"ילדים רעים"

"ילדים רעים"

אתם חושבים שסטיבן הוא אדם רע? הרי אנחנו רואים אותו מכה את אדם חסר הישע, מספרים עליו שהוא יורה ביונים, הוא מטיל פחד על כל האנשים שסביבו ובסוף אפילו מאיים לירות בוויל ג'רארדי. יש בכלל דבר כזה- ילדים, או אנשים רעים?

shanyz

New member
שאלה מעניינת...

אפילו יש קטע שבו אלוהים אומר שאין רוע מוחלט. כלומר יש, אבל זה מישהו שעושה מעשים רעים ברצף כל הזמן. ושבכל אחד יש טיפת אור. ואני חושבת שזה נכון. אני לא חושבתש הוא רע. כי ראינו שיש בו צד אחר. בסטיב הכוונה. ג'ואן הציעה לו לבוא איתה לנשף, היא התנהגה אליו שונה מאשר כל האחרים. היא הייתה איתו ונתנה לו תשומת לב. וראינו שהוא יכול להיות נחמד. הם רקדו, והוא "הפיל" אותה והם צחקו והיה להם כיף. הוא הרגיש שיש שם מישהו בשבילו. ויש בו טוב. ובגלל זה אני לא חשובת שהוא רע. אני חושבתש זה פשוט מב שהוא נקלע אליו. הוא גר עם אבא חורג שלו או משהו כזה והמצב שם מתוסבך, וזה ברור שזה משפיע עליו, על מי שהוא ועל המעשיםש הוא מבצע. בנוסף יש לו כבר סטיגמה של הילד הרע, וכך כל דבר שיקרה _כמו שקרה בנשף) ישר יאשימו אותו. אין לו אפשרות לצאת מזה!! ולכן זה גורם לו להיות עוד יותר תוקפן ואלים. בגלל זה הוא לא רע. הוא מסכן. הוא קורבן של נסיבות גרועות מאוד כמובן שיש בו עדיין משהו לא טהור לחלוטין. הוא לא מאלך. הרי הוא זה שבוחר לירות באקדח והעיף מכות. הוא יכול לפנות לדברכים אחרות. אבל.. ככה זה. לדעתי הוא לא רע. זה היה על המקרה הספציפי
בכלליות- אני חושבת שיש אנשים בודדים שהם רעים באמת... אבל.. כמעט ואין. כי בכל אחד יש טיפת "אור" וטוב.. איזה נאום נתתי פה

לדעתי...

כמו שאמרת אין רוע מוחלט, לפחות לא אצלו, והיחס וההתנהגות שלו באמת נבעה מהמצב שבו הוא היה, לא שזה מוצדק, אבל זה לא לגמריי באשמתו... אני חושבת שהוא באמת אדם מאוד לא נחמד, אבל הוא לא "ילד רע"...

NitsNats©

New member
../images/Emo173.gif|מיוחדת|

אני לא חושבת שיש אנשים רעים בכלל. התיאוריה שלי היא שכל אדם נולד טוב. אנשים מושפעים מהחברה, החינוך, הטראומות, השינויים וכל שאר הדברים שעוברים עליהם במהלך חייהם. אנשים שמקבלים חינוך כזה יהיו שונים מאנשים שקיבלו חינוך אחר. וכל אדם מושפע מדברים שונים שקורים לו. אנשים אינם רעים, הם אולי עושים דברים רעים או שגויים. טעויות, כי כאלה הם בני האדם. ומצד שני, יש אנשים שכל מה שהם עושים הם דברים רעים בעיני אחרים וטובים בעיניהם, כי ככה הם גדלו והתבגרו. אני לא חושבת שיש איש אחד שהוא באמת רע. פשוט צריך ללמוד להוציא מכל אדם את הטוב שבו, בדיוק כמו שג'ואן הצליחה להוציא את הצד הטוב שבסטיב כלפיה. אני מאמינה שבכל אדם שנחשב, על פי החברה, לאדם רע יש את הצד הטוב שמישהו צריך להוציא. אך, לצערינו, יש אנשים שכבר קשה מדי להוציא אותם מהרוע ולפתוח את פתח המערה שנסתם באבנים, לגרום להם לראות את האור, ולנו לראות אותם. וואו, הפילוסופיוּת... חחח

thebaby

New member
רע וטוב זה עניין סובייקטיבי../images/Emo101.gif

ובסוף כל מה שנשאר לנו זה לעשות כל מה שאפשר בשביל עצמנו. כמו כולם.

The tooth Fairy

New member
לדעתי..

