ילדים גדולים

Eledge

New member
ילדים גדולים

יש לי ילדה שכרגע עלתה לכיתה ז´, ליידי דיוויס. הייתי מזועזע, הילדים שם חצופים, גסי רוח, מגעילים בצורה שקשה מאוד לתאר. ממש לא נוח לה שם, ואני מתחיל לשקול לימודים בבית, יש לה מספיק חברים מביה"ס הקטן שנקרא "היסודי הטוב, שידוע בשמו רמת החייל", אני חושב שזה לטובה, וייצא לה זמן לבלות יותר עם אחותה הקטנה, אמה וכמובן איתי *מתחיל לחשוב כמה שזה רעיון טוב*
מה אתם חושבים, שזה ייפגע בה מבחינה חברתית? אני שואל את עצתכם, אך מתוך ניסיון, הייתי רוצה מאוד שהוריי היו עושים אותו דבר איתי, אלו היו 6 שנים קשות, ואני אדאג לכך שהקשר עם החברות שלה יישאר. אני יודע שזה נשמע נפלא, אך גם קשה אם מעמיקים טיפה, אבל אני מוכן לעשות הכל בשבילה ולטובתה. תענו מהר, בבקשה.

AYELET1

New member
נראה לי שבתך תפסיד הרבה

אם תלמד בביתה. ההתנסות וההתחככות בחברת ידים, זה דבר חשוב מאין כמוהו. התנסות מסוג זה לעולם לא תבוא מ"קשר עם החברות" בלבד. ומה תעשה כאשר תסיים את ביה"ס, ותצטרך לצאת לעולם הרחב? עולם שלא כל מאכלסיו הם אנשים עדיני נפש , לשון והתנהגות??? אתה הולך להוציא בע"ח שגדל בחממה, לג´ונגל... ובכלל, אתה בטוח ש כ ו ל ם גסי רוח וחצופים כל כך??? כ ו ל ם ?! נראה לי שישנה מעט הסחפות, כנראה בגלל דאגתך לבת, אולי בגלל תיאורי הבת. אך קח בחשבון שתיאורים הם לא תמיד מדןייקים, כשילד נסער מתאר אותם... אגב, אני למדתי ב"ליידי דייויס" בחטיבת ביניים. ומכיוון שאני מכירה את המקום, לא מבינה איך בתך מגיעה מרמת חייל לשם (ביה"ס האמור לשרת את התלמידים מאיזור זה, נמצא קרוב יותר). למה היא לא לומדת בבי"ס הקרוב יותר?

Eledge

New member
טוב...

כן, היא נסערת, ואני מודאג. כנראה שזה באמת מעשה לא חכם, ועלול להשפיע עלייה קשות. בכל מקרה, את מתכוונת לעירוני י"ד? טוב, אנחנו גרים בשיכון דן, והמרחק בין החטיבה של עירוני י"ד מהבית הוא בערך אותו דבר מזה של ליידי דיוויס. חשבנו שהוא בית ספר יותר טוב, אך... באמת, את זה אני יודע לבטח, הילדים בליידי דיוויס ממש גועליים, אני יודע, סמכי עליי, אני מניח שאותו דבר בעירוני י"ד.

גליה12

New member
דעתי היא שילד צריך ללמוד בבית ספר

ואם בית הספר הזה אינו מתאים- עשי מחקר- שאלי אנשים- אבל אני מניחה שבסופו של דבר- בכל מקום אותם ילדים- יש טובים יותר- יש טובים פחות- יש חצופים- ויש לא... אלו הם החיים אי אפשר למנוע ילד מלהתערב בחברה בה הוא חי. וזה אגב שוב מחזיר אותנו לנושא הקודם- של צורך לקבל את האחר- והשונה- כשלב ראשוני והכרחי של מניעת נידוי והתעללות של חברות ילדים בילד אחד.

AYELET1

New member
וכפי שגליה אמרה:

בכל מקום אותם אנשים. ובכל מקרה, ישנה האופציה של עירוני י"ד (שאכן אליו התכוונתי כמובן), שנחשב לבי"ס מצויין- עד כמה שידוע לי גם כיום יש לו שםטוב.

קודם כל -לא להוציא מבית ספר

הלמוד בבית ,ואני מכירה הורים שנוקטים גישה כזו, אולי(???) מתאים בגיל הצעיר יותר ומחייב הערכות של כל המערכת המשפחתית סביב הנושא, התפנות של ההורים לעסוק בהוראה. אבל גם אם אתה מוכן לקחת על עצמך את הלמוד בבית יש דברים שלא תוכל לדאוג להם כמו "אני אדאג שהקשר עם החברות ישמר" כי טיבם של החיים, שכל נערה פונה לכיוון אחר וחברויות מתפרקות. כל עוד יש את המסגרת, כיתה, שעורים, למידה למבחן יש הרבה חברויות שמתבססות על זה אבל שהדבק הזה נעלם-קשה מאד להמשיך חברות על סמך זכרונות. יש לי ילד שלומד בבית ספר רחוק מהבית בגלל בחירה שלו, ושלנו. החברים שלו-אינם החברים "הישנים" לאלו יש נושאי שיחה,רכילות, קשרים שהוא אינו שותף להם. (וזה בנים, שיכולים להפגש רק סתם כדי לשחק כדורסל). כל החברים שלו-הם החדשים. כי איתם יש לו חוויות משותפות. עניין אחר, ובכלל בלי להכיר את בית הספר ,או הסביבה האם אין אפשרות להעביר אותה לבית ספר אחר? לבסוף-אני מניחה שזוהי ההתרשמות של הילדה מבית הספר, לעיתים המעבר מיסודי לחטיבה ההמונית, ההטרוגנית -יוצר קושי. היא לומדת שם (כמו הבת שלי, שגם היא בכיתה ז עכשיו) רק חודשיים!!! וכבר חורצת דיעה על כל הילדים בבית הספר??? יש להניח שתוך חודשיים, היא תמצא חברה, תרגיש יותר בנוח תכיר עוד ילדים ונכון, ישארו תמיד הגסים החצופים והמגעילים אבל המינון של ההשפעה שלהם על מצב הרוח שלה יהיה אחר. אני מציעה- את תרופת הקסם שנמכרת בבבקבוקים קטנים "סבלנות" ואם נניח, בחנוכה, או 1.1. או כל מועד שתחליטו ביחד עם המחנכת או היועצת, שכדאי לשתפן (אולי??) שהילדה לא נוח לה שם- אז אפשר לבחור ללכת לבית ספר אחר.

Eledge

New member
........

אוקיי. פשוט, חודשיים זה מספיק טוב בשבילי להעריך אנשים, הילדה סובלת, היא גם לא רוצה להיות חברה של מישהו שם, הם ילדים שונים. אני לא יודע מה איתכם, אבל אני חושב שכאשר אתה ביסודי, אתה לא מעריך מה שיש לך שם, ומתי שאתה עוזב, אתה כבר מתחיל.....

למעלה