תגובה מהחצי שלי
(שמתמודד עם מצב דומה)
איש יקר, הבעיה מובנת ומוכרת !!!!
עצתי לך, שכרגע, לא תשים מעניינך את התנהלותה של אם (?) הילדים כי לא תוכל להושיע בעניין זה, ועל אחת כמה וכמה שהיה והיא "זורקת" כדי להוסיף על עצביך, הרי שבוודאי שלא תועיל אלא רק תרמוז מה הדלק שאפשר לשפוך בקלות על המדורה שבנפשך.
אתה צודק - גם בחופש אפשר לקיים מערכת גבולות בסיסית, אבל עם הצדק לא תגיע לשום מקום, אלא רק עם החוכמה.
היפוך שעות השינה בגילאים הללו אינו נדיר, אבל אין בין זה לבין הפרעה למבוגרים קשר ישיר. כלומר, אפשרי שיצפו בטלוויזיה בשעות מאוחרות, אבל צריך להיות שקט סביר לשינת המבוגרים שיוצאים לעבודה - אצלי ההסכם הזה עובד בכל חלקי הבית ואין לי שום בעיה לקבל את המנוחה שלי .... כלומר, נדרשת אמירה שלך בסגנון - "בבית הזה החוקים הם כך וכך ואני דורש לקיים אותם ...." ולא להילחם בעניין השידורים החוזרים, אלא רק בהקשר של מנוחת המבוגרים.
לעניין המזון - פשוט תחליט מה נכנס אליך הביתה ומה לא ומאחר ואתה ככל הנראה הקניין, תקנה ע"פ הערכים והאמונות שלך. בד בבד אין שום בעיה שתדאג שהאוכל שיהיה זמין יהיה אוכל מזין ותעזוב את השעות שבהן הם אוכלים - יהיו רעבים יאכלו את מה שיש. ושוב, עזוב את אמא שלהם בעניין זה - פה אינך יכול להושיע....
לסיום, תביט במצב ברוגע מסויים ומגובה מסויים - אתה נדרש כאן למנהיגות ולא לניהול. כלומר, עזוב את הנסיון לנהל אותם בפרטים הקטנים, כי אם הבית השני ירד מהפסים עד כדי כך התפקיד הראשון שלך הוא להיות הבית היציב, הרגוע, שהולך על מסלול (ובגיל כזה הילדים בהחלט מזהים מסלול) איתן, יציב וברור. אל תלחם - תוביל בכיוון ברור ויציב ותהיינה תוצאות. אל תשדר לחץ, לא בדיבור (בוודאי שלא בצעקות) ובטח לא בשפת הגוף). המסר הוא פשוט - גם בחופשה יש חוקים וגבולות שנשמרים ואילו הם: ..........
בהצלחה !
ואל ייאוש !!!