ילד בן 8 זועם

• פותח הנושא labba
  • פורסם בתאריך

labba

New member
ילד בן 8 זועם

לאישתי אחיין בן 8 לאחרונה היה לו עימות עם אימו כאשר בסוף העימות אימו שלחה אותו אל מחוץ לבית מפני שלא יכלה להתמודד עימו יותר מאחר ויש לה לטפל גם כן בעוד 2 ילדים נוספים בני 3 ושנה (האב לא היה בבית באותה השעה). הילד פירש זאת כגירוש מהבית והחליט כי לא רוצה הוא לשוב לבית . מאחר ואנו גרים בישוב הילד חיכה על סף ביתי עד אשר אני ואישתי נחזור מפני שיש לו חיבה אל אישתי שהייתה מטפלת ושומרת עליו כשהיה קטן עוד מלפני שהתחתנו. הוא לא היה מוכן לחזור לבית בשום פנים ואופן .. ניסנו לדרבן אותו רק לדבר בטלפון עם אימו כדי שיקבל אישור ממנה לישון אצלינו (רק כדי שיהיה את המעט של המעט של החיבור הקטן הזה עם אימו) גם בזה לא הצלחנו. הסברנו לו שיש בפניו שני אפשרויות האחת לדבר עם אימו ולהשאר לישון עימו הלילה והשנייה היא שאנו נחזיר אותו לביתו למרות התנגדותו. נתנו לו את הזמן להחליט אחרי כרבע שעה ביקשנו ממנו החלטה והוא השיב בשלילה לשני האפשרויות כאשר ניסנו להסביר לו שאין הוא יכול להפגיע ואין זה ישנה דבר אם ידבר עם אימו בטלפון , עדיין נענינו בשלילה. בסופו של דבר לא יכלתי יותר ואמרתי לאישתי כי אם הוא יצליח להכתיב לנו את דרכי הפעולה שלו דבר זה יצליח שוב ושוב והא תמיד ימצא פתח מילוט כשהוא לא מסתדר עם הוריו ויש להבהיר לו כי ההחלטה הזאת אינה מקובלת עלינו כי אנחנו מסכימים עם הוריו. בסופו של דבר אימו הגיע לביתנו כאשר לא היה לי ברירה עזרתי לה להוריד אותו במדרגות תוך כדי שאני מרים אותו והוא מתפרע לי בידיים אך לא הרפתי תוך כדי שאני מתחשב בעדינותו כדי רק לא להכאיב אלא רק לחסום אותו מלפגוע באימו ובי . כך נסענו (דקה נסיעה) לביתם שבישוב כאשר אני מחבקו ולא משחררו ואימו נוהגת לביתם והנחתי אותו בביתם ולבסוף עזבתי אותם כשאר ילד מאוד זועם על כך שהדברים לא נעשו לפי רוחו .. הלכתי לבית ברגל ואז החלו המחשבות לרדוף אותי .. האם עשיתי את הדבר הנכון ? האם היינו צריכים לתת לו להשאר עימנו בביתינו כדי שבמקרה ואם דבר זה יחזור שנית יהיה לו מקום לברוח אליו במקום שעכשיו בגדנו באמונתו ובגלל זה פעם הבאה שיברח יהיה קשה למצוא אותו ? או שמא הדבר לא תלוי בי ואכן עשיתי את הדבר הנכון ועכשיו זה בידי הוריו לבחור את הדרך הנכונה בהמשך חינוכו?

אביבקיץ

New member
הילד נעלב ומפחד. תנו לו את החום שהוא חיפש

כשאמא אומרת לילד בן 8 שייצא מהבית כי היא לא מסתדרת איתו - זה מעליב ומפחיד. ולשבת על מדרגות הבית לחכות לך ולאשתך זו חוויה מאד לא נעימה. חוויה של בדידות ואי ידיעה. טוב שהוא מרגיש טוב עם אשתך, מזל שהיא קיימת עבורו. כי המחשבה שאתה לבד בחוץ זו מחשבה מאד מפחידה. הידיעה שיש מבוגר שאתה יכול לסמוך עליו - מרגיעה. אל תתפסו צד, אל תגידו לו שהוא צודק ואמא רעה, אבל תנו לו לדעת שהוא יכול לסמוך עליכם. הרי מה שהטריד אותך זה שהוא לא מדבר עם אמא בטלפון ,נכון? זה לא שהוא עשה מעשה פשע שאתה חושב שהוא צריך להיענש עליו. במקרה המסוים הזה אני הייתי אומרת לילד שאמא בטח דואגת לו, ולכן נטלפן אליה ונגיד לה איפה הוא. והילד לא חייב לדבר איתה אם זה קשה לו.

