ילדים ופייסבוק

ילדים ופייסבוק

אתמול אכלתי צהריים עם כמה מהמנהלים שלי (אמריקאים) כדי לשבור את הקרח גוייסו מיד הילדים של כולנו... אחד מהם סיפר שביתו בת ה-13 ביקשה ליום הולדתה שיאפשר לה לפתוח חשבון פייסבוק (כמובן שהוא לא יכול באמת למנוע ממנה אלא זה מבוסס על אמון). הוא השיב לה שבשום פנים ואופן לא לפני גיל תיכון, ומיד כולם הסכימו איתו ש"לא לפני התיכון". אחר כך התגלגלה שיחה מעניינת על כך שהם מודאגים מכך שהתקשורת בין הילדים היום היא בהודעות טקסט ולא באופן ישיר, ושהאנגלית של הדור הזה איומה בגלל כל תוכנות האינסטנט מסג'ינג ועוד. מתברר שהם גם עוקבים אחרי האימיילים והSMSים של הילדים שלהם, בשיתוף עם הילדים, למרות שיש להם את הידע הטכנולוגי לעשות את זה ללא ידיעת הילד. מענין אותי איך זה אצלכן, באיזה גיל תרשו לילד פייסבוק? האם תעקבו אחרי ההתנהלות שלו בפייס ובאימייל?

יוליק12

New member
שאלה מעניינת

באיזה גיל נרשה, אין לי מושג. כרגע הם לא גולשים ברשת באופן חופשי אלא יש להם 5-6 אתרים שאליהם מותרת גישה ורק שם הם נמצאים, וזמן המחשב מוגבל. אין להם אימייל או פייסבוק או כל רשת אחרת. פעם חשבנו שלא נעקוב, עם הזמן וככל שאנחנו מדברים עם יותר אנשים עם בני עשרה, גם כאלו שהסבירו חזור והסבר את הסכנות, אנחנו בהחלט מתחבטים בנושא. כשנגיע לגשר נשקול שנית.

בגיל שבו זה מותר רשמית (נדמה לי 13)

למרות שלהרבה ילדים יש גם קודם, נדמה לי שכדי לפתוח חשבון צריך להכניס גיל שהוא 13 ומעלה, ומכיוון שאני לא מרשה לזייף את הגיל, אני לא ארשה לפני. לגבי המעקב - אני מניחה שאבקש חברות בפייסבוק, ואני מניחה שגם יסכימו (אני רואה במפתיע שהלך הרוח של הנוער הוא לצרף את כולם כחברים - כולל כל הדודים והדודות שרק מוכנים). לא רואה את עצמי עוקבת אחרי אימיילים ו-SMS ים, אבל מי יודע, יש לנו עוד זמן.

רבקה6

New member
לילדים שלי יש חשבונות בפייסבוק.

לכולם מלבד הקטנה (כתה ב') שלושת היסודיים משתמשים בו בעיקר למשחקים. השניים הגדולים (20 ו18.5) גם לחברים. היסודיים מגיעים אלינו! עם "אמא תראי איזה סטטוס כתב/ה XYZ. הם גם שואלים אם לאשר חברות. ההסכם הוא שמותר לאשר רק! לילדים מביה"ס - שכבה מתחת שכבה נוכחית ושכבה מעל. ילד מבי"ס אחר - חייב לעבור אישור שלנו (ויש כאלו - נפגשים בליגה...בפעילות של המועצה האזורית...) וגם אז חוק הגיל עובד. מעבר להם - רק משפחה (_יש להם די הרבה בני דודים...) אין חברויות עם מבוגרים למעט המשפחה. כן עוקבים (אנחנו) אין להם אימייל אז זה לא רלוונטי. אגב - הבת 11 שלי פעילה באקולוקו. לפני שבועיים היא קראה לאבא שלה מזועזעת כי משתמש אחר קילל אותה (אני עם הג'ורה שלי הייתי בהלם...) - הרמנו טלפון לפקחים של המשחק (יש כאלו והם פעילים!) והילד או הילדה או מי שזה לא יהיה הועפו אחר כבוד מהאתר. יש פיקוח - יש ילדים חנונים- אין בעיה. ר/

