"ילדי הבומרנג"

"ילדי הבומרנג"

מה עדיף - לשכור דירה או להישאר אצל ההורים? ומה עדיף בשביל ההורים? אני אישית הבנתי מהכתבה הזאת שבשביל ההורים עדיף לשלם לנו את שכר הדירה מאשר שנישאר אצלם, אמא שלי שגם קראה את הכתבה טוענת שאני סתם מנסה לתחמן.

אם את גרה באיזור אז למה לשכור דירה?

אני גר בבאר שבע ועובד בת"א, כך שאני לא עושה כלום חוצמלישון ולעבוד, אז אני מעדיף לעבור, ובלי לטרטר את ההורים

tenen

New member
כי הכתבה לא ממש מדוייקת...

היא טוענת שילד שגר בבית עולה כ 1200 בחודש מינימום ואני מצטט שרשום שעיקר הסכום על אוכל חשמל תקשורת ורכב. אז ככה: לגבי רכב, זה תלוי לגמרי, מכל החברים שלי שגרים עדיין בבית הם בשום פנים ואופן לא יקחו אותו עם מיכל דלק מלא ויחזירו ריק אם צריך לשלם על דלק הם ישלמו בעצמם ויגידו תודה על ההלוואה של הרכב. תקשורת - אם תנתחי את הוצאות התקשורת של האדם הממוצא תראי שרוב השיחות של אדם היום נעשות מהפלאפון שלו, לכן הילד בד"כ לא נתלה על הקו בזק של ההורים אלא מדבר בפלאפון שלו על חשבונו והחישוב כאילו זה נופל על ההורים הוא פשוט לא נכון. חשמל - אם פועל בבית מזגן המזגן יפעל אותו דבר בין אם יהיה אדם 1 בבית או 5 אנשים בבית, בנוגע לדוד למשל, העוד חצי שעה דוד זה לא מה שיהרוג את חשבון החשמל. לגבי אוכל, אני מסכים, זאת באמת הוצאה שנופלת על ההורים. עדיין לא חושב שהכל ביחד עולה 1200 לחודש אלא בערך חצי מזה. מי שחושב שהוא רוצה לעזוב את הבית שיהיה מוכן לקחת על עצמו את ההוצאה הכספית, הרי יציאה מן הבית היא בעצם אמירת האני מוכן לחיים עצמאיים מהיום, אז אלו חיים עצמאיים אלו אם ההורים מכסים לך שליש או יותר מההוצאות עם 1200 לחודש? לא חוכמה להיות עצמאי שההורים מממנים את זה...

אני יכולה להעיד לגבי

מאז שעזבתי את הבית חשבון המים ירד בלפחות שליש אם לא יותר - ובבית גרים עוד 3.5 אנשים חוץ ממני (אח שלי מתנייע בין ההורים לחברה). לגבי חשמל - יש הבדל במזגן כי ברוב הבתים יש מזגן בכל חדר והמזגן בחדר שלי למשל פועל הרבה הרבה הרבה פחות מאז שעזבתי. לגבי הדלק - מסכימה, ולמעט התקופה שהייתי בסדיר לא ציפיתי אף פעם מההורים שיממנו לי את הדלק, אבל יש כאלו שלא נוהגים ככה. לגבי הטלפון - כמעט כל מי שאני מכירה שגר אצל ההורים מעדיף להתקשר מהבית ולא מהפלאפון, ותמיד מבזק יהיה יותר זול מאשר מהפלאפון ככה שזה די הגיוני. ותסמוך על העיתונאים שעשו מחקר מקיף. אני סומכת עליהם.

תשמעי זה הכל תלוי...

דלק
אני לא משלם, אבל גם ככה אני בקושי נוסע. טלפון
לא יודע מה זה, רק פלאפון, ההורים משלמים, אבל אני בקושי מגיע למאה ש"ח בחודש. מזגן
מרכזי אז זה לא משנה. מפזר חום ודוד
באמת עדיף להם שאני אעבור
בקצרה אין ספק שלעבור דירה זה יותר משתלם כלכלית להורים, כאילו בכלל על מה הוויכוח פה ולמה הדיון, אבל אם הם משלמים, זה בטוח יותר יקר.

אני מסכימה איתך

זה נאמר בתור בדיחה - ברור שאם הורים משלמים את שכ"ד של "הילד" זה לא יצא להם משתלם, ואני אישית הייתי מעדיפה להישאר בבית עם כל אי הנוחות שכרוכה בזה מאשר שההורים ישלמו לי שכ"ד, כי זה גם סוג של תלות בהורים. סתם צחקתי עם אמא שלי והעברתי את הבדיחה לפה. אמא שלי טוענת שתמיד הייתי תחמנית.

