ילד בן 11 עם AST גבוה

amitush75

New member
ילד בן 11 עם AST גבוה

בבדיקות דם שנעשו לו,נמצא רמת AST 34
בבדיקה שנעשתה שנה קודמת הרמה היתה 46
האם ישנה בעיה בתפקוד הכבד?
חשוב לי להזכיר שהילד בעל גוף מלא למרות שהוא ספורטאי וכול יום שוחה ועוסק בפעילות גופנית.
הוא עדיין מרטיב בלילה ומשתין בתדירויות מאוד גבוהות במהלך היום.
האם עלי לפנות לאנדוקרינולוג בהקשר הזה?
תודה
עמית

אני בכלל לא בטוחה שזה משמעותי

צריך לראות את זה בהקשר הכללי של הילד, וזה תפקידו של רופא הילדים.
AST יכול להיות מעט גבוה בשמנים, והוא פחות ספציפי לכבד מאשר ALT. אם יש בעיה בכבד הייתי מצפה שגם ALT יהיה גבוה.
בעקרון אפשר להתייעץ עם גסטרואנטרולוג, אבל שוב, אני לא משוכנעת בכלל שיש צורך בכאלה רמות נמוכות.
לגבי ההרטבה במהלך היום והלילה, כדאי להיות בקשר עם נפרולוג/ית ילדים.
כדאי לבדוק שתן כללית ותרבית, סוכר בדם ובשתן ויכולת ריכוז השתן (בד"כ מספיק שתן של בוקר אחרי צום מנוזלים). אני מניחה שאם יש לכם תוצאות AST, אז גם יש תוצאות של תפקודי כליה והם תקינים.

amitush75

New member
תודה על תגובתך

ALT גם יחסית גבוה 28
אנו חיים בארצות הברית ובגלל שעל הרופאים כאן מוטלת האחריות לדווח לחברות הביטוח על כול בדיקת דם שנעשית (כאן זה לא דבר של מה בכך לעשות בדיקות דם שגרתיות אגב) אני לא בטוחה שכול הבדיקות שהיה מומלץ לבדוק אכן הוזמנו.
מעולם לא לקחו לו שתן בבדיקת מעבדה.אשמח לדעת מה שם הבדיקה הזו.הם גם טוענים כאן שמכיוון שיש היסטוריה גנטית בהרטבת לילה אז זו הסיבה שגם הוא סובל מכך וזה יעבור מתי שעבר לבני המשפחה שגם הרטיבו. אני מתחילה לחשוש שזו לא הסיבה היחידה מכיוון שגם במשך היום הוא צריך לרוץ לשרותים תכופות.גם העובדה שהוא בעל בטן גדולה למרות שהוא כול יום עוסק בספורט מדאיגה אותי.
שוב תודה על תגובתך.
עמית

urinalysis +urine culture

ותעשו את זה בצום מנוזלים. אפשר ללמוד המון משתי הבדיקות המאד פשוטות וזולות הללו.
זה נכון שבסופו של דבר רוב הסיכויים שהמדובר בעניין הגנטי, אבל בכל זאת - מתן שתו מרובה ביום זה כבר סיפור אחר.
אגב, תנסו לתת לו לעשות תרגילים לספינקטר של שלפוחית השתן - באמצע השתנה לעצור, לספור עד 10 לאט, ואז להמשיך. ואחרי שהוא מסיים לספור שוב עד 10, ואז לנסות ולעשות עוד כמה טיפות. יש ילדים שזה עוזר להם מאד.
הכתובת, היא אכן נפרולוגיה ילדים. גם אורולוגיה - אבל פחות.

למעלה