ילד בן 1.4 מה עושים?

RitaRit

New member
ילד בן 1.4 מה עושים?

בני המקסים בשלבים האחרונים של אבחון (כנראה PDD NOS ).
הוא מטופל במסגרת של קופת חולים רק שעתיים בשבוע ( ריפוי בעיסוק + קלינאית תקשורת) . היום הוא נמצא בגן פרטי ומשתלב מצוין. בשנה הבאה הוא כנראה יכנס לגן תקשורתי אבל עד עז אני רוצה "להגביר את הקצב" במסגרת ביתית .
בבקשה תמליצו , איפה אפשר למצוא מטפלים מתאימים וממה בכלל להתחיל?

RitaRit

New member
לא רוכש שפה

אני מרגישה שהוא לא רוכש בכלל בשפה - הוא לא מדבר ומגיב מעת מאוד לשפה מדוברת ובעיקר לעוצמות. מדי פעם מגיב לשמו. לא מצביע על חפצים ולא מבקש עזרה. לפעמים מביא משחק שישחקו אתו. הוא מבין קצת יותר סימנים.

RitaRit

New member
בדקנו

השמיעה שלו לא 100% בגלל נוזלים אבל הוא שומעה בהחלט (אולי 80%). הבדיקה נעשתה בגיל צעיר מאוד ולא בדקו עד כמה הוא שומעה דיבור אלא רק צלילים. כרגע אנו מחקים לבדיקה יותר מתקדמת ומקיפה.

dina199

New member
80% אומר שהוא לא שומע הכל.

לדעתי גם זה יכול להשפיע על התפתחות הדיבור.

בינתיים אתם יכולים לעבוד איתו בבית בעצמכם

לפי הנחיה של המרפאה בעיסוק וקלינאית התקשורת. למעשה אפשר לנצל כל סיטואציה בחיי היומיום לשיפור התקשורת, בדרך שתהיה טבעית ומהנה (תזכרו שהוא רק בן שנה ורבע..)- משחק בצעצועים או משחקים פשוטים כמו "קוקו", משחק בגן השעשועים, אוכל, אמבטיה, וכו'.
מומלץ לבקש מהמרפאה והקלינאית שיגיעו גם לגן כדי לתת הדרכה לצוות, למה לשים לב ואיך לשלב אותו יותר טוב בפעילות של הגן.
פרט לזה מומלץ לקרוא קצת חומר בנושא, למשל הספר "ילדים עם צרכים מיוחדים" של סטנלי גרינשפן שגם בו יש הרבה עצות טובות איך לעבוד עם ילדים קטנים.
שיהיה בהצלחה!!

bajura

New member
בידיוק בגיל כזה אנחנו פנינו למכון בייקר

שבתוך אוניברסיטה בר אילן. לימדו אותי באופן אינטנסיבי לנצל את הזמן שלי איתו ולקדם אותו מבחינה תקשורתית. זה היה נעולה. זו הוצאה וזה להפסיד ימי עבודה. אבל זה היה שווה את זה.

בהצלחה. מכלה.

RitaRit

New member
שאלה נוספת

אפשר לשאול בן כמה הילד היום ומה מצבו? באיזו מסגרת הוא?

bajura

New member
אפשר

הילד בידיוק בן 5. אחרי שנתיים בגן למעוכבי התפתחות יוצאים שנה הבאה לשילוב. יש לו אבחון משולב של PDD + ADHD. למרות שמומחים אחרים טוענים שאין בכלל PDD או שהוא מאוד גבולי. בגיל של הבן שלך אני לא יכולתי לדמיין שבגיל 5 הילד יהי במצב כזה טוב. אם כול הקושי ויש קושי אחרת הוא לא היה מאובחן.... עדיין יש ילד מקסים חכם ומאודסקרן ויצירתי שמדבר ומתקשר ואפשר לנהל איתו שיחה קצרה.

תאמיני שהשמיים הם הגבול. יש כול מני שיטות . בגיל של הילד שלך לדעתי עדיף לבחור בשיטה שהיא דרך משחק ושמלמדת אותך להוציא את הכי טוב ממנו תוך כדי הנהה. זה מה שלימדו אותי לעשות בבייקר. לכן אני ממליצה עליהם, ואנחנו הינו נוסעים אליהם משדרות, ממש לא מהאזור. הינו חצי שנה והפסקנו בגלל שאבא של הילד לא יכול היה יותר לחסר מהעבודה פעם בשבוע. אבל את מה שלמדתי אצלם המשכתי בבית. אני חושבת שההיתערבות מוקדמת והערנות שלי זה מה הציל את הילד שלי ועזר לו להגיע לתפקוד הגבוה שהוא נחשב היום.וזה אחרי שהילד בגיל של הבן שלך וגם קצת אחרי לא היה מתקשר בכלל, מי חשב על דיבור בתקופה הזו ? רק שישים לב אלי רציתי !!!!! בקיצור האינסטינגט שלך נכון, חייבת לנצל את הזמן שלך איתו. לא תמיד חייבים מטפלים בישביל זה, אבל הדרכה מתאימה את כן צריכה.

בהצלחה

הדרכת הורים

אני ממליצה לכם על הדרכת הורים
בגישה שבה אתם מרגישים בנוח- הדרכת הורים שמעודדת אתכם ללמידה מזדמנת לאורך שעות היממה- תהיה מאוד יעילה לקידום מטרות התפתחותיות.
בהצלחה,
גילי

למעלה