ילדים ואינטרנט

מירי17

New member
ילדים ואינטרנט

האם יש למשתתפים מידע (או השערה) על שימוש באינטרנט בקרב ילדים. בגיל 8,9,10 או צעירים יותר, כמה שעות משתמשים ביום , לאיזה שימוש . תודה

dddf10

New member
בעיקרון -

אני חושב שהיום הילדים מגלים את האינטרנט ושולטים בו מהר מאוד! היום בבי"ס כל עבודה שצריך לעשות קשורה למחשב או לרשת האינטרנט. בגילאים 8 עד 10 הילדים יותר משחקים במחשב, מאשר גולשים באינטרנט. בואי נגיד שבערך בגיל 11 רוב הילדים נחשפים לעולם האינטרנט. מאותו הרגע, אותם הילדים מתחלקים ל-3 חלקים:
החלק הראשון אלה אותם הילדים שנחשו לאינטרנט, אין להם שום הגבלה (ז"א חיבור קבוע), אך בכל זאת מוותרים על האינטרנט ונשארים עם משחקי המחשב.
החלק השני זה הילדים שראו את האינטרנט בביה"ס, יודעים להשתמש בו כשצריך, אך בבית יש להם את הרשת בחיבור לא קבוע. אותם הילדים נשארים עם משחקי המחשב ועם השימושים השונים (שמחוץ לרשת), מחוסר ברירה.
החלק השלישי - הילדים ש"נדלקים" על הרשת - מפסיקים עם המשחקים, ומנסים לחקור מה זה אינטרנט. * תקנו אותי ו/או הוסיפו דברים אם אני טועה. פשוט אני מכיר הרבה ילדים שאני עובד איתם על הרשת, ומלמד אותם על האינטרנט והשימושים שניתן להפיק מהאינטרנט. גם אני עד לפני 3 שנים רק גיליתי את הרשת.

שכחתם משחקי פלאש באינטרנט

כיום יש כבר כל כך הרבה משחקי פלאש שאני מכיר אנשים שהפסיקו להוריד משחקי דמו ומשחקים רק עם משחקי הפלאש. עם אינטרנט מהיר זו כבר לא בעיה. זה זמין ומעניין. אז הבן שלי (בן 6 וחצי) מבקש מדי פעם לשחק משחקי פלאש באינטרנט. ברור לו שהוא עדיין לא יודע מה לעשות שם לבד אבל אני מניח שזה יתגלה לו מהר. הילדים שלי (כצפוי) אינם דווקא חולי אינטרנט ומחשבים. איך אומרים: הילדים של הסנדלר יחפים? הבת שלי אכן בגיל 11 התמכרה לאיי סי קיו ואודיגו. אבל בגלל שלא היו לההרבה חברים שנכנסו למסרים מידיים היא נטשה את זה לאחר זמן. כיום בגיל 12 וחצי היא נכנסת לזה כל יום אבל ממש מעט. בעיקר עושה עבודות על המחשב. יותר מעניינות אותה סדרות בטלוויזיה (למרות שהיא בטח עוד לא יודעת את זה)

e-magine

New member
הנחת היסוד שלי

היא שילדים, ככל שהם יותר קטנים, צריכים יותר פיקוח וגם עזרה באינטרנט. יש כמובן את שני המחסומים הראשונים, קריאה כתיבה ואנגלית בסיסית למחשב בלעדיהם כמעט בלתי אפשרי לגלוש. אני לא יודע בת כמה את ואם יש לך ילדים, אך השימוש של ילד באינטרנט, לאחר שעבר את המחסום, הוא פונקציה של 3 דברים: המשאבים (מספר מחשבים וסוג חיבור שלרשותו) מספר מתחרים על המשאבים (אחים, הורים) מעורבות הורים בפיקווח על הזמן. מתחת לגיל 8 השימוש מוגבל ביותר בגלל המחסומים שציינתי. השימושים העיקריים בגילאים שציינת הם לדעתי אתרי מעריצים אתרי משחקים תקשורת סנכרונית.

השערתי ../images/Emo41.gif

בממוצע כ4 שעות ביום אף על פי שהאינטרנט יכול להיות דלק כול היום.

למעלה