ילד אינדיגו

דורין @

New member
ילד אינדיגו../images/Emo85.gif

השבוע קיבלתי ספר מחברה ושמו "מהו ילד אינדיגו" כאשר עיינתי בספר שרוב אלו שמאבחנים כ-ADD/ADHD הם ילדי אינדיגו . האומנם?? ומה זה בעצם? חוץ מזה אני רוצה שכולם תדעואת תשובותיה שאני נהנית לקרוא את ההודעות, נהנית מהשיח ביניכם ובעיקר לקרוא החמות והחכמות של אפרת. פשוט נעים. ותודה לך אפרת על רוחב הלב במיוחד בימים כאלה שרק הציניות השתלטה על כולם. ואני גם צריכה לעדכן בני שהוא בן כמעט 10 יתחיל השבוע בריטלין אז תחזיקו לי אצבעות

היי דורין!../images/Emo20.gif

קודם כל המון המון תודה על המחמאות - הן מרחיבות את הנפש....
לגבי ילדי האינדיגו - הספר גורס שיש היום ילדים רבים שהם חכמים בהרבה ממוריהם והוריהם ולפי כך משועממים במסגרות הרגילות, השיעמום וחוסר העניין מתפרשים על ידי הסביבה הקרובה כחוסר קשב וריכוז. ולדעתי בעניין: אני מסכימה ולא מסכימה, באמת ילדים רבים בתוך מערכת החינוך משועממים, ואנשים שאינם מאבחנים מוסמכים יכולים לטעות בהם, אך באבחון פסיכודידקטי האמת תתגלה ולמה? מכיון שהילד נדר להפעיל כישורים חשיבתיים ותפעוליים - ילד משועמם יעבור את האבחון בלי הנד עפעף - ילד עם הפרעות קשב או לקויות למידה - מפאת חוסר הריכוז יפשל בחלקו וזה בדיוק העניין - הפרעת קשב וריכוז אינה בעיה של חוסר אינטילגנציה - אלא בעיה במערכת העצבים. קיימת כמובן האפשרות הפחות אהובה עלי - כאשר הולכים למאבחן שאינו מוסמך ואינו מקצועי ועובד בשיטות לא ברורות קיים סיכון שיטעה באבחון.... לגבי הריטאלין - אני מחזיקה לך את כל האצבעות חזק חזק שיהיה לו טוב וקל עם זה - ולכם הקלה ונחת אפרת

Iris-1

New member
ילדי האינדיגו - בעיות שהמורים בבי"ס

לא מסוגלים להתמודד איתם ומעדיפים לתת לילדים האלה ריטלין בלי קשר לאיזה בעיה באמת יש להם. אלה ילדים שבד"כ נופלים בין הכסאות לא ממש מאובחנים כהיפרים או משהו שקרוב אפילו להפרעות קשב. יש להם בעיה בעיקר אם הבנתי נכון את הכתבה שהיתה בזמנו ב-IOL של לקות בהבנת חשבון/עברית אצל כל אחד זה שונה. מאחר וקשה באמת לאבחן ילדים כאלה נוטים לתת להם את השם אינדיגו. זה בערך על רגל אחת מה שאני זוכרת מהכתבה שקראתי מזמן. אולי תחפשי בוואלה או ב-YNET תחת אינדיגו או ילדי אינדיגו ותהיה כתבה או חומר גם כאן. בכל מקרה בהצלחה. תשארי איתנו ויהיה לך משפחה חמה ואוהבת כאן וביחוד תומכת. בקשר לריטלין של הבן שלך הוא ממש חייב את זה - כאילו אי אפשר בלי? אבל מחזיקה לךאצבעות על הריטלין שתצליחו ויהיה בסדר. נשיקות וחיבוקים איריס.

נופשת

New member
ילדי האינדיגו.

אני ממליצה בחום , לכל מי שיש לו ילד עם הפרעת קשב לקרוא את הספר. לא מסכימים עם תאוריה, או קוטלים אותה על פי כתבה אחת קטנה. וזו הייתה כתבה קטנה. האישיו המרכזי של ילדי האינדיגו הוא לא הפרעת הקשב, אלא משהו אחר לגמרי. הפרעת הקשב היא הסימפטום. הספר מומלץ בעיני כיוון שהוא עוזר למבוגרים שאינם אינדיגו, להבין את העולם הזה. איך הוא עובד, ואיך לדבר עימם. לי הספר הזה עזר מאוד , ברמת ההתמודדות היומיומית, ובהבנה לגבי העבר שלי האישי, והעתיד שלי עם ילדי. מומלץ מאוד כאמור. פשוט בתור משהו שיכול לאפשר עוד כמה אופציות .

גם אני שמעתי על הספר ובסופו של דבר

בקריאה מאד התאכזבתי. אכן ידוע כבר לא מעט זמן שככל שהדור מתקדם לו, הילדים גבוהים יותר, אינטיליגנטים יותר (כיום מדברים על 7 סוגי אינטיליגנציה), ובעלי מוכשרות גבוהה יותר. ידוע גם שאוצרות ה- ADD מכילים בתוכם איכויות המפצות אותם על לקות באינטיליגנציה (אחת מה-7!!!). כאילו אחד החושים לקוי והארבעה האחרים מפצים. ילד אינדיגו בעצם הוא ילד המקדים את זמנו. ואיך לא? היום עם הפיתוח הכל כך גדול של התיקשורת על כל תחומיה והתחרות הבילתי פוסקת, איך זה שהילד לא יחשף ליותר ממה שההורים שלו נחשפו? אז הילד מתקדם מהר ואז ילד אחר פחות מהר וכך הלאה. אכן רוב המאובחנים מקדימים זמנם בתחומים מסויימים אך בה במידה הם איטיים בתחומים אחרים. הם פשוט הם וזה טוב וזה נהדר, הם לא צריכים להיות משהו אחר. אחד נמוך אחד גבוה אבל שניהם מקסימים ובני אנוש.

למעלה