ילדים זו שמחה ....?????!!!!!!!

ילדים זו שמחה ....?????!!!!!!!

ברצוני לעלות נושא אותו אני שמעתי מאנוס,
הוא מגיע מחסידות ויזניץ ויש לו 6 ילדים,
אישתו היא אדוקה, ורוצה עוד ילדים, מדובר באברך צעיר בן 37, יש לי קשר חברי איתו, שנוצר דרך הפורום, אנו מקימים שיחות נפש, ואמרתי לו שאני
יעלה את הנושא לפורום,
זה ברור שישנם אמצעים למניעת הריון שאותם הוא לא יכול להביא,הוא חי חיים
כפולים מבחינה חרדית אך הוא מאד אוהב את אישתו והוא בלבטים מה לעשות
אולי נוכל לעזור לו
ו
הוא לא יודע מה לעשות,

דו שיח זוגי בלי קשר לאניסות

גם מבלי להיות אנוסים, ישנם חרדים שאינם רוצים יותר מ - X ילדים כי קשה / כי לא נראה להם שריבוי טוב לילדים עצמם וכד'. זה שהוא אנוס לא אמור להפלות אותו לעומת חברו המאמין מהכוילל . הדיון בינו לזוגתו לא אמור לחשוף את קלפיו האנוסיים ולכן הם אמורים לשבת יחד על המדוכה במחלוקת בינהם ולהגיע להסכמה או לפשרה - ואפשר למצוא בימינו רבנים לענין, כמדומני שמכל חוג. אפשר למזער את הפומפוזיות ולדבר על "עכשיו אני לא מסוגל" ולא על מניעה טוטאלית.
הלו, מדובר בשישה ילדים ! שכבר יש להם, זה לא כל כך מעט, נראה לי שהמחיר שלו בלהביא עוד ילדים לסיטואציה גבוה בהרבה מהמחיר שלה להסתפק בלא כ"כ מועט. אבל ההסתכלות תלויית תרבות, כמובן.

נשמע קל

כפי שידוע לך הרבנים הם אלו שמחליטים, כך שהיותו אנוס בהחלט נוגעת לענניין, הרבנים שלגבי האנוס הם 0, הם אלו שיכולים להרוס לו את הזוגיות, כי הוא הרי לא יאמר להם את אשר על ליבו באמת, הוא ישחק, כי יכול לאבד משרה חברים ועוד ....

molly18

New member
כמה דברים..

אם האשה מוכנה לעוד ילדים, זאת אומרת שהיא מוכנה לכל מה שקשור להריון ולידה שזה קשה מאוד. מצד אחד למה לא? ילדים זה דבר נחמד באיזשהו שלב. ותמיד נחמד שיש משפחה גדולה. אני אישית מלידה אחת מפחדת פחד מוות ככה שאני לא יודעת אם אני יהיה מוכנה לעוד והייתי רוצה משפחה גדולה ( אולי בגלל שגדלתי במשפחה קטנה)
אבל מצד שני יכול להיות שזה לא מתאפשר כלכלית וכל זה. וגם 6 ילדים זה כבר משפחה גדולה מאוד..
אז אני לא יודעת... אם הייתי מליונרית היה לי וילה גדולה ועוזרות בית לא היה אכפט לי גם 15 ילדים...

בסופו של יום זו ההחלטה שלהם ביחד כזוג

אני לא יודעת כמה דיון בנושא יוכל לעזור לו. אני מאמינה שאם זה כל כך חשוב לו, יש דרכים.

למעלה