ילדים אינם רכוש

ילדים אינם רכוש

ילדים אינם רכוש: האם חויבה לעודד את ילדיה להתראות עם אביהם
האם סיכלה עשרות מפגשים בין האב לילדיו, ובשל כך חויבה לשלם לו 12 אלף שקל. היא ניסתה לבטל את ההחלטה, אך ביהמ"ש המחוזי דחה אותה והבהיר לה שהילדים אינם רכושה הפרטי.
דיווח שהתקבל מיחידת הסיוע העלה כי האם לא מוכנה לעודד את ילדיה לפגוש באביהם. הובע חשש כי אם זה ימשיך כך, הנתק עם הילדה הגדולה יתרחב גם לשני הילדים הנוספים.
השופט הדגיש, כי על האם להשתמש בהשפעה על ילדיה, הגרים עמה, דווקא כדי לאפשר את הקשר עם אביהם, אולם בפועל, וכפי שהודיעה העובדת הסוציאלית המטפלת במשפחה, היא מתקשה להפריד בין הרגשות שלה כלפי האב לבין צרכי הילדים להתראות עמו, ולא נותנת להם את ברכת הדרך.
השופט גם הבהיר, כי לא הוכחה אף טענה של האם לגבי מסוכנות האב כלפי הילדים, וגם אם האב אינו "טלית שכולה תכלת" – הוא נאות לקבל הדרכה הורית ולשפר את דרכיו. לעומתו, האם מתבצרת בעמדתה ומתנהגת כאילו הילדים הם רכושה הפרטי.
השופט הוסיף והזכיר לאם, כי היא חויבה בפיצוי רק לאחר שהוזהרה שוב ושוב, כאשר ביהמ"ש נהג עמה באורך רוח ונתן לה אינספור הזדמנויות לתקן את דרכיה.
השופט דחה את בקשת האם וחייב אותה לשלם לאב הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של 3,000 שקל.

ילדים כנשק

התנהגות האם מסוכנת , גם לה , כי זה עלול לחזור אליה כבומרנג בגיל מבוגר יותר, גם לילדים שהיא מסכנת את בריאות נפשם ועתידם.
מצד שני, אין אפשרות , לא לבית המשפט ולא לכבוד השופט לחייב אותה "לעודד" את ילדיה.
בכלל לאור כל ההנהגויות הלא אחראיות בין גברים לנשים לאחר גירושין, אולי צריך להעביר מתגרשים איזה קורס , משהו כמו נהיגה מונעת, לגבי היחסים ביניהם וההשפעות על ילדיהם.

tch111

New member
אהבתי מאוד את הצעתך...............

להעביר למתגרשים "איזה קורס , משהו כמו נהיגה מונעת, לגבי היחסים ביניהם "

ברוס12

New member
הילדים לצערי משמשים גם כנשק של האם

וגם כדי לבצע סחיטה של האב
צר לי מאוד אבל זה נכון

ברוס12

New member
אני מבין את זה