ילד אלים בגן

ילד אלים בגן

לפני מספר ימים שורשרה כאן שאלה בנושא ילד מוכה. יש לי מצב דומה. בני כמעט בן 3 ורשמתי אותו לגן. רשמתי אותו לגן חדש שעוד לא קיים. לגננת יש תואר ראשון, ויש גם 4 שנות נסיון בגני "שקד" - לא שאני יודעת מה זה, אולם זה נסיון ראשון שלה להיות עצמאית. יש לה עוזרת עם תואר ראשון במנהל עסקים(??????), ושתי מטפלות. ההתארגנות שלהן החלה באמצע השנה, והן לא פרסמו מספיק, לכן לרב ההורים יש כבר סידור ולא נרשמו הרבה ילדים (בנתיים 16). הובטחה קיטנה בקיץ שבוטלה כי רק 3 ילדים נרשמו. הגן נחמד, החצר גדולה מוצלת ומרווחת, בבית 3 חדרים המוקדשים לילדים בלבד, אבל לא יוצא דופן בציודו ולי היתה טיפונת אכזבה. הרושם שלי שבבית יש לי יותר מבחר (ובאמת יש לי הרבה...). בפגישה הראשונה בגן באמת בלט ילד אחד שתוך 20 דקות הכה 3 ילדים שונים. זה קרה בנוכחות הוריו, ותגובת אביו היתה מכה על היד. אימו גננת, והיא פרחה לא נורמלית. הייתי אצלה בגן פעם, והיא אמנם לא מכה את הילדים אך כל התנהגותה גסה, וחסרת רגש. יש לזוג 4 ילדים, הגדולה בת 12, ידועים בשכונה כמוזנחים, אם כי לא כלכלית, והאם דיברה מראש עם הגננת והודתה שיש לה בעיה עם הקטן. דיברתי עם הגננת והיא הבחינה במה שקרה מיד אך לא התערבה, אמרה שהיא מודעת שיש בעיה אך הציעה פתרונות "פושרים" - נדבר איתו, נסביר, נעשה פעילות וכו´. אני מאד מאד מאד מתלבטת מה לעשות. האם לתת לזה צ´אנס. הבן שלי עוד לא היה בגן, והוא קצת נרתע מעודף אנשים, וזה הגן עם הכי פחות ילדים והכי הרבה צוות בסביבה, והגננת עושה רושם טוב מאד. אבל אני חוששת מה יהיה עם הילד המכה, שהכה את בני על ההתחלה והרס לו את כל האירוע. אחרי הריב הזה בני כבר לא התעניין בכלום, ורק רצה הביתה. מצד שני אולי בכל גן יש כזה? מצד שלישי הילד המכה קטן יותר מהבן שלי שהוא די חזק פיזית ולומד מהר - אולי זו תהיה התנסות טובה כבר בגיל צעיר בללמוד להתמודד עם זה? ומצד רביעי אולי הוא ילמד יותר מדי ויווצר לי ילד אלים? מה לעשות?

דסי אשר

New member
זו המסגרת הקבוצתית הראשונה

של רום? ים אלימים בגן,לא כולם, מיעוטם. לפעמים ישנם, ולפעמים אינם. הטיפול לא תמיד פשוט, במיוחד אם זה מתחיל עוד לפני שהתחיל את הגן. ובטח כאשר בתגובה למכות מקבל מכות. אבל, ילד שנבהל מ 16 ילדים, יהיה לו הרבה יותר קשה במסגרות יותר גדולות,אולי עם גננות יותר מנוסות. רובן בגיל הזה גדולות יותר. דסי

vered4

New member
אם את משאירה אותו בגן

מה שאת יכולה לעשות, זה פיקוח הכי צמוד שאת יכולה. לא להוריד את הדברים מסדר היום, לדבר עם עוד הורים, ולהשגיח. כשהגננת יודעת שלהורים אכפת, יש יותר סיכוי שתפעל. אם לא יהיה לחץ של הורים, הגננת יכולה ל"הרדים" את הנושא.

