ילד בכיתה ט' שלא רוצה ללמוד- לא לציטוט בראשי

vishenka11

New member
עדיין לא הספקתי

לשבת איתו ולדבר על זה. אתמול הוא נראה די אבוד. זאת החלטה שקשה לו לקבל. הוא גם צריך לבחור באיזו כיתה הוא ילמד (יש מכיתת מופת ועד כיתת אתגר). מבחינתו נכון לאתמול- בכיתה הכי נמוכה ושנעזוב אותו לנפשו. בכל מקרה, הציונים שלו יחליטו בשבילו, לפחות חלקית.

מחשבות

New member
נשמע נורא. הוא צועק תניחו לי ואתם צועקים שישקיע,

שיעשה משהו עם עצמו. אתם הולכים בכיוונים מקבילים ולא תיפגשו. הציונים שלו יחליטו בשבילו, אבל האם לדעתך באמת יש לו פוטנציאל? את הרי מכירה אותו הכי טוב.

vishenka11

New member
אני חושבת שיש לו פוטנציאל. אם הוא

היה משקיע בלימודים רבע ממה שהוא משקיע ברחפנים הוא היה מקבל ציונים טובים. לא היה מצטיין, אבל זה גם לא חשוב לי. הוא הגיע לכיתה המדעית די בקלות. ביסודי כמעט לא למד והיו לו ציונים מעולים. בחטיבה מהיום הראשון הלימודים לא היו קלילים לו, נדרשה השקעה מצדו. לא גדולה ובכל זאת. שנה שעברה כשהציונים שלו היו בירידה איימו עליו שיעיפו אותו מהכיתה וזה עבד, הוא השתפר. השנה אפילו זה לא עובד.

מחשבות

New member
זה מתסכל, אבל חשוב לזכור שאנשים מצליחים בחיים

למרות בית הספר, לא בגללו.

שרשור מעניין

ומלמד.
ראשית, לעיתים בתי הספר לא יצירתיים ויש להשלים את היצירתיות בבית (רחפנים....).
להגיד שהמורים משעממים - זה לשחק לידי אותם אלה שרוצים להצדיק את אי השקעתם בלימודים.
ילד שהבית "הולך" עם בית הספר - מצליח!
ילד שהוריו מפמפמים לו בבית, שבית הספר לא טוב.... המורים לא טובים....
לבטח לא יממש את עצמו.
אני מאוד מסכימה עם האם שכבר עכשיו (ואפילו בגיל צעיר יותר) צריך לדעת לעשות דברים שלא כל כך אוהבים. (מי אוהב לסדר את החדר? מי אוהב ללכת לישון כשבאים אורחים?)
אני מסכימה עם האם שכבר עכשיו רוצה לבנות לו עתיד טוב.
איך עושים זאת?
זו שאלה לא פשוטה.
מנסה...
1. האם יש מישהו מבני המשפחה שהילד מחובר אליו, מקשיב לו, מעין דמות להערצה? (יכול להיות מהמשפחה המורחבת).
2. האם מישהו בבית הספר ניסה ל"הגיע" לילד?
בשני המקרים, אם התשובה חיובית, הייתי מגייסת אותם לעזרה.
הייתי מחפשת מה ניתן לעשות בצבא עם רחפנים?
מנסה לבדוק מה נדרש?
לשוחח עם מישהו מהתחום יחד עם הילד.
נראה לי שבסוף השכל הישר שלו ינצח.
כל הכבוד לך כאמא!

מחשבות

New member
בקיצור, הבנת הכל הפוך.

כמה מורים מעניינים יש? בדרך כלל, אחד או שניים. כמה הורים הולכים עם בית הספר וצודקים? מעטים. למה ללכת עם הדבר הארכאי הזה? כדי להצליח? האם ההצלחה הזו תהפוך להצלחה בחיים? לרוב אין קשר.
עניין הרחפנים תפס נפח מעל ומעבר בדיון.
מי בבית הספר אמור להגיע אל הילד? היועצת? אני בספק. המחנכת? אם כן, למה לא עשתה זאת?

אני מתוך המערכת

ראשית, קשה לי לקרוא על עניין המשמעת. מדוע להורים אין תפקיד בנושא?
מדוע כשאתה פונה להורים, הם חסרי אונים כלפי הבן הפרטי שלהם? (ולמורה בכיתה יש עוד כמה....).
מדוע כשאתה מבקש מההורה עצה או תובנה כיצד להגיע לילד, הם אינם כירים אית הילד ובעיותיו?
אז המורה אשם....
מורים טובים , כמו כלדבר אחר בחיים, הם תלוי המתבונן.
כפי שכתבתי, אם ישב ההןרה בבית וישמיץ את המורה באוזני הילד, הדרך לחינוך, הקניית ערכים, למידה..... נחסמה.
לא אומר שהמורים מושלמים, אומר רק שכדי לחנך וללמד צריך שיתוף פעולה הדוק עם הבית.
אין שיתוף - אין כלום.

מחשבות

New member
בכיתה הישראלית אין משמעת ושקט בדיוק כמו שאין משמעת ושקט

בחברה הישראלית כולה. זה בדיוק כמו משדר פוליטיקה של פעם, כשכולם צועקים בגרון ניחר ולא מקשיבים.
המורים חסרי אונים. כשנכנס מורה לכיתה וכמה עשרות ילדים לא רוצים להקשיב לו, המצב עצוב ובלתי פתיר.
מורים טובים אינם בנמצא כמעט. זו עובדה עצובה. הטובים בעם אינם מגיעים להוראה משום מבנה החברה הישראלית.
בגיל ההתבגרות הילדים מקשיבים יותר לבני גילם מאשר להוריהם. בכיתה הישראלית הסוערת לתלמיד קל יותר להתפרע מאשר לשמוע מה אמרו הוריו רק אתמול בבית.

מחשבות

New member
אגב, להורים אין באמת שום אמירה בעניין המשמעת.

לבית הספר עצמו אין שום אמירה בעניין המשמעת. משרד החינוך אינו מרשה להוציא תלמיד מהכיתה אם הוא הפריע. התוצאה? 80% מהשיעורים אינם מתקיימים למעשה.

xfwind

New member
נראה שנדרש מנחה מומלץ שיראה לילד (אם יתחברו היטב) את הדרך

ויתכן ובהתחלה תצטרכו לקבל מצב שהילד הולך על הפורמט הנמוך והקל של ביה"ס.
בהמשך - כשיתגבר ויתבגר יתכן ויאות להביא את הפוטנציאל שלו לביטוי גם בתחום הלימוד.

רצוי כמובן לקשור את תוכן/מקצועות הלימודים עד כמה שאפשר לתחביב הנפלא שלו.

כמובן להמשיך ולחזק אותו בעניין שבו הוא חזק. אם יש מסגרת (חוג וכ') שיש בה עוד נערים שעוסקים ברחפנים והוא יכול להשתלב בה - סבבה.

לגבי הצבא, אל תדאגו - ברור לכם כבר מה יעשה...כן?

אין ספק שהוא מוכשר (רחפנים) וחכם (מבין שבי"ס קטן עליו).

מאחל לכם

למעלה