ילד אלים בגן

ילד אלים בגן

לפני מספר ימים שורשרה כאן שאלה בנושא ילד מוכה. יש לי מצב דומה. בני כמעט בן 3 ורשמתי אותו לגן. רשמתי אותו לגן חדש שעוד לא קיים. לגננת יש תואר ראשון, ויש גם 4 שנות נסיון בגני "שקד" - לא שאני יודעת מה זה, אולם זה נסיון ראשון שלה להיות עצמאית. יש לה עוזרת עם תואר ראשון במנהל עסקים(??????), ושתי מטפלות. ההתארגנות שלהן החלה באמצע השנה, והן לא פרסמו מספיק, לכן לרב ההורים יש כבר סידור ולא נרשמו הרבה ילדים (בנתיים 16). הובטחה קיטנה בקיץ שבוטלה כי רק 3 ילדים נרשמו. הגן נחמד, החצר גדולה מוצלת ומרווחת, בבית 3 חדרים המוקדשים לילדים בלבד, אבל לא יוצא דופן בציודו ולי היתה טיפונת אכזבה. הרושם שלי שבבית יש לי יותר מבחר (ובאמת יש לי הרבה...). בפגישה הראשונה בגן באמת בלט ילד אחד שתוך 20 דקות הכה 3 ילדים שונים. זה קרה בנוכחות הוריו, ותגובת אביו היתה מכה על היד. אימו גננת, והיא פרחה לא נורמלית. הייתי אצלה בגן פעם, והיא אמנם לא מכה את הילדים אך כל התנהגותה גסה, וחסרת רגש. יש לזוג 4 ילדים, הגדולה בת 12, ידועים בשכונה כמוזנחים, אם כי לא כלכלית, והאם דיברה מראש עם הגננת והודתה שיש לה בעיה עם הקטן. דיברתי עם הגננת והיא הבחינה במה שקרה מיד אך לא התערבה, אמרה שהיא מודעת שיש בעיה אך הציעה פתרונות "פושרים" - נדבר איתו, נסביר, נעשה פעילות וכו´. אני מאד מאד מאד מתלבטת מה לעשות. האם לתת לזה צ´אנס. הבן שלי עוד לא היה בגן, והוא קצת נרתע מעודף אנשים, וזה הגן עם הכי פחות ילדים והכי הרבה צוות בסביבה, והגננת עושה רושם טוב מאד. אבל אני חוששת מה יהיה עם הילד המכה, שהכה את בני על ההתחלה והרס לו את כל האירוע. אחרי הריב הזה בני כבר לא התעניין בכלום, ורק רצה הביתה. מצד שני אולי בכל גן יש כזה? מצד שלישי הילד המכה קטן יותר מהבן שלי שהוא די חזק פיזית ולומד מהר - אולי זו תהיה התנסות טובה כבר בגיל צעיר בללמוד להתמודד עם זה? ומצד רביעי אולי הוא ילמד יותר מדי ויווצר לי ילד אלים? מה לעשות?

טלגל

New member
כמה שאלות חשובות ומשמעותיות

העלת כאן אמא של רום, דבר ראשון בקשר לגננת שמנסה שנה ראשונה להיות עצמאית, שאלה שניה בקשר לילדך איך הוא התמודד בחברה חדשה, ושאלה שלישית והיא הכותרת מה עושים עם ילד מכה בגן ועוד את הילד שלך? דבר ראשון את חיבת להסיר מעליך את כל הספקות לגבי הגננת כי תצטרכי לסמוך עליה שהיא עושה את עבודתה הכי טוב שאפשר ואם היא אמרה שהיא תטפל בבעיה היא תעשה זאת. (ודרך אגב מה זאת תגובה "פושרת" הילד המכה עדין לא בן שלוש...) את צריכה לבבר לגביה את כל הפרטים מה זה גן "שקד" (גם אני איני יודעת), לשוחח עם הורים שהיא טיפלה בילדיהם ולהיות בטוחה שיש לה את כל הכישורים לנהל גן. דבר שני בנך בגיל נהדר להכנס לגן חדש, הוא קיבל הרבה בטחון ויודע שיש לו תמיכה בבית, כעת עליו להתחיל להתנסות בדברים חדשים, ולהתמודד עם ילדים ואנשים אחרים עם הסביבה תומכת ומלאה בפעילויות מסקרנות (וזה לא חיב להיות דוקא משחקים חדשים, תבררי לגבי סדר היום-טיולים, חוגים, מפגשים) לבנך יהיה שם טוב. דבר שלישי לגבי הילד המכה- קודם כל הוא נפגש באלימות בבית, גם מכה על היד שאביו נתן לו, היא אלימות, וזו נראית נורמה שהילד רגיל אליה אם הוא כבר החטיף במקום חדש. עליך להבהיר לגננת שלא תסבלי בשום-פנים ואופן אלימות לגבי ילדך, ושאת מצפה שאם תחילת השנה ולאחר הסתגלות של הגן והילדים העניין יטופל בלא דיחוי אני יודעת מניסיוני שכאשר אין מאפשרים לאלימות להיות אופציה בכלל, היא איננה קימת ואני מקוה שכך יקרה גם בגן של ילדך. שיהיה בהצלחה, ותעדכני אותנו בהמשך.

למעלה