ילדים בזוג מעורב

Amirshaham

New member
ילדים בזוג מעורב

שלום לכולם
אני ובת הזוג הגענו לשלב בחיים שבו מתחילים לחשוב על הנושא למעלה קצת יותר ברצינות...
עכשיו - היות ואנחנו בישראל וענייני הדת והמדינה לצערנו שזורים יותר מדי זה בזה, עלו לנו כמה שאלות. אנחנו לא נשואים, וגם ככה היא לא יהודיה אז ילדינו לא יהיו יהודים. השאלה היא האם יכול להיות הבדל כלשהו מבחינה רשמית ומבחינת הרשויות בארץ, אם בנוסף לכך שהילדים אינם נחשבים יהודים - ההורים אינם נשואים? למיטב ידיעתי יכולות להיות בעיות לילדים הנחשבים 'ממזרים' כי הוריהם אינם נשואים - אבל אלו הן בעיות יותר בסגנון של שירותי דת (למשל לא יכולים להתחתן - אבל הילדים לא נחשבים יהודים אז גם כך זה לא משנה).
אשמח לדעת אם מישהו היה שם או מבין בנושא.

תודה מראש

inballavy

New member
אני רואה יותר בעיה בזמן ההריון, לידה והוכחת אבהות

אחר כך כבר לא צריכות להיות בעיות מיוחדות לילדים.
אם אתם לא רשומים כנשואים במשרד הפנים, אשתך לא זכאית לקופת חולים וביטוח לאומי, מה שהופך את ההריון והלידה לעסק די יקר.
בנוסף לכך תידרשו אחרי הלידה לעבור בדיקת רקמות על מנת להוכיח את אבהותך על הילדים. עד אז הילדים לא יקבלו אזרחות (וכמובן גם שאין להם זכאות לקופת חולים וכו').
מהרגע שהילדים אזרחים, אין סיבה שיהיו בעיות הלאה.
בקיצור, לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו, אבל אם תהיו רשומים כנשואים במשרד הפנים ולאשתך יהיה א5 לפני תחילת ההריון, תחסכו הרבה כסף וטרטורים.

Amirshaham

New member
תודה על התגובה

אנחנו כאן כבר קרוב ל 4 שנים ויש לה א/5, בקרוב גם סוף סוף תגמר תקופת ה"צינון" המיותרת והיא תוכל להירשם גם לקופת חולים. האם עדיין יכולות להיות בעיות בנושא?

inballavy

New member
נדמה לי שאין בעיות. אני חושבת שרנדילו ידע הכי טוב

המקרה שלנו היה הפוך (אני ישראלית ובעלי זר), אבל בנוגע לאזרחות הילדים לפי מה שכתוב פה http://www.piba.gov.il/Regulations/68.pdf לא צריכה להיות בעיה גם בלי בדיקת רקמות
(הבדיקה הזו היא עסק יקר ומייגע)

אסי 11111

New member
תקופת צינון

סלייחה על הבורות.. מה זאת תקופת הצינון? אני מניח שקשור לקופ"ח..
אחרי כמה זמן עם ויזה א'5 אפשר להיות זכאים לקופ"ח?
תודה

ילד ממזר ביהדות,

ממזר מוגדר ביהדות כילד שנולד כתוצאה מגילוי עריות חמור (כתוצאה מיחסי מין בתוך המשפחה הקרובה) או נולד לאישה נשואה מקיום יחסי מין עם גבר אחר. כל לידה אחרת אינה מוגדרת ביהדות כ"ממזר".
ילד מחוץ לנישואין הוא ילד מחוץ לנישואין, לא פחות ולא יותר מכך.
בעתיד, לאחר שהילד יתבגר ואם ירצה להירשם - מסיבות שלו - לנישואים ברבנות ייתכן שהם ייבדקו את מקורותיו אבל לכלל ממזרות הם לא יכולים להגיע, כי כאמור במקרה שתיארת אינו יכול להיחשב כממזר.

randyloo

New member
אין בעיה

אף אחד לא בודק את דתם של הילדים באופן רשמי. הפעם הראשונה בה הם יתקלו בבעיה היא כאשר ירצו להתחתן ברבנות.
יש היום מאות אלפי ילדים בחברה היהודית שאינם יהודים על פי ההלכה בעיקר עקב העליה הרוסית. זה לא מפריע לאף אחד כי אף אחד לא ממש יכול לדעת.

Amirshaham

New member
תודה

אבל ברישום הילדים לכשיהיו במשרד הפנים - אם אנחנו זוג לא נשוי ובנוסף האם נמצאת באשרת א5 - זה לא עלול ליצור בעיות?
&nbsp
סתם מנסה להקדים תרופה למכה שאולי תבוא...(בטח אם אחרי הבחירות יש סיכוי סביר שהחרדים יקבלו את תיק הפנים...)

randyloo

New member
ברישום של הילד לא כתוב אם ההורים נשואים או לא

החרדים כבר החזיקו בעבר בתיק הפנים ושמרו על סטטוס קוו.

Amirshaham

New member
אוקיי תודה, כשנגיע לגשר נעבור....:)

ולגבי השאר - יש לי מה לומר וכמה חששות אבל אין ספק שלא זה המקום והפורום אז נעצור את זה כאן.

La Milagrosa

New member
ממזר הוא רק מי שנולד לאם נשואה ולא מבעלה.

כל השאר הם לא ממזרים. זאת שגיאה נפוצה שאין לי מושג מאיפה אנשים הקריצו אותה.

een ogenblik

New member
בערך

אמנם זו טעות לחשוב שהורים לא-נשואים זו סיבה לממזרות ביהדות, אך ממזרות יכולה לנבוע מכל עברה על עריות (על פי הגדרת היהדות), ולא רק כתוצאה מיחסים בין אישה נשואה למי שאינו בעלה.

בכל מקרה, הטעות הגדולה יותר היא המחשבה שאישה לא יהודיה יכולה להוליד ממזר על פי חוקי היהדות. גם אם היא נשואה לאחר, לא יהיה ילדה ממזר, וכך גם אם הילד הוא כתוצאה מעברה אחרת על העריות.
בעצם, גם ילד הנולד לאישה יהודיה נשואה כתוצאה מיחסיה עם גבר אחר מבעלה הרישמי לא יהיה ממזר, אם הגבר האחר הזה אינו יהודי.
הגדרות היהדות אינן מחייבות מי שאינו יהודי, ומכיוון שמזרות היא עונש להורים, ילד לא יהיה ממזר אם אחד מהוריו לפחות אינו יהודי.

עם זאת, מכיוון שהמילה "bastard" מתורגמת למילה "ממזר" בעברית, ומכיוון שבסרטים היא משמשת לתיאור ילד שנולד מחוץ לנישואים (חוץ מהשימוש בו כקללה), יש מי שמניח שזה נכון גם לגבי החברה בה הוא חי בישראל.

La Milagrosa

New member
כן, את הנושא של פרי עריות שכחתי באמת.

בכל אופן, אני לפעמים שומעת מישראלים חילוניים כאלו שטויות, שאני נגנבת. האמונה שממזר הוא מי שנולד לאם לא נשואה, למשל, או "לחרדים יש סדין עם חור שדרכו הם מקיימים יחסים". כן כן, תאמיני או לא- יש מי שחושב ככה, ואני מדברת על אנשים עם השכלה גבוהה, שראו עולם והכל!

למעלה