ילדים במחנה קיץ

ילדים במחנה קיץ

היי אני עכשיו מדריך במחנה קיץ בארה"ב יש לי קבוצה של 8 בנים בכיתה ה. הם חמודים והיום היה היום הראשון של המחנה העניין הוא שיש שני ילדים קצת בעייתיים, יש פעילויות שהם לא אוהבים כמו בריכה או ריקוד אז הם פשוט בורחים לחלקה של החורשה ואוספים ענפים לבסיס הצבאי שהם המציאו להם, הם לא הכרח מקשיבים בפעם הראשונה למה שאומרים והם כאילו עושים טובה שהם עושים משהו שמבקשים, אלא אם כן זה ספורט או משחק שממש כייף להם. ברור שהמפתח הוא לתת להם כמה שיותר ספורט ולהתעייף אבל אני רוצה לשאול הם מישהו יכול להפנות אותי למאמרים בנושא אני מנסה לחפש גם... אני בן 22 ואני רוצה לקרוא כמה שיותר, יש גם סרטוני וידאו בנושא, כדי ללמוד כמה שיותר (כמובן אין כמו ניסיון) אם מישהו יכול לתרום רעיונות ו/או הגיגים משלו אני ממש אשמח. תודה
 
מחנה צבאי...?

בוא נראה רגע - הילדים מוצאים לעצמם אלטרנטיבה ומעסיקים את עצמם בזמן פעילויות שהם לא מתחברים אליהם, רוטנים אם אין להם ברירה אלא להצטרף... מה בעייתי כאן? אתה לא היית עושה את אותו הדבר? באמת שמוגזם להגדיר אותם כבעייתיים. הם באו למקום שמטרתו המוצהרת היא לעשות כיף. אם לא כיף להם, מה הטעם להיות שם? אין ממש חומר כתוב וסרטונים בנושא. רק הפנמה שאתה שם בשבילם, ולא הם בשבילך.
 

פלגיה

New member
שלום לך

מעניין אותי לדעת איך מתנהל המחנה. אתה המדריך, אבל אני מניחה שיש צוות נוסף מסביבך ומעליך, נכון? יש תקנון התנהגות? יש קוד משמעת, וכללים ברורים? יש לך מסגרת של מתן נקודות אישיות או תמריצים בצורה דומה? מה שהכי מתאים לילדים בכיתה ה', הוא שיחה אישית. לא לעשות את זה מהתחלה פורמלי ומאורגן, אלא ליצור יחסי אימון והתעניינות, להתעניין בחיים שלהם, במשפחה שלהם, בתחביבים שלהם ובמה שהם אוהבים או לא (איזה ספורט הם אוהבים? הם משתתפים בספורט תחרותי? הם משתתפים בחוגים? זכו בפרסים? וכו' וכו') המטרה היא ליצור קשר. אתה מראה שאכפת לך מהם ושאתה מקשיב ומעוניין. על בסיס העניין הזה אפשר ליצור שיחת-חוזה, שבה תדבר על הציפיות מהם, והם על הציפיות ממך ומהמחנה, ותנסה למצוא סוגים של פשרות, כמו אם הם משתתפים בפעילות ריקוד אתה מוכן למחרת שיהיה יותר ספורט, או משהו כזה. זו עבודה קשה, עם הרבה דיבור, עם הרבה מאמץ, ואין כאן קיצורי דרך. אגב תמריצים - כשלימדתי בכיתה ד' "מברק חם" עם מחמאה שיועד להורים ועבר דרך התלמיד היה להיט ויצר המון מוטיבציה. אולי גם זה יכול לעזור לך. וצר לי שאין לי מאמרים. אתה מכיר את האתר של תנועת הצופים בישראל? אולי שם יש חומר רקע שמתאים לך.
 
