ילד בן 4 מרביץ

o o o p s

New member
ילד בן 4 מרביץ

שלום, בני בן כמעט 4 ובזמן האחרון הוא מרביץ המון. מרביץ בבית לאחיו הגדול, מרביץ אחה"צ לילדים בגינה וגם לחבריו הקרובים. אחרי עונשים/שיחות נותרתי חסרת אונים. לילד יש חבר טוב שבזמן האחרון הולך ומתרחק ממנו, היות ובני מרביץ לו ונראה לי שההורים מנחים את אותו חבר להתרחק מבני (באופן טבעי ומובן) אני חסרת אונים מולו. מה אפשר עוד לעשות?

למה הוא מרביץ?

תנסי לחשוב ולבדוק האם הילד ראה דוגמה להתנהגות כזו וממנה למד שזו דרך תגובה ודרך הבעת כעסים ותסכולים. האם לילד יש בעיה להביע רגשות כעס ותסכול בצורות אחרות ולא בהרבצה? תנסי לשוחח איתו לאחר אירוע שהוא הרביץ, להבין מה הביא לכך, אך שהשיחה לא תהיה בסגנון ההאשמה, אלא רצון להבין את רגשותיו. תנסי להראות לו דוגמה של הבעת רגשות מילולית. אשמח לשמוע עוד פרטים ולנסות לעזור.

תאנה 2

New member
כהילדים שלי יוצאים מהכלים ומרביצים

אני נוהגת להגיד להם: "תדבר עם הפה ולא עם הידיים, אחרת לא נבין אותך". לרוב זה מאפס אותם וגורם להם לדבר במקום להרביץ.

טלאורה

New member
כלי לביטוי

ילד כמו אדם בוגר הוא סה"כ רצון להנות. אם אינו מקבל את שחפץ הוא מנסה להשיג בכח וסובל מחוסר המילוי. אם נלמד אותם את השיטה היחידה הבדוקה והבטוחה להנאה- נראה דור אחר לגמרי. אך לםני כן עלינו ליישמה בעצמיינו. ומהי? התחשבות הדדית וקשרים נכונים בינינו. כך יבין איש את רעהו וכולם ידאגו למחסור כולם! זה הטוב האמיתי אליו צריך לשאוף.

מידע

חסר לי מידע בכדי לנסות ולענות על השאלה שהעלת. לכן אשלח לך כמה שאלות. האם חלו שינויים בבית, בגן, במצב הכלכלי, במצה בינכם ההורים בבית? איך אתם מגיבים להרבצות שלו? האם יש המון פוקוס סביב הנושא? האם בדקתם מה קורה בגן בנושא זה? אשמח לעזור. דינה

למעלה