ילדים רוחניקים

ילדים רוחניקים

השבוע ביליתי יום שלם אצל משפח רוחנית. מה זה רוחנית, כאילו אין עליהם. האבא מתקשר, הילר, מטפל בתחום האלטרנטיבי. האמא, הילרית, מנחה סדנאות, מאסטר ברייקי, מאסטר פרנג שואי ועוד כל הבית מסודר אנרגטית, כל דבר במקומו, מים בחצר, דגים זורמים במרפסת, אוכלים רק צמחוני... הכל שאנטי באנטי. משפחה של מחוברים. מדברים בשקט, אין עצבים, מכבדים... הגעתי בדיוק אחרי היוגה של הבוקר ולפני המדיטציה. כל הילדים 16, 14, 10, 6 עברו סדנאות מודעות, כולם מרפאים ברייקי, שתי הבנות הגדולות קוראות בקלפים, ועוד.. הנה ילדים רוחניים. משהו שם לא הסתדר לי, מכירים את ההרגשה הזאת שנכנסים לבית ומשהו מציק? בקיצור הבת עשתה לי פתיחה בקלפים, היה נחמד לשבת איתה למרות שרק בלבלה את המח ובין זה לאמירה כל שהי לא היה כלום. הילד (10) היה עם חום, סבל לו בשקט ומידי פעם האחות שאלה אם הוא רוצה רייקי-הוא ענה שהוא רוצה מים והיא מתעקשת על רייקי. הקטן כל פעם מנסנה למשוך תשומת לב ולא מקבל אז מקצין. מאוחר יותר כשהרגישו יותר חופשיים איתי החלה מהומה, האחיות רבו על מכנסיים -מאוד אכזרי היה. ההורים שפכו לא מעט רעל ולקחו צדדים. הילד החולה נשכח, הילד הקטן עשה מניירות עד שהאבא עשה לו טובה וישב לרגע להסביר לו שיעורים. בערב נפרדנו בחיוכים מאולצים "נמסטה" חיבוקים נישוקים אור ואהבה והם מיהרו לעשות מדיטציה כולה שאנטי באנטי. היום הזה הביא אותי למסקנה ברורה- ניתן להכיל בילדים ערכים ולפתח יצירתיות, להציג להם תפיסות רוחניות אבל לעולם ילד ממותנה אחרי צרכיו החומריים. נמסטה

מגי 336

New member
ברור...

זה מאנגליטוש... מדיטציה בכבודה מונח אך כל ילד זקוק לתשומת לב ולטיפול. נראה שכאן הטיפול התבקש מהאויר או מהאחים הגדולים. נמסטה בהחלט.

angelitush1

New member
ירח- אתה "קורע" אותי בתיאורים שלך../images/Emo6.gif

אני מניחה.. שילדים הם ילדים הם ילדים.. אפשר לומר על ילדים אלה.. שהם חשופים יותר לרוחניות.. מודעים יותר... אבל... רוחנים??? כולנו כאלה... בכל מעשה שנכנס בו "הרוח" אנחנו רוחניים לאותו רגע.. מה יקרה ברגע הבא???? מי יודע....

../images/Emo95.gifנדמה שזה נכון לגבי אנשים בכלל../images/Emo95.gif

ולא רק לגבי ילדים... לקרוא בקלפים, או ללבוש לבן, למדוט, לעבור סדנאות של מודעות ולמלמל מנטרות לטובת אהבה ושלום עולמי זה משהו אחד, ו"לחיות" מבחינתי - זה עוד משהו. כאשר יש "קצר" בין השניים, מתחילות הבעיות בחיים. אלה הם חיים בצל של "החיים האמיתיים". למראית עין הכל יכול להיות יפה ונחמד, האדם יכול לרצות להאמין שההתיאוריות שלמד והדרך שלו נכונה, אלא שללמוד תיאוריות ולהשאיר אותן גבוה בשמים במקום להוריד אותן לחיי היומיום, לגשמי, הופך את הכל למעין "משחק" שלא ממש קשור למציאות.

פנינה101

New member
בוקר טוב. איך שהתחלתי לקרוא את ההודעה

היה משהו סטרילי, יותר מידי יפה חשבתי שזה רק אני עם העיניים הביקורתיות שלי אבל ככל שהמשכתי לקרוא הבנתי שפשוט קראתי את בין השיטין של השורות הראשונות ואני מצליחה להבין לשמחתי שבכלל לא משנה מה המקצוע שלנו לא משנה עם הבית "מסודר" לפי חוקים כל שהם מזרחיים או מערביים יכול להיות בלגן מה שחשוב הוא מה שבלב כשהלב פתוח ולא נעול לא חשוב על מה הילדים גם מרגישים טוב והבית נוח ובא לציון גואל שמחתי לקרוא את חוויותיך על משפחה רוחנית, ירח..
יום נעים לכולם

את יודעת

הסטריליות הזאת מלווה אותי כשאני רואה זוגות כאלו מאמי/קוי פוצי מוצי, תמיד נראים בציבור מחייכים אוחזים יד ביד ושלווים.. אני סמוך או בטוח שהפרידה תגיע במהרה לעומת אלו שמשתלכים אחד בשני, עוקצים , צועקים וגמרו כבר מזמן את הסרוויס שקיבלו בחתונה. הסטריליות הזאת תמיד מחפה על משהו.