NORD

New member
יש פייסבוק, מרשה להם לשקר בהרשמה לגבי הגיל,

לא עוקבת, מכבדת את הפרטיות. התקשורת שלי איתו (בן השתימשעה וחצי) טובה ומשמחת כל כך, מקור אמיתי של גאווה ונחת מבחינתי. סומכת עליו. הפייסבוק הוא ערוץ של תקשורת יומיומית ושותפת מבחינתו, כמו גם מקור לשעשועים ודינמיקה חברתית. יהיה מי שיאמר שאני שאננה ואתחרט. אין טעם להתווכח. אני מכירה את הילד שלי ומרגישה מאוד בנוח עם דרכי. איש איש.

NORD

New member
שגיאות כתיב. תקשורת שוטפת, לא שותפת. סליחה.

mirmirmir

New member
יש לו אימייל

והוא מתכתב בעיקר עם חברים ומשפחה הכל בפיקוח, ואני מדי פעם מציצה שם לראות מה קורה פייסבוק זה בכלל לא אופציה בשנים הקרובות מיר

בכיתה ב׳

אימייל יש לו ממזמן, מתכתב עם הסבתות שלו עוד מהגן. הוא לא יודע את הסיסמא כך שרק אני מכניסה אותו לשם ואז יודעת מה קורה שם. פייסבוק איזה ילד פתח לו בשנה שעברה ואמר לו לא לספר לנו. לגאוותינו ולשמחתינו הוא לא היה מסוגל לשקר ואחרי יומיים סיפר לי על זה. מאז הוא לא נכנס לשם (גם לשם לדעתי בכלל לא יודע את הסיסמא). בנתיים זה לא עולה על הפרק. כשיפתח מאמינה שכן, אשקיף על המתרחש שם מדי פעם. גם מחשב בחדר שלו זה לא נושא לדיון בכלל. רק מהמחשב המשפחתי.

פישים

New member
...

משהו בין סיפורי ההסעה וה"חנון" שלך, לסוג השירים אתם הגיעה ילדה מהכתה של הפורחת (א'), מהקיבוץ בו הייתה, בשילוב עם מה שאני זוכרת מהילדות במושב והתמימות אתה הגיעה חברה שגדלה בעיר והצטרפה לקראת כתה ד', גורם לי לחשוב שבהתיישבות העובדת, אולי בגלל ההסעות והאזוריות והרב גילאיות - לדברים מעט מורכבים לגילו - כלומר שצריך לתווך (לא שהוא לא יתמודד, פשוט לעזור לו להדביק את הפער + לחזק את הביטחון במי שהוא, וממש לא משנה מה אומרים, או מה מי שהילדים שהם לכאורה יותר דומיננטיים חושבים)

תודה

אני לא חושבת שזה קשור להתיישבות העובדת, כי בהסעות איתו יש 99 אחוז של ילדים עירוניים (אנחנו גרים בהרחבה וכולם כאן עירוניים שהגיעו בשלוש השנים האחרונות גג). אבל הילד שלי, כשמו כן הוא
וכן, הוא צריך תיווך לפעמים או הכוונה וגם מקבל אותם. אבל מצד שני גם נוטה להשען מדי עלי ואני קצת דוחפת לכיוון שילמד להתמודד לבד (ומשגיחה מרחוק).

פרמלה

New member
לבכורית בת ה-12 תלמידת כיתה ז

יש חשבון פייסבוק כבר שנתיים אני חושב, אולי יותר. במהלך כיתה ו' זה תפס תאוצה וזה כלי התקשורת המרכזי שלה ושל חבריה. היא מבלה/משחיתה את זמנה/ צורכת את זה שעות. לפעמים זה הדבר הראשון שהיא עושה כשהיא נכנסת הביתה. אין פיקוח הדוק. יש שינון תדיר של כללי זהירות ופרטיות. מהמעט שיצא לי לראות, התקשורת שם מאופיינת באוצר מלים דל, מבעים חסרי תחביר, הרבה חחחח יפפפפה שלי וגיבובי אותיות שבעיני נראים מטופשים, אבל דעתי חסרת ערך כאן. צעירית, בת 8 וחצי, עוד לא ביקשה לשמחתי. אני יודעת שיש לה חברות שכבר יש להן.

למעלה