labba

New member
עד מתי

זה בידיוק מה שאמרנו לו אבל אם הוא לא ידבר איתה אז מתי הוא כן ידבר איתה? אם הוא רואה שדרכיו והתעקשותו מצליחה לו אז מה ימנע ממנו מלחזור על דבר זה שנית ? נכון שזה טוב שיש לו מקום שהוא סומך עליו אבל הוא צריך להבין שגם אנחנו מסכימים עם הוריו והוריו לא עשו דבר רע אלא הם אוהבים אותו ודאגו לו (כמובן שהסברנו לו את זה ארוכות לפני שהחזרתי אותו לביתו) עד מתי אפשר לתת לילד שלא מבין להכתיב לנו את דרכי ההתנהגות שלנו כלפיו ? עד מתי הילד ימשיך לכופף את הוריו לרצונו ? חייב להיות גבול ולדעתי זה היה אחד מן הגבולות האלו. נכון שאני הייתי רוצה שזה יסתיים ברוגע וטוב .. אך לצערי אין זה הפעם הראשונה שילד זה מצליח לכופף את החוקים לפי רצונו ולכן הפך להיות עקשן מאוד כי הוא מבין שכך הוא משיג את רצונו. מאוד כואב לי המעשה שעשיני מפני שגם אני מאמין בכך שהוא בא אלינו מפני שהוא סומך עלינו ובגדנו באמונתו .. אך אני גם מבין שאני צריך להעביר לו מסר אחיד שהוריו הם הגורם המכריע ולא התעקשותו וכעסו .. ולכן זה נורא מבלבל אותי שמצד אחד אני מזדהה ומבין את הילדוצרכיו ומצד שני אני מבין את המסר שיש להעביר אליו ואת הבעיות הכרוכות בהיענות לבקשות הילד בכל פעם שהוא פשוט זועף ומתעקש (שזו אינה דרך מקובלת)..

מרגוש

New member
לדעתי

לדעתי בהחלט אפשר היה לתת לו לישון אצלכם עד שירגע. מאוד חשוב שיש לו לאן ללכת. זה לא אומר שאתם מסכימים עת ההתנהגות שלו אבל ילדים לפעמים צריכים את השקט שלהם מההורים. זה גם היה מאפשר לכם להרגיע אותו ולהסביר לו לאחר שהוא היה נרגע שאמא שלו אוהבת אותו ושהיא לא זרקה אותו מהבית. לתפיסתו של הילד עכשיו גם אתם זרקתם אותו מהבית שלכם... ברגע שהיא זרקה אותו, לתפיסתו, מהבית לאן בדיוק היא חשבה שהוא ילך? היא חשבה שהוא ישאר ליד דלת סגורה ויחכה שיואילו לפתוח לו את הדלת? האם היא הקציבה לו את זמן העונש. (ילד בן 8 = 8 דקות עונש בלבד). לתת לילד עונש לצאת החוצה מהבית זה לא עונש מקובל ואני מקוה שהאמא שלו הבינה את זה ובפעם הבאה תתן לו עונש אחר.

אני הייתי פועלת כך -

מאפשרת לו לישון אצלי אבל מודיעה בעצמי לאמא שלו שהוא אצלינו כדי שלא תדאג לו. למחרת בבוקר הייתי מחזירה אותו הביתה. אם אתם מסכימים עם הוריו כמו שאמרת - הרי שאתם "סוגרים את הדלת" אם יקרה משהו כזה פעם נוספת. ילד בן שמונה שחווה כזה דבר בטח לא מרגיש שיש לו עכשיו מה לפנותא ליכם בזמן האחרון (אתה אומר שהוא מרגיש קרוב לאישתך) הייתי מזמינה אותו אליכם ומסבירה לו למה נהגתם כפי שנהגתם באותו ערב. אימרו לו שאתם מסכימים עם אמא שלו ותשמחו לעזור לו אבל לא לשמש לו מקום לברוח אליו כל פעם שקשה לו בבית כי אתם חושבים שרק בבית שלו הוא יכול לפתור את הבעיות שנוצרו.

מלמלה

New member
בסוף ההודעה כתבת מה שהכי נראה לי

"האם היינו צריכים לתת לו להשאר עימנו........ יהיה לו מקום לברוח אליו במקום שעכשיו בגדנו באמונתו ובגלל זה פעם הבאה שיברח יהיה קשה למצוא אותו ? אני חושבת שכדאי לשוחח איתו בתיאום אם ההורים ולהגיד לו מה הרגשת כשהלכת ממנו להגיד לו ששוב זה לא יקרה ושאם הוא זקוק לכם אתם שם בשבילו. בלי שום קשר שכדאי שהוריו יבדקו את עצמם ולמה הם הגיעו למצב כזה אתם יכולים להמשיך להיות בשביל הילד וההורים מעגל תמיכה יותר רחב

למעלה