ילדים פרק ב

סיגל62

New member
ילדים פרק ב

אני גרושה +2 ובן זוגי גרוש +2 . הקשר ביננו הוא קשר מצויין רק בעייה אחת מפריעה או בעצם מטרידה אותי. אנו יוצאים בערך כשנתיים וחצי כאשר בשנה האחרונה הוא הכיר את ילדיי ואני את ילדיו. אני מתגוררת בדירה שלי והקשר שלו עם ילדי הוא קשר טוב ואפילו טוב מאוד ילדי לדעתי עד כמה שאני רואה מאוד אוהבים אותו. לעומת זאת את הבן שלו ראיתי כמה פעמים בודדים (בן 17) והבת שלו מתנגדת לקשר והיא כל הזמן עושה פרצופים. בהתחלה נורא כעסתי אבל כשאני את הקשר שלו עם ילדי אני רוצה שגם הוא ירגיש טוב ומוכנה להתאמץ אבל אני לא יודעת איך. השבת הקרובה ילדי הולכים לאביהם ויצא שהבת שלו תהיה אצל בן זוגי הוא רוצה שאהיה איתם אבל אני לא יודעת איך שעבור את הדיסטאנס את המרחק. האם יש לכם המלצות מה יכול לשבור את המרחק ואיך צריך להתנהג?

הילדה מתנגדת לקשר...

לא ציינת בת כמה הילדה. משערת שהיא בגיל ההתבגרות. מה שאומר שקשה עד בלתי אפשרי לשנות דעה לילדה בגיל כזה, הם די מקובעים בעמדותיהם.
לא ברור למה היא מתנגדת לקשר, אולי מתוך הזדהות עם אימה, אולי היא מקווה שהוריה יחזרו להיות יחד, ואת זו שמפריעה למשאלה שלה להתגשם... השבת הקרובה היא השבת של הילדים עם אביהם. לא הייתי מבלה איתם, אם יש כזו התנגדות מצידם. אין טעם. תני להם לבלות עם אביהם, מגיע להם לקבל אותו במלואו, מן הסתם יש להם אותו זמן מועט, והילדה ודאי מרגישה שאת "גוזלת" ממנה את אבא. ואם את תהיי שם - הוא יקדיש גם לך, ופחות להם. יש לך שבת פנויה... נצלי אותה בכיף עבור עצמך

סיגל62

New member
המשך

א. הילדה בת 13 ב. זאת לא השבת של הילדים עם אביהם ג. אני לא מעוניינת להגיע אבל בן זוגי רוצה שאני אבוא וזאת הבעייה הוא טוען שהם צריכים להתרגל.

ron68

New member
אוהבת את העמדה של בן זוגך

אני בעד שתצאי למפגש עם הילדים. תהיי את. טבעי שהם ירגישו שאת מהווה איום לגביהם. אל תתחנפי ואל תצאי מגדרך. הם צריכים את הזמן לעכל אותך. תהיי הכי את שאת יכולה להיות. החשיבה של האבא נפלאה. את חלק מחייו והוא מציב את זה כעובדה. דבר נפלא בעיניי. שתהא לכם שבת קסומה ונפלאה.

סיגל62

New member
המשך

הבעייה היא שאני נלחצת ואפילו קצת חוששת זה מצחיק אבל זאת עובדה לבן זוגי יש בית קטן ומה אני אמורה לעשות שם?לשבת לראות טלויזיה הפחד מהשקט

סיגל62

New member
המשך

ושלא נשכח שהיא פשוט לא מדברת מה אני אמורה לעשות?

ron68

New member
אולי תקחי איתך משחקי חשיבה

או מונופול, טריוויה , שש בש. מה לעשות? אל תוותרי, הקרח חייב להישבר באיזה שלב. אבל זה תהליך וחייבים להתחיל מהיכן שהוא. וכזכור לך כל ההתחלות קשות. אבל אני משוכעת שתעברי את זה כמו גדולה. אל תחששי יותר מדי, תזרמי עם הדברים. מה כבר יכול להיות????????

m i c h a l i

New member
מסכימה עם יעלי ומוסיפה

נסי לגלות מה התחביבים שלה (אולי להתייעץ עם אביה) ואולי יש לכן משהו משותף לשוחח עליו? (ספרים שהיא קוראת אולי) אולי לשכור "סרט בנות" ולצפות יחד אולי לנסות ללמד אותה להתאפר (סתם רעיון) נסי להתקרב אליה בעדינות, אל תלחצי ואל תעלבי אם היא לא משתפת פעולה... זיכרי שבעיניה את תופסת את מקומה של אמה ואת תשומת לבו של אביה וזה לא מוצא חן בעיניה (בלשון המעטה) יכול להיות שזה ייקח קצת זמן אבל זה משהו שצריך להיעשות באיזה שהוא שלב

s h o o s h a

New member
פורום משפחות מורכבות

בפורום משפחות מורכבות מתמודדים הגולשים עם בעיות מאד דומות לאלו שהעלית כאן ולכן אולי מוטב שתפני את שאלתך שם ותוכלי לקבל תשובות מאנשים שחווים או חוו את התופעה ויוכלו לענות מניסיונם ולא מניחוש וספקולציות [בלי לזלזל חלילה בכל מי שמנסה לעזור גם כאן אלא שרק מתוך הנחה והשערה לגבי המצב]. בהצלחה

s h o o s h a

New member
בהחלט אפשר

אני פשוט לא מכירה את הצד הזה ביחסים כך שהיה לי הכי טבעי להפנות למי שכן. ואם חלילה העלבתי כאן מישהי, מצטרת, באמת שלא זו היתה הכוונה. שבת קסומה לכולנו

למעלה