ילדים בכתות ד-ה-ו

א אוהל

New member
ילדים בכתות ד-ה-ו

שלום, אני אמורה כחלק מהלימודים שלי (לא בחינוך) להעביר הדרכה לכתות ד-ה-ו (עוד לא בטוח אילו מהן) בנוגע לבטיחות בדרכים - נסיעה בטוחה באוטו. למשל: חגורת בטיחות, לא לעמוד בנסיעה, לרדת מהאוטו בצד המדרכה וכו'. אני לא מכירה אישית ילדים בגילאים האלה ולא ממש יודעת למה לצפות מבחינת תחומי עניין ויכולות כדי להתאים את אופן העברת החומר אליהם (במקור ההדרכה שתכננתי היתה אמורה להיות מועברת לתלמידי כתות א'). אשמח אם הורים לילדים בגילאים הרלוונטיים יוכלו להאיר את עיניי קצת לתחומי העניין (גיבורי על? מוזיקה? משחקי מחשב?), לאיזו רמה של כתיבה אפשר לצפות מהם (סיפור קצר? חמשיר?), ציור זה עדיין בסדר? וכד'.
על העזרה.

פלגיה

New member
קשה לי לדבר על תחומי עניין

כי הבן שלי (כיתה ו') מתעניין בשחמט, במתמטיקה, ובפיזיקה מודרנית וזה לא נראה לי משהו שגרתי
הבת שלי בכיתה ד' נורא אוהבת הארי פוטר. ציור הולך תמיד, מניסיוני גם אצל ילדים בכיתה ז', אבל רק אלה שאוהבים את זה. אפשר לצפות לסיפור קצר - אבל לפעמים "קצר" הוא שני משפטים, ולפעמים שני עמודים. תלוי בילד.

לאה_מ

New member
מסכימה עם פלגיה שקשה להגדיר

וזה תלוי מאד בילד. הבת שלי (כתה ה') היא גרפומנית, כך שכל דבר שתתני לה (שיר, חמשיר, סיפור קצר או ארוך, ציור) ישמח אותה. אני משערת שיש ילדים שונים. אבל גם הבכור שלי, שהוא לא חובב כתיבה, בגיל הזה היה בהחלט מסוגל לכתוב סיפור או שיר, וכמובן לצייר. ז'אנר מאד אהוב בגילאים האלה הוא קומיקס - את יכולה לבקש גם להכין קומיקס. הכי טוב אולי שתתני להם מספר אפשרויות, והם יבחרו את המדיה המועדפת עליהם (מי שרוצה יכתוב שיר, מי שרוצה יצייר קומיקס, מי שרוצה יכין הצגה...). הבת שלי אוהבת מוסיקה, את "יומני הנסיכה", לצייר ולכתוב, יצירה פלסטית בהרבה צורות שלה, משחקי מחשב (היא אוהבת club penguin, למשל), ICQ או מסנג'ר, משפחת סימפסון... אני חושבת שהיא בת 10 טיפוסית למדי

למעלה