ילד בן 5 איטי

מודן06

New member
ילד בן 5 איטי

אני קוראת סמויה לרוב אבל הפעם אני זקוקה לעצות. בכורי בן 5 התחיל בחצי השנה האחרונה לעשות ממש דווקא (לפחות כך אני מגדירה את זה, ותקנו אותי אם אתן בדעה אחרת): זה מתחיל מארוחת הבוקר שהוא מורח לחצי שעה (חלב עם קורנפלקס), זה ממשיך עם שטיפת הפנים וצחצוח השיניים שגם לוקח המון זמן ואח"כ עם ארוחת הצהרים (לא הולך לצהרון, אמא שלי לוקחת אותו אחרי הגן) שנמשכת שעתיים, ארוחת הערב שנמשכת כמעט שעה, ובכלל כל פעולה שאני מבקשת ממנו לעשות לוקח לו המון זמן להגיב ולבצע. מאוד קשה לי עם זה ואני מגיעה לשלב הצעקות ואז לרגשות אשם. לציין כי לפני שנה וחצי נולדה לו אחות אבל הוא קיבל אותה מעולה. אני לא יודעת מה לעשות? בבוקר מן הסתם אני לא יכולה לתת לו להמרח כי צריכים להגיע לעבודה. נניח שבצהרים ובערב אני יכולה לתת לו את הזמן אבל אז יוצא שכל האוכל נאכל קר ושאני כל כמה דקות מזרזת אותו עד שאני מתעצבנת. נתתי לכן רק דוגמאות מתחום האוכל, אבך באמת מדובר בכמעט כל פעולה שאני מבקשת (לשים נעליים, להוריד מעיל - אם אני לא מתזכרת אותו כמה וכמה פעמים הוא שוכח וממשיך בעיסוקיו) הצילו!

imasarit

New member
לפעמים הקינאה "צצה" רק אחרי זמן.

בייחוד שהקטנה בת שנה וחצי, וזה גיל שיש להם כבר מילים וכל מיני "חוכמות". איך הוא היה עד לפני חצי שנה? איך מתנהל אצל סבתא? אפשרויות: להעיר אותו חצי שעה קודם. לא לזרז אותו. אם לא הספיק לאכול בבוקר - יאכל בגן. בצהריים - רצוי לאכול יחד איתו ולנהל שיחה נעימה תוך כדי. בנוסף, להגדיר זמן לארוחה ובסיומה - מפנים את הצלחת גם אם לא סיים. בלי כעס. אם אוהב לעשות דברים לבד - לומר לו שאם לא יסיים להתארגן בזמן - תצטרכו להלביש/לנעול לו. בהצלחה!

shiron number 1

New member
בגיל קצת יותר צעיר

אצלנו עזר לעשות הכל תוך כדי משחק. למשל בוא נראה אם אתה יכול ללבוש חולצה עד שאני סופרת עד חמש... או אני הולכת להתלבש ונראה אם אתה יכול לגמור את ארוחת הבוקר עד שאני מסיימת... או לעשות איתו תחרות. כל דבר אחר שניסיתי (לזרז אותו, להתעצבן וכו') רק גרם לו לעשות הכל יותר לאט. לא יודעת אם זה דווקא (אולי, ענייני שליטה) או שהכעס שלי שיתק אותו.

שhira

New member
רק בקטנה

לפעמים דווקא הקושי עם אח קטן זה כשהקטן מתחיל להיות יותר קרוב אליך. כלומר כל עוד הוא תינוקי חמודי בעגלה אז זה בסדר אבל.. ברגע שהקטן כבר הולך מקשקש מבין זה מתחיל לאיים. יתכן וזה חלק מהדרך שלו לקבל תשומת לב. אישית היתי מנסה לבחור על מה להתעצבן ולהאיץ. בבוקר אין זמן אפשר להתנות ארוחת בוקר בכך שיהיה מוכן מקסימום יאכל קורנפלקס משקית בדרך לא פושט מעיל כשמגיעים הביתה.. מה אכפת לך? יהיה לו מסורבל יפשוט. האוכל מתקרר? מה זה משנה לך (אלא אם אח"כ רוצה שיחממו לו) שיאכל קר אם מפריע לך אורך הארוחה תקציבי זמן שלאחריו הצלחות נאספות ואין יותר אוכל עד הארוחה הבאה. ותנסי לתת תשומת לב בכלל וחיובית בפרט כמה שיותר ולהדגיש את יכולותיו ואת היותו גדול

מודן06

New member
אתן צודקות, לא חשבתי לע זה

אני צריכה להקצות לו זמן לארוחות - זה רעיון טוב. והזווית של קינאה, לא חשבתי על זה, אולי זה באמת הבעיה תודה רבה לכולכן!!!!

למעלה