ילדת גן והקצב שלה....

זאבהג

New member
ילדת גן והקצב שלה....

ביתי בגן קדם חובה ומתעתדת לעלות לגן חובה בשנה הבאה. אתמול בקרה בגנה גננת שיח שבאה לאבחן בנות עם קשיים. הגננת אמרה לי שהיא ישבה עם ביתי (בת ה4.5), היא צינה שמבחינה מנטלית היא מוכנה ואף מעבר לגילה כמו"כ היכולות המוטוריות שלה בסדר. היא מגדירה בכל זאת בעיה בכך שהילדה איטית בעבודות יצירה, אוהבת לפטפט תוך כדי יצירה, מאד חשוב לה שהיצירה תהיה מושלמת אך גומרת אותה לאחר הרבה מדי זמן. המלצתה: לחשוף אותה בבית יותר ל"דבק ומספרים" ולדאוג שלא תפטפט תוך כדי יצירה. הנושא הוא שהילדה מאד אוהבת לגזור ולהדביק. היא הרבה מתעסקת עם מספרים ודפים (לפעמים גם עם דבק), היא נהנת מזה. ומה שנכון שבאופן כללי הילדה קצת איטית. כלומר היא לעולם לא תהיה מסוג הילדים שרצים להרים את הצעצועים שהם שחקו. היא גם לא תתלבש לבד (אלא במקרים ממש מיוחדים), וגם לאכול היא אוכלת די לאט (אלא אם כן זה ממש אוכל שהיא אוהבת.) היא אכן ילדה מאד פרפקציונרית (על אף על פי שמשפחתינו רחוקה מתכונה זו) ומאד חשוב לה שכל יצירה תהיה יפה. כשאני חושבת על הילדה, אני רואה ילדה נהדרת עם קצב קצת אחר מכולם (נכון, היא אף פעם לא תשיג בתחרות, ואגב היא ממש לא אוהבת להשתתף בתחרות מכל סוג שהיא) האם זה נושא שכדאי להמשיך איתו הלאה? האם יתכן שהגננת עלתה על נקודה בעיתית אך הגדרתה לא היתה מדויקת (כי כאמור הילדה חסופה ליצירה גם בבית), האם כדאי לפנות לאבחון מקצועי יותר??? אגב, הילדה הזו זחלה מאד מעט. אולי זה מראה על בעיה בחגורת הכתפיים (לקחתי אותה לביקורת בענין בטיפת חלב והם אמרו שאין לה בעיה) אודה על התיחסות כל שהיא

fez1

New member
ילדת טרום חובה

שלום לך , ראשית אתחיל מהמשפט שלך "אני רואה ילדה נהדרת עם קצב קצת אחר מכולם " . אני חושבת כי לפי דעתך זו עלייך לנהוג . תמיד תהיינה דעות , המלצות , רעיונות אך ההחלטה - האם יש לטפל במה שנראה למישהו אחר כבעיה - היא החלטה של ההורה ! בהתייחס לתאור שהבאת - אינני מוצאת קשר בין איטיות לבין איסוף משחק בסיום הפעילות . איטיות לחוד ו...פינוק (או הרגלים) לחוד . את גם אומרת שהילדה חשופה להדבקות / גזירות וכדו' , אוהבת זאת - וזה מה שחשוב ! ומדוע שלא תפטפט תוך כדי יצירה ? תהיינה לה מספיק שנות "שתיקה" בזמן השיעור בביה"ס... גם לשפה ויכולת דיבור תוך כדי ביצוע מוטורי צריך להיחשף ולא רק למיומנות ההדבקה והגזירה ... גם האיטיות הנזכרת לא נשמעת קיצונית , בפרט כשאת שמה לב שהדבר תלוי בהעדפותיה של הילדה - כגון - אוכל שאוהבת וכו' .(ואם היא בדרך ליום הולדת או מסיבה , היא לא ממהרת להתלבש או לסייע בהלבשתה ?) . יחד עם זאת , כעת לאחר שנאמר לך מה שנאמר בגן , ניתן יהיה לעקוב בהמשך במסגרת הגן והבית ולהתייחס לנ"ל בגן חובה טרם הכניסה לכיתה א' . זו דעתי כמובן ואינך חייבת לקבלה . המשיכי לקבל את ביתך ולפרגן לה כפי שהשתמע כאן !

מתי ללכת לאיש מקצוע ?

גם אני בדיעה שהורים יודעים יותר טוב מכולם ... "על ילדם" והנה תארת שביעות רצון רבה מתפקודה של בתך. הגיל בו מתחיל ילד את חייו ה"אקדמיים" מתחיל לצערינו , מוקדם בימינו ובארצנו, וכך בגיל 4.5 גיל שבו נדרשת בתך לטרום- טרום מיומנות, כבר מגיעות תלונות ! ואני גם בדיעה שתהנה ותפטפט, הרי במקביל ליצירה היא רוכשת גם מיומנות תקשורת וחברה! אבל ... פתאום "ספק" - גננת שיח נטעה ספק, מה עושים איתו ? אז פנית אלינו, תוכלי לקרוא מעט בספרים על "התפתחות", אפשר לשאול שאלות בפורומים של הורים, אפשר לשאול בין חברות ... ואז ... אם בידיך כלים לזהות קושי ו\או לפתור אותו ולהגיע ל"איזון" .. יופי. אם אחרי כל החיפוש את עדין לא שקטה ומרגישה שאין לך כלים לדעת, זה המקום בו תפני לאיש מקצוע . שלב ראשון שיחה עם הגננת, היא זאת שמכירה את ילדתך לאורך שעות היום ומקרוב ... בהמשך ע"פ הצורך תמיד תוכלי להפנות לאבחון פסיכולוגי -חינוכי, אבחון רופא התפתחותי, ומרפאות בעיסוק. אבל צעד צעד ... עירנות זה טוב, חרדה הרבה פחות ! בהצלחה.

זאבהג

New member
../images/Emo39.gifתודה על התיחסותכן

בהתיחס למה שכתבתן לי החלטתי לפנות לגננת שלה וגם לזו של שנה שעברה שהיא מאד מקצועית ויש לי איתה קשר טוב. לאחר שיחה טלפונית ארוכה הגענו למסקנה שזוהי זכותה המלאה לעשות את הדברים בקצב שלה, ושחבל לקלקל לה את זה כי יש משהו מאד מרגיעה ונעים בסביבתה בזכות זה. מה שכן, צריך לדבר איתה שאם היא לא גומרת ביחד עם כולם, לא נורא, אפשר להשלים אח"כ (בצהרים, או כשמביאים את היצירה מהגן) כדי שלא תלחץ מזה שכולם גמרו והיא עדין לו. אני אדבר איתה בנושא, וכמו שאמרתן, טוב שהיא עוררה את תשומת ליבי כדי שנוכל לעקוב ולראות שהיא עולה על כיוון טוב בשבילה. שוב תודה לכן

fez1

New member
ערב טוב ,

נהניתי מהרוגע שבתשובתך ! בהצלחה ובהנאה !

למעלה