נשמע שהגן טוב

כשבוחרים גן, יש אלמנט שממש אי אפשר לנבא, וזה הרכב הילדים. מנסיוני, בכל קבוצת ילדים יש כאלה שאגרסיביים יותר, וכאלה שפחות. לצערי, לא נראה לי שתצליחי למצוא גן שכל הילדים בו "מתנהגים יפה", בטח שלא כל הזמן. אולי הילד שהכה בעייתי, אבל מצאתי שהרבה פעמים ילדים מתנהגים בצורה הרבה פחות אגרסיבית כשהם בשגרת יומם, ללא ההתרגשות של מפגש חדש + ההורים לצידם. ואולי הילד הפוגע רק היה קטליזטור, הפקק שאיפשר לבנך לבטא את תגובתו לסיטואציה שהרבה ילדים מוצאים אותה עמוסת-רגשות ומלחיצה? בפגישה הראשונה בגן הרבה ילדים מגיבים בהצמדות להורה, בחוסר התעניינות במשחקים ובילדים שסביבם, וברצון ללכת הביתה כמה שיותר מהר. והילד שלך על אחת כמה וכמה - אינו מורגל בהמולה. אני מסכימה איתך בשיקולי בחירת הגן. נשמע ממש מבטיח. אם אני במקומך, הייתי נותנת צ´אנס. טוב עשית ששוחחת עם הגננת ושיתפת אותה בחששותייך. אם תצליחו - את והגננת - להיות מאותו צד של המתרס, (והרי שתיכן מעוניינות בדיוק באותו דבר: שהילדים יהיו מאושרים), בוודאי תוכלו לפעול בשיתוף פעולה, ותוכלי למצוא בה מקור לתמיכה ולהעשרה. בקשי מהגננת שתסביר/תלמד אותך מה המדיניות והפילוסופיה שלה בנושא אלימות ומניעתה. (אף פעם לא הבנתי למה בארץ הורים שואלים קודם כל על חוגים בגן. ולא משהו כמו: ומה את עושה כשילד לא מקשיב לך, או כשהוא מפר את חוקי הגן?...) אם התרשמת מהתשובות שלה בצורה חיובית, תוכלי גם להעזר בה כשתתלבטי כיצד להדריך את בנך, בהמשך. זה שהיא מודעת לבעייה ומתכוונת לפעול בעניין, זה סימן טוב. עכשיו נשאר לך לתת הזדמנות, אבל גם להיות עם יד על הדופק. מידי פעם את יכולה להתעכב בגן, לשבת בצד ולצפות. האם הילד עדיין מכה, גם כשהוריו אינם בסביבה? האם יש הבדל או שיפור? עוד לא מצאתי שום דבר חיובי בדבר הרע הזה - אלימות. לא לילד ש"חוטף", ואולי עוד יותר מזה - לא לילד ש"מחטיף". אני חושבת שהילד שלך צריך לקבל מסר ברור, שלהרביץ זה לא טוב, ושאת לא מסכימה שאף אחד יפגע בו (ושהוא לא יפגע באחרים...). לא לתחקר כל יום, אבל שידע שאם מישהו פוגע בו, את רוצה לדעת ולעזור. ילדים צריכים לדעת לפנות למבוגר כשפוגעים בהם, וזה התפקיד שלנו ללמד זאת אותם, ולהגן עליהם. בגן הוא ילמד לפנות לצוות לעזרה ולדיווח. (לדעתי - זו לא "הלשנה"). נגעת בנושא שהוא "בדמי", ואני יכולה לדבר עליו בלי סוף... בהצלחה, ספרי לנו מה עשית ובהמשך - איך הולך לילד בגן שתהייה שנת לימודים מאושרת ובטוחה ליאת

תופעה..

