ילדים ומיניות

שאנל

New member
ילדים ומיניות

יש לי בן בן-4 היתה לו תקופה שבה הוא היה נוגע לי בחזה, כאילו מתוך משחק. הסברתי לו שהחזה שלי הוא אישי ושהוא לא יכול לגעת בו. בזמן האחרון התופעה "התפשטה" והוא נוגע לילדות ולגננות בחזה ובישבן, הילדות כועסות והגננות מעירות. אני מבינה שבמידה מסויימת זה טבעי, אבל בכול זאת זה מפריע לסביבה. איך להתמודד עם זה נכון? תודה

גרא.

New member
מאד שכיח ונפוץ אצל ילדים בני 4+

להימרח על אמא,ולנסות לגעת ,ואפילו לשחק בחזה.לא אתפלא אם הוא אומר שהוא רוצה גם להתחתן איתך..זהו הגיל הידוע בעגה הפסיכולוגית,בו שכיח מאד תסביך אדיפוס אצל הבנים..וקיימת התעוררות של מיניות אינפטילית (ילדותית,שאי אפשר כמובן להגשימה)..ההסבר שלך במקום,אבל כלל לא בטוח שהוא מפנים ומקבל אותו.נסי כמה שיותר להתעלם מזה,עם גבולות כמובן שתשימי לו,כי לא הכל מותר התופעה עלולה להימשך עוד זמן מה,ואז לקראת גיל חמש,ואולי גם קודם לכן, היא תעלם כפי שבאה,והיתה כלא היתה.לגבי התנהגותו של בנך בגן,התגובה חייבת להיות שונה.בדרך כלל בתחילת שנת הלימודים,בגן טרום חובה וחובה,נהוג שהגננת עובדת בגן על הנושא "אני וגופי",כלומר מלמדת את הילדים על מבנה גוף האדם(ברמת הגן),על ההבדלים ביו בנים לבנות.ובעיקר מקנה את המסר כי "אסור לאף אחד לגעת בדברים הפרטיים שלי"..וזה מכוון לא רק לילדי הגן, אלא כמובן כנגד נסיונות של מבוגרים פדופילים לפתותם לשיחה..ואולי יותר מזה.לכן שאנל,לגבייך,נסי להתעלם ככל האפשר,ולקבל את ההתנהגות בהבנה האפשרית.לגבי הגן,אם הוא פועל עכשיו?? מה שלא ברור לי,הערות הגננת לא יכולות לבוא במקום הפעילות שהיא חייבת לעשות,כפי שציינתי..אם אחרי שהיא תעבוד על זה בגן,הוא יחזור לסורו,פני אלי שוב,ונראה איך להתמודד עם זה.

שאנל

New member
פעילות הגן

כרגע אין גן, כך שמשם לא יבוא הפתרון בשלב זה. האם לדעתך הנושא מחולק לשניים? 1. תסביך אדיפוס - שקשור אלי ואיתו אני צריכה להיתמודד. 2. מיניות אינפטילית שבה יטפל מישהוא אחר, בכדי לא לבלבל עם תסביך אדיפוס?

גרא.

New member
אין צורך בשום טיפול,זוהי התנהגות

טבעית,שכיחה ונפוצה ביותר.הביטוי מיניות אינפנטילית,משקף את ההתנהגות הזו אצל כל הילדים..לא יותר מכך.זו אינה סטייה,או מחלת נפש..ואין צורך לדאוג,אלא שלא יעבור גבולות התנהגות שאת הצבת לו (למשל לא להתרפק עלייך כך,או לגעת בפומבי,וכדומה).אגב,תסביך אדיפוס,הוא כמובן כינוי לתופעה, ואינו תסביך,כפי שכביכול אפשר להבין מעצם המילה.ובכלל כל ההתנהגות הזו, אינה סטייה מכל התנהגות מקובלת,היא נורמאטיבית.מופיעה והולכת כפי שבאה.

למעלה