ילד בכיתה א

קטע חברתי

תלמדי אותו להיות חברותי. הוא לא כזה ובגלל זה הוא סובל בבצפר. אם תעבירי אותו למקום אחר גם שם הוא יסבול. וימשיך לסבול עוד ועוד עד שילמד להיות חברותי וחביב על כל שאר הילדים. הוא יכול להיות חכם או טיפש אבל אם אין לו חברים גם המסיבה הכי טובה יכולה להפוך לגיהנום.

galorel

New member
כמה שזה נכון

אני מנסה כל הזמן להביא לו חבר, לקחת אותם לפארק לשחק. כמובן שלא תמיד ההורים יכולים. אבל אני מנסה כמה שיותר שהוא ישתלב ולא ממש מצליחה. הוא מרגיש כל הזמן שהוא חלש מהבנים ולא אוהב להיות בחברתם.

צימעס

New member
אישית, אני באמת לא שולחת את הילדים לבית הספר

אם את חושבת על זה ברצינות (ולא רק צורת ביטוי - "אם בית ספר לא עושה מה שאני מצפה ממנו, אני יכולה בלעדיו"), קחי בחשבון שזו אפשרות אמיתית שקיימת.

galorel

New member
אז הילדים שלך בבית ואת מלמדת אותם לא ממש הבנת

לפי דעתי חשוב שילד יהיה בסביבה וחברה, כדי שיוכל להתמודד בחייו בהמשך. להרחיק אותו מהחברה זה לא פתרון. אבל, באמת אני לא הולכת לשתוק כבר קבעתי פגישה ואני אדרוש את מה שמגיע לילד שלי. אם הם לא ירצו לעזור אפנה למשרד החינוך.

פלגיה

New member
הוא לומד מהבית

זה לא אומר שהוא לא נפגש עם ילדים אחרים שגם לומדים מהבית, ולא הולך לחוגים, ולא יוצא לשחק בחוץ. וכמובן שאם יש לו אחים הוא נמצא גם איתם.

Kalla

New member
ובכל זאת, זו דינמיקה שונה לגמרי.

האם לטובה או לרעה - זה כבר עניין של השקפה, אבל לדעתי לא ממש ניתן להשוות. גם ילד שלומד בבית ספר יכול להיפגש עם חברים/קרובים/אנשים אחרים מחוץ למסגרת. לדעתי זה מפגש מסוג אחר, שדורש מיומנויות חברתיות מסוג אחר.

פלגיה

New member
נכון

אבל גם בבתי ספר שונים יכולות להתפתח דינמיקות שונות, גם אם לא נביא חריגות כמו בית הספר היסודי שלמדתי בו עם שמונה תלמידים בכיתה. כל סוג בית ספר דורש מיומנויות חברתיות אחרות.

Kalla

New member
נכון, אבל:

ילד ממוצע עובר במשך חייו גן או שניים או יותר, בית ספר יסודי, חטיבה ותיכון אחד מכל סוג לפחות, וזה בלי לספור מעברי קבוצות, כיתות, מורים, חברים, שיטות חינוך ועוד, כך שרוב הסיכויים שמגוון המיומנויות שילמד יהיה נרחב למדי.

למעלה