ילדים, תתעוררו !!!

ילדים, תתעוררו !!!

אין ספק שמפלגת העבודה הולכת לממשלת אחדות . כל הסימנים מראים כך, מנהיגיה המנוסים מדברים על כך ומנהיגה החדש כבר הבין שאין מנוס מכך. הנוער המתלהם פה בפורום חושב שהמפלגה עם 19 מנדטים יכולה לכפות את רצונה ולהוביל סדר יום שלא היתה יכולה להוביל גם לו המצב היה הפוך ולעבודה היו 40 מנדטים. העבודה עם 40 מנדטים לא היתה יכולה לפנות ישובים, לא היתה יכולה "לייבש" כלכלית את ההתנחלויות, בקיצור לא היתה יכולה לתמרן כמעט בכלל ללא הסכמה של ש"ס, מפד"ל ועוד צדיקים שכמותם. פינוי ימית, שהוא ארוע טראומתי בהסטוריה של המדינה, נעשה ע"י הימין ובתמורה לשלום מלא עם מצרים, "יעני" - קץ הסכסוך. עולה על דעתכם שניתן לפנות ישובים ע"י השמאל וללא כל תמורה, "יעני" - חד צדדי ? נראה לכם שמפלגת העבודה (גם עם 40 מנדטים) היתה מוכנה להוביל למלחמת אחים ? אז עכשיו כל "הצעירים", מצויידים בהתלהבות ורוח לחימה, מצפים שצעדים כאלו יעשו עם 19 מנדטים ו"נכופף" את הליכוד שלא יודע למשול ? השאלה היחידה העומדת על הפרק (תקשיבו לפרס ופואד) האם לשחרר את שרון מקואליציה עם הימין הקיצוני והמפלגות הלא ציוניות ולנצל הזדמנות הסטורית לממשלת אחדות חילונית שמשמעותה בעצם - ממשלה של המרכז השפוי, או לראות איך המדינה נגררת למצב של קטסטרופה ואז, בסירות ההצלה, כאשר בורחים מהארץ צועקים: "צדקנו ומגיע לכם". ומשפט אחרון - הליכוד הוא לא אויב, הוא יריב פוליטי, אך לא אויב. לא עולה על דעתי שעם עראפת אנו מוכנים לדבר ועם הליכוד לא. עם עראפת מוכנים לשיתוף פעולה ועם הליכוד לא. כדאי ומהר להוריד פה את רמות התוקפנות והשנאה !

יוֹאב

New member
נראה לי שמישהו אחר מתלהם פה

ועם דברים שקריים. לא עולה על דעתך שעם עראפת נדבר ואם הליכוד לא נדבר, ולכן מצנע מוכן לדבר עם שרון וייפגש איתו השבוע בפעם הרביעית מאז הבחירות. אז המשפט הזה הוא יפה ונחמד, אבל לא נכון לומר אותו. לגבי פינוי ימית, זו ההוכחה הגדולה ביותר, שמהלכים הסטוריים נעשים אך ורק בידי ממשלות חד-צדדיות. השמאל היה אז באופוזיציה ותמך מבחוץ כשהיה נכון לעשות זאת. הסכם אוסלו הושג ע"י ממשלת שמאל (חד צדדית), הסכם השלום עם מצרים הושג ע"י ממשלת ימין (חד צדדית), הסכם השלום עם ירדן הושג ע"י ממשלת שמאל (חד צדדית), אז איך כל זה מתקשר ל"צורך הלאומי" באחדות? בכל משטר דמוקרטי תקין יש דבר כזה שנקרא אופוזיציה, והעבודה הוכיחה כבר בעבר כי היא יכולה לתפקד מצויין בתור אופוזיציה אחראית אין כאן שום שנאה, ולא תוקפנות, אבל ממשלת אחדות, אני מקווה ומייחל שלא תהיה.

מה זה "חד צדדית" ??

