו עוגת פירות או מאפינס עם פירות?
את יכולה להכין עוגת גזר עם שוקולד צ'פיס או קוקוס - מניסיון - לא מרגישים בכלל שיש גזר.
רטבים: תנסי לתת לו לטעום רוטב בכריך או בלי פסטה, רק לראות איך הוא מגיב: רוטב שמנת עם או בלי פטריות, רוטב פסטו, רוטב פלפלים,רוטב עגבניות או קטשוט.
חביתה - אפשר להוסיף לה תוך כדי טיגון: פלפל, עגבניות, גבינה צהובה, נקניק, בצל ירוק / סגול.

למעלה