לא הכל זה כסף

הרעיון של אדם שבאמצע או סוף שנות ה-20 שלו עדיין גר בבית הוריו, בעיני, הוא סימן שמשהו השתבש בדרך. אם אין נסיבות מיוחדות לעניין, מה הקטע פה? להצמד חזק חזק לסינר של אמא ולהתעקש על לא לגדול? מגורים בדירה שכורה זה לא עניין של לוקסוס - זה עניין של התפתחות. בן אדם צריך ללמוד לכלכל את עצמו, לבשל לעצמו אוכל, לנקות לעצמו, לסדר לעצמו. וכל הקטע הזה של "ירידה ברמת החיים", כאילו הבן המסכן פשוט יגסוס אם לא יהיה לו די.וי.די ושני מחשבים בבית. בני עשרים לא עשויים מסוכר, ודעתי האישית היא שמה שמרכיב "חיים נוחים" בסך הכל לא עולה המון כסף - ושווה כל אגורה במגורים עצמאיים. אם יש משהו שראיתי , גם מהחברים שלי וגם מתוך ניהול הפורום הזה - זה שככל שעולה הגיל ליציאה מהבית - ככה זה קשה יותר. ולהיפך, כשעושים את זה בגיל צעיר, זה גם פחות משנה אם מתחילים בתוך חורבה ומתקדמים משם. ראיתי אנשים פשוט זורחים מגאווה על דירות שמסכנות לא מתחיל אפילו לתאר אותן - וגם אני הייתי כזו, עם דירותי הראשונות והמצ'וקמקות. כך שלדעתי, מאחורי כל התיאורים הללו על "נוחות" ו"רמת חיים" מסתתר פחד של התמודדות עם המציאות, גם מצד ההורים וגם מצד הילדים. ובקשר לבני זוג שגרים עם ההורים
, זה פשוט מגונה לדעתי. זה בטח לא הוגן כלפי ההורים, וזה נראה לי כמו מכת מוות לזוגיות. כלומר, מה בכלל המשמעות של להתחתן אם אח"כ זוג מוצא את עצמו גר אצל אחד ההורים? האם לא כל הקטע זה לבוא ולומר "עכשיו אני בשל לזוגיות ארוכת טווח עם כוונות להקים משפחה בסופו של דבר" ? אז איך כל זה מתבטא תכלס במציאות? יופי, הבחורה לבשה שמלה לבנה, היה קייטרינג, היו קצת ריקודים - וחזרה להתעלק על ההורים? נראה לי מחריד.

Reznik

New member
אני בן 25 ועדיין גר בבית, אני מתכנן

לעזוב, אבל אני יודע שאם אני אעזוב עכשיו את הבית, כשאין לי עבודה ואין לי שום גב כלכלי (כי את החסכונות שכן היו לי העברתי לאחי שהיה צריך אותם) אני פשוט אחיה מחוץ לבית על חשבונם של ההורים, אני מתאר לעצמי שלא התכוונת לכל מי שבאמצע שנות ה20 לחייו ועדיין גר בבית, אבל עדיין זה צרם לי לקרוא את זה משום מה

NightElf

New member
היא רשמה

בנוסף אם אין נסיבות מיוחדות בעניין, חוסר עבודה וגב כלכלי אלה בהחלט נסיבות מיוחדות. אני בטוח שחצישלישרבע לא התכוונה להעליב אף אחד

למעשה, זה כמעט מה שאני עשיתי.

יצאתי מהבית אחרי שאת כל הכסף שהיה לי השארתי במקומות שונים בהודו ובארץ הספקתי לעבוד 12 יום בחודש לפני שנכנסתי לדירה (=לקבל משכורת עלובה למדי של 1000 וקצת שקל). אז נכון, החודש היה קשה, הרבה אנשים עזרו לי פה ושם והעובדה שאני לא גרה לבד אלא עם החבר גם כן הקלה את העניין. בשורה התחתונה - לא מצב אידיאלי בכלל, אבל אפשרי. אני מניחה שאם הייתי יוצאת וקונה פחות, הייתי יכולה לעשות את זה גם בלי עזרה. ובאשר לשני זוג שגרים עם ההורים - אני מניחה שזה עניין של תרבות. כמי שיש לה כמה וכמה קרובי משפחה בהודו, שם ההורים זה משהו שלא יורד מהצוואר שלך עד שאתה מת, ושני הצדדים מקבלים את זה באהבה, איכשהו. כשאני חושבת על זה, אני מכירה גם כמה ישראלים שמנסים לשמור את כל המשפחה שלהם כמה שיותר קרוב אליהם... ואיפה כל האימהות הפולניות שלא נותנות לילד לעזוב גם בגיל 40?

cyber2200

New member
צ'יקמוק זה ענין של פרופורציה...