סטיב לא בן אדם רע. הוא פשוט הפך להיות מי שהוא בגלל שאבא שלו לא אהב אותו וחשב שהוא כישלון ואמר לו את זה. ואבא החורג שלו כנראה גם לא כל כך אוהב אותו אם הוא מוכן לסלק אותו מהבית בגלל שסטיב סולק מבית הספר...וגם בבית ספר קשה לו בגלל כל השמועות שמסתובבות בביצפר עליו... ראיתם איך פרייס ישר הסיק מסקנות כשהוא רעה שג'ואן נפלה כשהם רקדו...למרות שהוא ראה שג'ואן צוחקת ואומרת שזה לא היה בכוונה... אני ממש ריחמתי עליו... אם כבר אז יכול להיות שיש לו בעיה פסיכולוגית שהוא לא יכול לשלוט על הכעס שלו..אבל הוא לא בן אדם רע.

אדם די מגעיל מה הוא מצפה

הוא לא הזמין את ג'ואן ליפני הנשף ומה הוא רצה להזמין אותה שיש לה מישהו כי אם לא היה לה מישהו היא לא הייתה באה אבל היא באה עם מישהו אז מה הוא כל כך מיתאכזבבב!!!!!

Luna Lovegood

New member
מה פתאום מגעיל?

אני דווקא חשבתי עליו כדי חנון בפרק הזה.. אבל חנון במובן הרומנטי. הרי אם ג'ואן לא הייתה יוצאת עם סטיבן כולנו היינו מצפים ממנה לעשות משהו עם אדם, נכון? והרי גם הוא אוהב אותה, ולכן היה מתבקש שהם יילכו ביחד לנשף. הרי הוא התכוון לסלוח לה, לא? מה מגעיל בזה..?

אז בעצם...

כל דבר הוא תלוי סביבה? כלומר, אם אמא שלי התעלמה ממני ואבא שלי הרביץ לי אז מותר לי להוציא עצבים על העולם? הכל תלוי בנסיבות בהן גדלתי? ילד מוכה תמיד יהיה אבא מכה? ומה עם כל ילדי שכונות המצוקה שהצליחו, הילדים העזובים שהפכו להורים לתפארת, ובכלל אנשים שלא נולדו עם כפית זהב בפה, אבל חיים טוב? האם יש לנו בחירה בכלל או שהרקע שלנו קובע את העתיד שיהיה לנו?

NitsNats©

New member
הו! כמובן שיש ברירה ../images/Emo173.gif|מיוחדת|

ובגלל זה אנחנו יודעים שיש דברים שמשפיעים עלינו מזמן שאנחנו קטנים. בתחילת חיינו, שנות הילדות הצעירה אנחנו בדרך כלל מושפעים אך ורק על ידי החברה. ורק כלאחר מכן אנחנו יכולים לייצב ולעצב לעצמנו דעות ודרך חיים. אם הורה של אדם הוא גזען זה אומר שגם הילד יהיה גזען? כמובן שלא. מפני שיש עוד דברים המשפיעים על מחשבתו של הילד. ובעיקר האפשרות לחשוב בשביל עצמך. מרגע שאתה לומד לחשוב בפני עצמך ולהיות בעל מחשבות ודיעות עצמאיות, אתה מגבש את אישיותך. ואף פעם לא אמרתי שבגלל שאנשים גודלו ככה מותר להיות להיות ככה. בכלל בכלל לא. אבל מצד שני, צריך מישהו שיהיה מוכן להראות להם את האור, כמו שכתבתי בהודעה למעלה.

../images/Emo20.gifאני חושבת ש..

זה ברור שאתה לא נולד רע אבל החברה מעצבת אותך כמו פסל אין ממש פסל רע גם אתה יכול פחות לאהוב אותו... איך תצא בסוף תלוי גם באנשים שפגשת בחיים יכול להיות שכל המשפחה שלך מתעלת בך אבל יש לך מורה או מדריך מסויים שאתה לומד ממנו מקשיב לו...הוא יכול לשנות לך ת'חיים! סטיב לא רע אבל זה שיש לו חרא חיים כרגע נותן לו זכון לירות באנשים? להרוס להם את החיים? לא! גם בזה יש בחירה וזה מה שמפריד בין אנשים טובים ורעים לדעתי- הבחירות שאנחנו עושים!
דרך אגב חדשה בפורום וחברה בפורום מכושפות.. מתכננת להצטרף גם למרוץ לאתמול אבל לא עכשיו- כבר מאוחר..חח

למעלה