ילד בן 3 וחצי,

tamisti

New member
ילד בן 3 וחצי,

בני בן 3 וחצי, לומד במסגרת שבה התחילו להקנות את האותיות והתנועות. הילד ילד חכם במיחוד, אבל על פניו, נראה כי לא קלט כלום מכל מה שנלמד עד עכשיו. ההתנהגות שלו מאופיינת בהתפרצויות בלתי צפויות, בדרך-כלל, ובמשחק תפקידים -הוא שוטר או חייל והוא יקשור או ישים בבית-סוהר וכו'. הילד לא נחשף לאלימות, בשום כיוון, ב"ה, וההתנהגות הזו מאוד מדאיגה אותי. ( היא קיימת אצלו מאז שהתחיל לדבר) . דבר שחשוב לציין, הילד עבר 3 ניתוחים. אחד כשהיה בן שנה, אחד בן שנה וחצי והאחרון קצת אחרי שנתיים. אני מאמינה שהניתוחים הותירו בו את רישומיהם והוא סובל מחרדה בגינם. האם יש מקום לקחת אותו לאבחון? אני מאוד מודאגת

אין לי מושג אבל

מאוד קל לקבל הפניה למכון להתפתחות הילד, ולדעתי - עדיף לבדוק מוקדם מאשר להצטער א"כ. יש דברים שהם מאוד מינוריים, שבגיל 3 אפשר לטפל בכמה פגישות, ובגיל מאוחר יותר הרבה יותר מסובך לטפל. (יש גם דברים הפוכים כמובן) בכלל - גם לחץ בגלל שהילד לא מתקדם, יכול לגרום לקושי אצלו, אם איכשהו הוא יקלוט ש"יש לו בעיה", הוא עלול להשאר עם התחושה הזאת הרבה זמן, גם אם הכל בסדר, ככה שכדאי לעשות אבחון רק כדי להוריד את הלחץ ולדעת למה לצפות. על פניו - לא חושבת שבגיל 3.5 כל הילדים בשלים ללמוד לקרוא, ולפעמים זה רק עניין של זמן. בעלי למד לקרוא רק בסוף כיתה ב', ומאז אי אפשר להוציא לו את הספרים מהיד...

05 מיכל

New member
בירור לא מזיק, אבל:

בגיל שלוש וחצי הילד לא חייב להיות בשל ללימוד אותיות. נטרלי את המרכיב הזה. אם את עדיין לא שקטה - בירור לא יזיק.

מכינה למי?

בס"ד היום מאוד נפוצה השיטה של מכינה, או קדם מכינה לכיתה א', וזה מתחיל, אכן בגיל 3. בגן של בני עם ה ADHA , הם סיימו את גן החובה כשכמעט כולם יודעים לקרוא ולכתוב בצורה שוטפת. פרט לבני. זה לא עניין אותו במיוחד, ואני לא לחצתי. מי אמר שצריך כבר בגין 3 ללמוד לקרוא ולכתוב, ????? למי זה טוב? להורים, שיהיו מרוצים מהיכולות של ילדיהם. היום הוא בכיתה ב' והוא קורא וכותב בצורה יוצאת מן הכלל. בגן הוא לא רצה ללמוד קריאה וכתיבה, ואני לא לחצתי. והתוצאות פשוט מדהימות. אז באמת, לא צריך ללחוץ על הילד, לכל ילד יש את הקצב שלו. בסופו של דבר כולם קוראים וכותבים אז למה להילחץ ולהלחיץ את הילד ???? בהצלחה.

zivadina

New member
גם אני בעד חינוך לפי הקצב המקובל

גם אצל ילדיי בלטה העובדה, שהם בקושי ידעו לכתוב את שמם בגן, בזמן שילדים אחרים ידעו כבר לכתוב משפטים שלמים. מייד בכתה א' ילדיי למדו לכתוב ולקרוא ושלטו בחומר כמו כולם. לא ברור לי למה, אם תוכנית הלימודים טוענת שילד צריך להיות ברמה מסוימת לפני כתה א', יש הורים שרצים לדחוף לו עוד מידע. קודם כל, אם הילד יודע יותר מכולם, הוא ישתעמם בכתה בזמן שילמדו את החומר. שנית, בגילאים הצעירים האינטליגציה היא עדיין סנסו-מוטורית (חושית-תנועתית), ולכן חשוב לפתח אותה באמצעות החושים והתנועה. בשנים האחרונות מושם דגש רב על גרוי החושים השונים ועל פעילות תנועתית, כי יודעים שפיתוח האינטליגנציה הזאת מוביל לפיתוח האינטליגנציה במישורים האחרים, הדרושים ללמידה הקוגניטיבית. לכן, כדאי לתת לכל ילד בכל גיל את מה שהוא צריך, אם רוצים לעודד אותו להתפתח כראוי. לא ללכת אחרי אופנות של מבוגרים שלא חושבות על טובת הילד אלא על ה"מעמד החברתי" של ההורים.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קודם כל: ילד בן 3.5 אינו אמור ללמוד אותיות וספרות. קיים רצף התפתחות ולמידה של סמלים שרירותיים ומופשטים כמעט אינה אפשרית לילדים רבים בגיל כה רך. אין צורך לייגע אותו ואין טעם להיכנס ללחץ בעניין זה. בנך נמצא בשלב בו הוא צריך לחוות את העולם דרך חושיו. לשחק בחפצים, לטייל ולהתנסות בהתנסות קונקרטית. תפיסת הסמלים אינה חיונית ואינה נחוצה לו כעת כי המוח שלו פשוט אינו בשל לכך. בסביבות גיל 6 מתחוללת הבשלת המערכות המוחיות הנחוצות וזו הסיבה שמתחילים את כיתה א' בגיל הזה ולא בגיל 3 וחצי! עד אז...תנו לו לשחק ולהתנסות בעולם כמו ילד רגיל ואל תצפו ממנו לדברים שהוא אינו יכול לבצע עכשיו. אם את סבורה שהניתוחים שעבר פגעו בו רגשית התייעצי עם פסיכולוגית הגן, או פני לפסיכולוג פרטי. בהצלחה!

למעלה