שלום לך, בכל גן יש ילד מופרע, ילד מכה, ילד ביישן, ילד עם ביטחון עצמי וכו´ יש לברר שהגננת יודעת את עבודתה ולברר עליה כמה שיותר פרטים.. לעיתים תואר זה לא מספיק.. מה עם עמידה בלחצים? בזמנים? במצבים מביכים..? בהצלחה.. ;) אהוב..

לאה_מ

New member
ההתלבטות שלך באמת קשה.

לפני כמה ימים נשאלה כאן השאלה הזו לגבי ילד מכה, שההורים שלו, בתגובה, היכו אותו - האם יש לגננת סיכוי לגרום לו להפסיק להכות בהנחה שלא יהיה שיתוף פעולה מצד ההורים. המסקנה של השואלת היתה לחפש גן אחר עבור ילדיה. אני חושבת שמקרה אחד עדיין לא מעיד על הכלל. לא הייתי ממהרת לתייג ילד כ"מוזנח" או "מכה" רק על סמך פגישה ראשונה, שהתקיימה בנוכחות ההורים. אני בטוחה שילדים רבים מתנהגים בסיטואציה כזו באופן שונה (או מוקצן) מההתנהגות הרגילה שלהם. מאידך, אני מסכימה שכדאי להיות עם יד על הדופק, לשוחח עם הגננת על תכנית למניעת אלימות בגן (דבר שכדאי שיהיה בכל גן, גם אם אין טריגר של ילדים מכים), לראות את התגובות שלה לילדים. נכון שלא כיף להוציא ילד מהגן באמצע שנת הלימודים, אבל אם הגן נראה לך טוב מכל הבחינות, וזה החשש היחיד שלך, אני חושבת שאת יכולה לתת לזה צ´אנס. במקרה הגרוע, תחפשי גן אחר מאוחר יותר. וסיפור קצר - בגן של שירה למד איתה (מגיל שנה עד גיל ארבע) ילד, שהיה בתחילת התקופה המשותפת שלהם בגן, מאד אלים. הוא היה מכה, נושך, דוחף, צובט, חוטף. אפילו הגענו למצב שההורים היו מתלוננים לגננת שאולי צריך להוציא את הילד מהגן. לאותו ילד היו דוקא הורים נחמדים ומעוניינים לשתף פעולה, ואני מניחה שהם עבדו בשיתוף פעולה עם הגננת, והתוצאה היתה, שבתוך מספר חודשים רמת האלימות שלו פחתה באופן ניכר, ולבסוף פסקה לחלוטין, ובסופו של דבר זה היה אחד החברים הטובים ביותר של שירה בגן, וילד מקסים לכל הדעות. אז אפשר בהחלט לטפל בהצלחה.

אפרת+

New member
היכן הגן הזה?

נשמע מאד מאד מוכר. אם זה מה שאני חושבת אוכל לתת לך עוד פרטים

אינדיגו

New member
אומר לך משהו בנוגע לתארים...

בגן של עומר הגננת היא בעלת תואר ראשון בחינוך , אותו היא עשתה לאחר הסבה. היא הייתה המורה שלי לפיסיקה בתיכון , ממש במקרה. אני רוצה לומר לך שהילד הכי אלים בגן , זה הנכד של הגננת המהוללה שלנו. הוא ממש פגע רע , ובא לי לתלוש לו את הלבלב כשאני רואה אותו. עומר חוטף ממנו לא מעט. אין אפשרות להגנה מלאה ושלא יספרו לך סיפורים. היא אומרת שאין אפשרות להשתלט עליו. ילד אלים בגן זה אולי שכיח ובכל זאת מקומם ומרתיח. תארים של גננת וייחוס משפחתי הוכחו כבלתי מייצגים לחלוטין ושוים (במקרים מסויימים) ל(_/_) . עוד יומיים ועפים מהגן , כיף.

למעלה