ילד בן 7.5 עם ADHD

שירה1970

New member
ילד בן 7.5 עם ADHD

שלום, אני אם לילד חכם, נבון ומקסים בן 7.5. כעת בחג אני ערה יותר למצבו מאחר ובדרך כלל נמצא בצהרון עד 16:30 כשאני ובעלי עובדים. מאובחן כ-ADHD ע"י נוירולוגית מתחילת כיתה א' לאחר דרישת מנהל בית הספר. יושב ליד המורה (אין כיתות קטנות) והציונים שלו בדרך כלל ממוצעים. הילד מקלל הרבה, בעיקר כשעייף וללא השפעת הריטלין. מתלוננים על כך בבית הספר שמפריע בשיעורים כמו ספורט ויוגה לא מתרכז ומפריע לכולם בנוסף גם בצהרון. מתלוננים שבוחן אותם כל הזמן ואת הגבולות שלו ומציק לילדים ומנסה להראות שהם התחילו איתו. כמו כן שאם הם מבטיחים לו עונש ואנו לא מענישים אותו הוא אומר להם זאת ביום למחרת ומתגרה בהם על שלא קיבל עונש. בבוקר מקבל ריטלין 30 LA ובצהרון מקבל עוד 10 בסביבות 13:15 לאחר שטענו שלא מוכנים לקבל אותו ללא כדור נוסף ושקשה להם מאוד איתו. מציק לילדים, מקלל לא רגוע ולא יושב. יש לציין שללא ריטלין לא יכול לשבת, זז כל הזמן וכשעייף מקלל. מתרוצץ והרבה פעמים זורק את עצמו על הריצפה ונפצע. כמו בטריה שלא נגמרת עד שמתעייף ואני מרדימה אותו במיטה, גם כשנכנס למיטה הוא צריך לקפוץ ולהשתולל כמה דקות לפני ששוכב עליה. נראה לי שיש פה שילוב של טורט המחלה ששמעתי עליה ושגורמת לקלל הרבה. יש לציין שיש לו גם אחות בת 3.5 והוא הרבה פעמים מציק לה ולא מפסיק גם כשהיא צורחת או בוכה עד שאנו מתערבים. אשמח ליעוץ בנושא ולהפניה למומחה באזור מגורינו - אנו גרים בבת-ים ומבוטחים בפלטינום בכללית.

בתודה ובברכת חג שמח,
שירה

zivadina

New member
היפראקטיביות / אימפולסיביות גדולה

באזור המרכז, אני מכירה את המרכז לקשב גהה בפתח תקוה ואת מכון אניגמה בהדר יוסף, הקשורים ל׳כללית׳. בודאי יש עוד. בכל מקרה, נראה לי שכדאי להגיע סיכיאטר ילדים מומחה להפרעת קשב, שיעשה אבחנה מבדלת, יגדיר את הקשיים וימליץ על טיפול תרופתי ועל טיפול התנהגותי שמתאימים לבנך. נראה שהטיפול בריטלין נותן רק מענה חלקי.

האם יש גם טיקים ?

לדוג' מצמוצים, כחכוחים, תנועות לא רצוניות של הצוואר, הלשון, בליעות אויר? תסמונת טורט באה הרבה פעמים עם הפרעת קשב ולא כל ילד שמקלל הוא ילד עם תסמונת טורט. לפעמים גם הריטלין עצמו יכול לגרום לטיקים אצל ילדים שיש להם נטיה לכך. ממתי הקללות התחילו? אתם צריכים ללכת לנוירולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים טוב, גם כדי לקבל טיפול תרופתי מתאים, ריטלין אינו בהכרח התרופה היחידה ובמידה ואכן יש לו טיקים יש תרופות יעודיות לכך.
לא מכירה מהסביבה שלכם, אולי אחרים מכירים. אני ממליצה מאד על ד"ר מרים פסקין, פסיכיאטרית ילדים מכפר סבא.

למעלה