ילד בן 3

bb1108

New member
ילד בן 3

ערב טוב, לאחרונה בעלי ואני החלטנו ללכת לייעוץ זוגי/הורי, עדיין לא החלטנו איך ואיפה אבל הסכמנו שצריך לעשות את זה. אנחנו מגדלים בן יחיד ומקסים שנולד לזוגיות מורכבת והפך אותה למורכבת לא פחות, אני שמחה שאחרי כל כך הרבה זמן הצלחתי לשכנע את בן זוגי לפנות לעזרה חיצונית ולא לסמוך על עצמנו כי אני חוששת שלאורך הדרך אנחנו עושים המון טעויות. נותר לי רק לקוות שאם גרמנו לנזקים לא מאוחר לתקנם. אני מקווה שיהיה בסדר לשאול כאן כמה שאלות עד שנמצא את המקום הנכון להגיע אליו שנינו. 1. בני מאוד קשור לאביו, הוא מאז ותמיד בחר בו (אני אף פעם לא הבחירה שלו), יש לו את שנינו כל הזמן, מיות רלציין שנורא קשה לי שהוא לא רוצה אותי. האם אני צריכה להתמודד עם עצמי או לפתוח את זה עם הילד? איך להגיב אם כמעט כל דבר אפשרי הוא מעדיף להיות/לעשות עם אביו? מה יכול להיות שאני עושה כל כך לא נכון שהוא לא רוצה אותי? 2. כמה חשובה פעילות חברתית לילד בגילו? הוא ילד מאוד שליו ורגוע, לא מתלהב ללכת לגינה, זה תמיד אחרי אין סוף שיכנועים, הוא מעדיף אחרי הגן, לבוא הביתה ולשחק איתנו(הוריו). פרט לילד אחד שהוא מאוד אוהב בגן אין לי עיניין שיבואו אליו חברים או ללכת אליהם, האם זה צריך להדאיג? איך לשנות את זה? טוב, יש לי עוד מליון שאלות. אני אתאפק ולא אשאל הכל בבת אחת.... אשמח לקבל תושובת המון תודה אני...

תבורכי...

שלום רב, ראשית אני מברכת אתכם על החלטה אחראית ואמיצה ללכת לשיחות ייעוציות במטרה להבין את הדינאמיקה הזוגית והמשפחתית ולשפר את היחסים במשפחה. לקשר הזוגי יש קשר הדוק להתפתחות הקשרים במשפחה. ולשאלותייך: 1. בנך עלה על מכרה זהב הוא מבין שהעדפה באביו מסבה לך מורת רוח "ומשתמש" במידע זה. מה עושים? פועלים הפוך, מגלים הנאה אמיתית נוכח הקשר שלו עם אביו, מפרגנים ליחסים ביניהם ומביעים הרבה קורת רוח. הדבר דורש כמובן עבודה עצמית והתעלות נפשית. 2. ילדים לומדים כישורי חיים ממגע עם ילדים בני גילם - יש חשיבות גדולה להתפתחות חברתית דרך אינטראקציות חברתיות עם ילדים . מזמינה אותך לקרוא את תשובתי מהיום תחת הכותרת:" פיתוח מיומנויות חברתיות". את מוזמנת להמשיך ולשאול להשתמע עינת גבע.

למעלה