פנינה101

New member
אני שמחה שאתה אומר את זה , ירח

כי אני תמיד נשבית ב"קסם האשליה" הזה וחושבת שהדשא אצל השכן ירוק יותר אני חד הורית, הייתי שמחה להיות בזוגיות, מאד אבל לא בזיוף, היה לי את זה כבר תודה על תגובתך, נעים לי לדעת שגם אחרים מרגישים כמוני, ואני לא "מדמיינת". אמא שלי תמיד אמרה לי בילדותי, שאני "מדמיינת" ועבדתי קשה להחזיר את האמת לעצמי ולדעת שאני לא מדמיינת.

ירח.. זוכר את אורנה?

אז המילה "סטריליות" שהוזכרה פה, העלתה בי זכרון של משהו שדני - בעלה של אורנה למד בדרך: הבית שלנו... מספיק נקי בכדי שנישאר בריאים, ומספיק מלוכלך בכדי שנהיה מאושרים... אימצתי וחיבקתי.... יש משהו לא טבעי בעיני - בסטריליות...

../images/Emo46.gifכתבתי אתמול בערב תגובה../images/Emo46.gif

עשיתי שלח ...ולא נשלח... אז... מה שרציתי להגיד זה.... שהרסת אותי מצחוק מהתיאור שלך גדול אתה!!! אין ספק שחייבים חייבים חומרניות לגוף שהרי אם לא, היינו מלאכים
..חוץ ממלאכיתוש, שהיא מיוחדת... כל דבר במידה!!! כל דבר מוגזם הוא לא טוב
מעניין לראות מריבה אצלם בבית, האם זה כמו קרב שרביטים בהארי פוטר?? תדמיינו איך זה...

פנינה101

New member
יש לי הרגשה שהריבים שם הם מתחת לשטיח

וזה עוד יותר גרוע אלו ריבים שלא נותנים להם מקום והופכים להיות ל"כאילו" ו"כזה" והילדים בעצם לא יודעים את מקומם זיוף...ולחיות עם זיוף..תשאלו אותי על זה.

רותי 11

New member
נכון מאוד ירח - החיים הם לא רק רוח

הם הרבה מעבר לזה ואי אפשר לאלץ אף אחד לחיות רק בדרך אחת למרות שהיא יכולה להיות טובה ונחמדה - אבל אנחנו אל באנו לעולם בשביל הנחמדות באנו לסיים שיעורים ותיקונים וזה יותר חשוב משאנטי באנטי

אני Tamara

New member
בהתחלה חשבתי שזה מצחיק...

ובקריאה שנייה אני חושבת שזה עצוב... כי מי שבוחר לגדל את הילדים שלו במעטפת רוחנית, צריך לדאוג ליישם גם את העקרונות מבפנים.... אם לא רואים את הפרט, אם לא מקשיבים לצרכים האמיתיים, אם מתרגלים מדיטציה אבל אחרי שעה צועקים, זה לא שווה.... כלומר לחיות על ערכים כאלה זה מקסים , אבל רק אם יש לזה כיסוי... אני מאד נהנית לחשוף את הבנות שלי לרייקי ולאנרגיות, אבל מטפטפת להם מנה קטנה ומחכה לראות מה הן שולחות לי חזרה... עם ילדים צריך מאד להזהר. זה נהדר לחשוף אותם, אבל זה צריך לבוא מהם...צריך כל הזמן להקשיב ולראות עד איפה ניתן למתוח אתם את החינוך הרוחני הזה....ולהשאיר מקום להרבה ארציות שהיא מנת חלקם של כל הילדים..... זה צריך לבוא להם מתוך אמונה ולא מתוך הרגלים..... אבל מה שבטוח הילדים בבית שתיארת בכל זאת סופגים ערכים. אם הם מתרגלים מדיטציה ויוגה כל יום זה נכנס להם למערכת ומוטמע באנרגיות שלהם. מאושרים או לא? זה משהו אחר.... אבל שיגדלו יהיו להם כלים נפלאים להמשיך עם זה הלאה...אז בוא נגיד שעדיין יש לזה הרבה יתרונות....

למעלה