ילד בן שנתיים

sheli44

New member
ילד בן שנתיים

שלום רב, יש לי 2 ילדים (בנים) אחד בן 4.5 והשני בן 2.2 הקטן כל הזמן מרביץ לגדול, ללא סיבה. הגדול יודע שאסור לו להחזיר לו ושהוא קטן ולא מבין מה הוא עושה. הבעיה שעכשיו הוא מרביץ באופן שיגרתי, הדבר קורה גם בגן (הגננת מתלוננת) וגם בגן השעשועים, מכה ילדים שאינו מכיר ללא סיבה. בזמן המעשה אני מעירה לו ומסבירה לו שאסור, ובבית אני מכניסה אותו לחדר כביכול לעונש. הוא נראה שמבין כשאני מדבר איתו אך עדיין חוזר על מעשיו. מה עליי לעשות ??? אודה לתשובתך תודה שלי

מריבות בין ילדים ...

שלום רב, אנחנו המבוגרים בדרל כלל לא רואים את כל התמונה וממהרים לשפוט על פי הנצפה. הילד מרביץ? כועסים עליו, מענישים אותו מרחיקים אותו. ואני פותחת עוד פתח למחשבה: אולי אחיו הקטן התחיל קודם? פעמים רבות מלטשים "הקטנים" אסטראטגיות מצויינות ל"הכניס" מתחת לשולחן לחטוף "מעל השולחן" להוכיח למבוגרים שהם חלשים ומקופחים. לזכות בתווית הטוב ובקיבוע האח במקום של ה"רע". בדרך כלל אנחנו ממהרים לשפוט ומחטיאים את תפקידנו : לשמור על שני הילדים שלנו. הילד הגדול שנתפש בקלקלתו משלם מחיר לא הוגן מנקודת מבטו. העונש מסב לו עוגמת נפש רבה, ומאפשר לו פסק זמן להשחיז את ה"סכינים" ולהתכונן לקרב הבא. חבל! במו ידינו אנו מחבלים בערך העצמי שלו, מקלקלים את היחסים בין הילדים, מסתכסכים איתו ומה לא? מה עושים? נכנסים לעמדה של צניעות ומבינים שנשגב מבינתנו לראות את כל התמונה. מגלים אמפאטיה לשני הילדים. מכניסים אותם לסירה אחת(לשניהם יש חלק במריבה). בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

sheli44

New member
מריבות בין ילדים...

היי עינת, השבת לי אך כנראה לא הייתי ברורה מספיק. הבן הקטן בן שנתיים הוא זה שמרביץ לגדול ללא כל סיבה - אני ממש מתייחסת לזה, ומבחינה שהגדול לא עושה לו כלום. והגדול יודע כבר מקטנות שלא להחזיר לקטן. הבעיה היא אצל הקטן שהוא לא כ"כ מבין מה זה עונש, וממשיך להרביץ למרות שאני מדברת איתו. תייעצי לי איזו דרך לתפוס עם הקטן ...

sheli44

New member
היי עינת, השבת לי אך כנראה לא הייתי כ"כ ברורה

היי עינת, השבת לי אך כנראה לא הייתי ברורה מספיק. הבן הקטן בן שנתיים הוא זה שמרביץ לגדול ללא כל סיבה - אני ממש מתייחסת לזה, ומבחינה שהגדול לא עושה לו כלום. והגדול יודע כבר מקטנות שלא להחזיר לקטן. הבעיה היא אצל הקטן שהוא לא כ"כ מבין מה זה עונש, וממשיך להרביץ למרות שאני מדברת איתו. תייעצי לי איזו דרך לתפוס עם הקטן ...

למעלה