אז קודם כל שעור בעברית: "חד צדדית" - בהסכמת צד אחד בלבד. אין "הסכם" חד צדדי. או "הסכם" או "חד צדדי". לכן, הסכם השלום עם מצרים אינו חד צדדי. הסכם אוסלו אינו חד צדדי (הוא סתם לא קויים ע"י הצדדים). לאור האמור, בא ונחזור על מה שכתבתי: הסכם (הסכם, בניגוד לחד צדדי) השלום עם מצרים (שלום, בניגוד להמשך הלוחמה) שנחתם ע"י הימין בישראל בגיבוי חזק של 'העבודה' (אז עוד קראו לה מפלגת מרכז, לא שמאל), איפשר בקונסנזוס לאומי רחב, עם רוב בכנסת, לפנות את ישובי סיני וימית שמנו כמה אלפים בודדים של תושבים. כבר אז ידעו כולם שצעד שכזה לא ניתן יהיה לחזור עליו. מה מציע (יותר נכון, הציע בעבר, לפני הבחירות) מצנע: באופן חד צדדי (להזכירך, ללא הסכם) במצב של המשך לוחמה, לפנות ישובים שמונים מעל 70,000 תושבים, ללא קונסנזוס בכלל (להזכירך 19 מנדטים), ללא הסכמה בכנסת תוך סיכון ודאי למלחמת אחים ופרור המדינה. גם מצנע עצמו (היום, אחרי הבחירות) יודע שזה אפילו לא חלום (סיוט ??) בר הגשמה ועכשיו הוא מדבר על פינוי מאחזים לא חוקיים, כאלו שפואד הוריד בהיותו שר בטחון בממשלת שרון. בשביל זה הלכנו לבחירות ?? לגבי האם מצנע ידבר או לא עם שרון: זה התחיל באין על מה לדבר ועכשיו, ברוך השם, יש כבר משא ומתן עם סיכויים טובים להבשיל לממשלה. הביקורת שלי על מצנע היא על היותו טירון פוליטי שצריך לבלוע בגרון יבש הצהרות שכל פוליטיקאי מנוסה ואחראי לא היה מצהיר מעולם. לא נורא, הוא בחור מוכשר ואין ספק שילמד. הביקורת שלי כלפי מנהלי פורום זה שהם עוד מבינים שהבחירות כבר היו והם ממשיכים להצהיר הצהרות לוחמניות של "לעולם לא" ומנסים להגן על טזה שראשי המפלגה כבר זנחו מזמן (זה כמו להיות סטליניסט אחרי מותו של סטלין). אז כמו שאמרתי, תתעוררו !!!

יוֹאב

New member
תודה על שיעור העברית שנתת לי

אבל כנראה אתה צריך לעבור שיעור בהבנת הנקרא... אמרתי שהממשלה בכל הסכם הייתה חד-צדדית. שמאל או ימין,כדבריך.. הרי שרון בעצמו,נמנע אפילו בהסכם השלום עם ירדן. הסכם השלום הוא לא חד צדדי ולא אוסלו. דיברתי על הממשלות אשר השיגו את ההסכמים הללו. כמו שציינת, מפלגת העבודה, וזה לא משנה אם היא נקראה מרכז או ימין או למטה או למעלה, תמכה בהסכם הזה מבחוץ ואני יכול להגדיל ולומר כי אילולא הייתה העבודה מצביעה בעד ההסכם, הוא לא היה מתקבל כלל בכנסת. לגבי מה שמצנע הציע, אתה טוען שזה ללא קונצנזוס (19 מנדטים), אבל בדיוק פה הנקודה. מצנע הפסיד, לכן הוא לא יבצע את מה שהוא מאמין בו עכשיו, אלא ינסה לשכנע מהאופוזיציה כי דרכו שלו היא הנכונה. יותר פשוט ומובן מזה? לגבי היותו של מצנע טירון פוליטי - כבר ראינו לאן שרון , פואד ופרס המנוסים הובילו אותנו. דווקא מצנע נתפס, לפחות בעיניי, והרי אני לא יכול לדבר בשם אחרים, כאדם שעשוי מחומרים של הנהגה. אדם ישר, לא לחיץ, וקר רוח, ואני מקווה שאני לא מתבדה. לומר זאת כעובדה, כמובן שאינני יכול, אבל עד כה, אני לא מתחרט ולו לאלפית השניה שהצבעתי לעבודה ולא למרצ לדוגמה.

איזה דה ז'ה וו

"לגבי היותו של ברק טירון פוליטי - כבר ראינו לאן שרון , פואד ופרס המנוסים הובילו אותנו. דווקא ברק נתפס, לפחות בעיניי, והרי אני לא יכול לדבר בשם אחרים, כאדם שעשוי מחומרים של הנהגה. אדם ישר, לא לחיץ, וקר רוח, ואני מקווה שאני לא מתבדה."

אז בו נחזור להבנת הנקרא

אם העבודה לא תהיה בממשלה לא תהיה לה שום הזדמנות להצביע בעד החלטות נכונות כי ליברמן יהיה בממשלה. זה מספיק ברור ! לזה אתה רוצה להגיע ? בחיים יש הרבה מצבים שבהם מבצעים פעולות בכדי למנוע נזק (ליברמן וש"ס בממשלה) ולאו דוקא כדי להשיג התועלת הרצוייה (העבודה זוכה בבחירות). וזה ההבדל בין מנהיג מנוסה שרואה קדימה לבין תמים וטירון (ולא משנה כמה ישר והגון ונחמד ומותק הוא).

למעלה