תודה לכולם

היום היה יותר טוב, הגדרנו חוקים ואפילו החתמתי אותם על חוזה של 4 סעיפים עם החוקים שלנו... יש לי ילד אחד שאוהב להיות קרוב אליי, אפילו מוכיח ילדים אחרים, אומר דברים שהמדריך מצופה לומר ואף מלשין על חבריו שסוטים מדרך הישר. התוצאה צפויה והוא לא ממש אהוד. הוא חש בזה וזה רק מקרב אותו אליי וזה כמו לופ. אחת השיטות היא לתת לו להוביל איזה משימה או משחק ולתת לו מקום בקבוצה, אבל הייתי רוצה לשמוע קצת יותר (אני מכוון לרעיונות פקרטיים וספציפיים ו/או הפנייה למאמרים). ושוב המון המון תודה לכם
 
ילד לקקן ולא אהוב

דבר ראשון לא לעודד אותו להלשין ... פשוט להתעלם מהלשנות ולומר לו שזה לא מקובל עלייך ואתה לא מוכן לשמוע .. להשרות עליו ביטחון אולם לא לתת לו עדיפיות על אחרים. זה ילד שחייב ללמוד להסתדר בעולם הילדים . כל כבוד לך על הדאגה והתענינות
 

Lady Whitehorse

New member
ניסיתי את השיטה של לתת לילד להוביל משימה

במקרה שלי זאת הייתה ילדה בת 14 שהייתה קצת אאוטסיידרית וחסרת ביטחון, אז עודדתי אותה להעביר הדרכה בתחום שהיא טובה בו לכמה מהילדים (בגילה) וזה ממש עזר לה. אני הייתי רק ברקע להשגיח עליהם, ככה שהיא הייתה "חייבת" אשכרה לתקשר עם ילדים אחרים. אחת מהילדים שהיא הדריכה הכניסה אותה לקבוצת החברות שלה במחנה ומשם זה הסתדר. אני לא יודעת איך זה יעבוד על ילדים צעירים יותר, אולי כדאי לעשות את זה בקבוצה מצומצמת יותר מ-8 ילדים כדי שכולם יקשיבו לו. ולתת לו להעביר פעילות בתחום שהוא יותר חזק בו מהאחרים. הייתה לי גם ילדה בת 8 שאחותה הסיטה את שאר הבנות נגדה אז היא הסתובבה רוב הזמן עם המדריכים ולא עם הילדים. הילדות בקבוצה הזו נורא התלהבו ממדבקות, אז אמרתי להן לפני פעילות שהיום אנחנו מתמקדות בעבודת צוות ושמי שתעזור כמה שיותר לשאר תקבל מדבקה, ככה הבנות האחרות עזרו אחת לשנייה בפעילות ובין היתר גם לילדה הקצת מנודה וככה הן מדברות ביניהן לפחות במשך הפעילות. אני לא יודעת ממה ילדים בכיתה ה מתלהבים... אולי תגים של שריף מקרטון או משהו כזה. עוד משהו שעשיתי עם הילדה הזאת היה לחבר אותה לילד גדול יותר שהיה מוזר אז הילדים לא אהבו אותו. הוא אהב לעשות מיני הופעות בהפסקות והיא הייתה לו קהל. אז אם יש עוד ילד שהוא לא "מקובל" אפשר לחבר בינהם (להושיב אותם ביחד בהפסקה / לבקש משניהם לעזור לך במשהו וכו') בהצלחה!
 

צימעס

New member
השאלה היא מה מפריע לך.

מפריע לך שהם לא משתתפים? זו בעיה, אבל איך היית מרגיש אילו היו מכריחים אותך לרקוד כשאתה לא רוצה? מפריע לך שהם נמצאים בחורשה רחוק, ללא השגחה? זו כבר בעיה שכדאי למצוא לה פתרון בהדברות: אם יש הרבה ילדים שמדי פעם לא רוצים משהו, אפשר להקדיש מדריך לכולם יחד. אם זה רק שני הילידם האלה בכל המחנה, הייתי מדברת איתם על כך שיעסיקו את עצמם כמו שהם רוצים, אבל ישמרו כל הזמן על קשר עין איתך. רק מהשיקול הבטיחותי.
 
למעלה