ילד בן 7 גנב

• פותח הנושא aa
  • פורסם בתאריך

aa

New member
ילד בן 7 גנב

להלן הבעיה (בתאור הבעיה נכנה את שם הילד - הילד) הילד חזר עם 40 שקל. לשאלתנו (ההורים) מהיכן הכסף ענה פעם מסבתא פעם מחבר כזה ופעם מחבר אחר כל תשבות שיקריות.(דיברנו עם הסבתא עם אם החבר וכו´) זה לא פעם ראשונה שהילד גנב - פעם בטיול בצפון ראינו את כיס מכנסו מלא ממתקים ביציאתנו מהחנות(במקרה זה חזרנו לחנות והחזרנו יחד עם הילד את מה שגנב. הילד לא מוכן לומר מהיכן הכסף באמת(אולי מהמורה? איש זר?) מה לעשות???? א.כדי שזו תיהיה הפעם האחרונה שהוא יגנוב 2.עם ארבעים השקלים הגנובים האם לספר למורה ליועצת או שלא כדי כי יצא לו שם של גנב? תודה מראש נ.ב. ולמה הוא גונב לא חסר לו כלום בחיים??

דוגמא אישית...

אני לא יודעת מה בקשר לילד שלך אבל אני אספר לך על עצמי... כשהייתי בת7 ו-8 שזה כיתה א´ בעיקר ותחילת ב´.. אז קרו שני מקרים: בכיתה א´.. היו למורה על השולחן שני מטבעות של 5 שקלים אז לקחתי אותם... ברור שלא כדי להשתמש, לא יודעת למה.... בכל מקרה המורה ראתה ובהתחלה אמרה לי להגיד לאמא ואבא ואז היא שאלה אותי מה הם אמרו ואני אמרתי לה "שאני לא אעשה את זה שוב" וברור שזה שקר של ילדה קטנה.. אז היא צילךצלה וידעה אותם. הם דיברו איתי ואז בתחילת כיתה ב´ המורה ביקשה להביא מד זווית ולא אמרתי להורים שלי לקנות לי.. ואני לא יודעת למה.. אולי משהו פסיכולוגי או אולי סתם משהו והייתי אצל חברה שלי לקחתי לה את המד זווית שלה, ואף אחד לא גילה.. בכל מקרה זה קרה עוד פעם שלקחתי משהו וההורים שלי דיברו איתי גלויות, ואמרו לי שהם יצטרכו להגיד למורה וליועצת שיש לי בעיה ושהיועצת תטפל בזה ושזה לא בסדר. ועובדה... אני הפסקתי.... אבל אני לא יודעת מה לעשות ומה לייעץ... כי יש לי חברה שתמיד גונבת לנו דברים (אני בכיתה ח´- בת 14) ואני מניחה שזה בגלל שההורים שלה אל עשו עם זה כלום כשהיא הייתה קטנה.. וזהו בערך... סתם סיפרתי... יעל

גרא.

New member
כאשר ילד בגיל 7,אבל גם בגילים אחרים

גונב כסף,למרות שלכאורה "לא חסר לו כלום בחיים",הוא מאותת בכך שהוא נמצא במצוקה כלשהיא,לאו דווקא הקשורה לכסף,וזקוק מאד לתשומת לב,להקשבה, להתייחסות,להבנה,ועזרה בפתרון המצוקות שלו.עפ"ר הורים,מתקשים לעזור דווקא במצבים כאלה,וכאן מקומה של יועצת ביה"ס,שלא ספק לא היא שתוציא לו שם של גנב,כי למעשה אינו כזה,אלא כפי שהגדרתי,"ילד במצוקה".אם קשה לכם לפנות ולשתף את היועצת,פנו לפסיכולוג באופן פרטי..עליו אפשר לסמוך שלא ידליף חוצה מאומה.בכל מקרה,אנא אל תתיחסו אליו כגנב,אל תכנו אותו בשמות,נסו לחפש מה מציק לו..ופנו לייעוץ.

למעלה