אחרי שלוש שנים בצה"ל, ימח שמו וזיכרו, גם ספסל באלנבי זה סוג של סטייל, כל עוד אף אחד לא אומר לך מה לעשות. בגלל זה הרבה יותר קל לעזוב ישר אחרי הצבא, הסטנדרט מבחינת "איכות" הוא איפה שהוא מתחת לאפס. כנ"ל לגבי כסף. כנ"ל לגבי יחס מאנשים. יש אנשים גומרים צבא, יש אנשים שפשוט לא מתאימים, ואז הצבא גומר אותם (אבל זה לפורום בעיות נפשיות וזה לא קשור עכשיו... :) * אני חייל (עד מתי אוג' 02), אני הולך לעזוב את הבית ישר אחרי שאני משתחרר, בתקווה למצוא דירה בחפש"ש ולעבור טסט על אופנוע 500. בטח נעשה הכרות יותר מסודרת בהמשך :)

tenen

New member
בתור אחד שמכיר יותר מזוג אחד

נשוי שגר אצל ההורים אני נאלץ להגיד שדעתי שונה מדעתך, שמסתכלים מבחינה כלכלית כל חודש של חיסכון משכנתא או שכירת דירה חיסכון של אלפי שקלים לזוג, אחרי שנתיים כאלו הסכום הנחסך מקצר משמעותית את מועד רכישת הבית ואת היקף המשכנתא ומה שאומר שזה גם חיסכון כי משלמים הרבה פחות ריבית על סכומים עצומים במשכנתא, וזוג צריך להחליט מה נכון לו יותר האם להתחיל את החיים במינוס 200 אלף שקל או לחכות שנתיים ששני בני הזוג עובדים וחוסכים כך שכשעוברים לגור לבד המינוס הופך להרבה יותר נסבל. השאלה היא גם אם היחסים עם ההורים הם מספיק טובים בשביל זה. בישראל אנשים אימצו גישות שאינן נכונות תמיד כלכלית, ברוב ארצות הברית למשל משכנתאות הן לא דבר שבשגרה ושם נהוג שמי שלא מסוגל לרכוש דירה פשוט משכיר אחת, ויש בזה היגיון כלכלי רב שאם אין לך כסף לא תתחייב לשלם מאות אלפי דולארים... בישראל מי שיותר נוהגים לגור גם אחרי החתונה אצל ההורים הם בעיקר עולים שיודעים שלפעמים שווה להתפשר על נוחות בשביל נוחות כלכלית ולפחות אלו שאני מכיר לא ממש סובלים מהמצב.

newKiticat

New member
רק כדי לעלות את הצד שלי

לחיות מחוץ לבית בשבילי בזמן הלימודים ישתלם הרבה יותר, אם כי אני וודאי ארכוש רכב (בשל המרחק בין המכללה לבית) ואהיה חייבת להוציא כסף על הוצאות דלק וביטוח. אבל מבחינת ההורים שלי זה כן יהיה שווה מבחינת הוצאות. אם נחשב בגסות אז: 240 שקל תרופות 70 שקל על רופאים (בשני המקרים מדובר בתקרה בגלל סוכרת שזו מחלה כרונית) עוד 45-50 שקל על טלפון הוצאות של היגיינה בערך 50-60 שקל בחודש ואז אוכל: יצא לי שאני עולה להורים שלי בערך 18 שקל ליום. כלומר 540 שקל לחודש. וזה לא כולל הוצאות נוספות כמו תרופות ללא מרשם, דלק שאני וודאי משתמשת עם הסידורים שלי באוטו שלהם, וחשבונות... אני מקווה לסגור איתם על תמיכה (עד סוף הלימודים, ומאותה נקודה ואילך, אני מתכוונת להיות ברשות עצמי) של 1000 שקל. כשמשמעות ה1000 שקל היא עצמאות לחלוטיין וללא תמיכה נוספת. אני בהחלט חושבת שזה היגיוני בשבילם, ואני מאמינה שגם בשביל הורים אחרים...

למעלה