ילדי האינדיגו

nonana

New member
ילדי האינדיגו

משהו פעם קרא את הספר? הייתי רוצה לשמוע דיעות עליו. תודה אלה

נעה גל

New member
אני קראתי

מה דעתי עליו? קודם אני אקדים ואומר, שהילות, אבחון בצבעים, וכל הקשור ב-new age, בלשון המעטה, לא מדבר אלי. הספר מדבר ברמה הזו ובסגנון אמריקאי. קשה לי להתייחס ברצינות לאבחון לפי צבעים של אנשים. וזו אחת הסיבות שאני לא מתייחסת אליו ברצינות. ויחד עם זאת, נהנתי מהספר. אני מסכימה מאוד עם הקביעה העקרונית שהילדים של היום הרבה יותר חכמים פתוחים ושונים מהילדים של פעם. אני מסכימה גם עם הקביעה שאנחנו, או יותר נכון ההורים שלנו ודורות לפניהם לא ידעו איך לאכול את הסוג החדש הזה של הילדים, וזה בסופו של דבר גרם לבעיות התנהגות קשות אצל אלה הרגישים. וכל זה, מתקשר ישירות למאמר שהבאתי לפני שבוע-שבועיים (הקישור שנתן רני כשר בבאופן טבעי) של אותו ד"ר שטען שילדים רבים מאובחנים בטעות כבעלי הפרעות קשב וריכוז, מטופלים בריטאלין (שעוזר כמובן) כשלמעשה, הפגם הוא לא אורגני אלא סביבתי (כלומר, לא הילדים צריכים לעבור טיפול). 1 מתוך 3 אנשים מאובחן כבעל הפרעת קשב/לקות למידה זו או אחרת (לפחות זה כך בארה"ב) ורק הנתון הזה צריך להדליק נורה אדומה. זו הנקודה בה התחברתי לספר.

nonana

New member
תודה נעה

וכן אני מסכימה איתך
, זה אחד הדברים שישר הדליקו לי נורה. אבל מעבר לכך הוא גם העיר את עיניי לגבי ראייתו את הדור שהוא המחושב יותר והמפותח יותר, גם כאן אני מתחברת אליו.

מיכל@ל

New member
ילדי האינדיגו

אחד הספרים החשובים ביותר לכל הורה לדעתי. שינה לי את החיים.

דליה.ד

New member
נראה לי ש

רק רופא מומחה יוכל לעשות אבחנה מבדלת מתי הילד לוקה בadhd או שיוגדר כילד "אינדיגו". אנחנו עדיין לא הגענו לדרגה הזו. אני כאם לילדים שאובחנו כבעלי הפרעת קשב וריכוז לא רק הלכתי לרופא אלא גם חקרתי, קראתי בדקתי ולמדתי. כאשר הצטלבו לי הרבה מאוד דברים לגבי ההתנהגות והתפקוד של ילדי הייתי בטוחה שהאבחנה של הרופא הייתה מדויקת. ואכן...הריטלין עוזר (מאוד!). חשוב לדעת שלא כל הילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז עם/בלי היפראקטיביות הם ילדי אינדיגו, לפעמים הם "רק" ילדיadhd. ואפרופו, כל ילד (ולא רק ילד אינדיגו) זקוק להתאמת הלמידה וזקוק לכבוד שמגיע לו כבן אנוש ייחודי. מצרפת קישור בנושא:

למעלה