ילדות שנייה

ילדות שנייה

מאז גיל 14 הגעתי למצב כזה שהכי פשוט לי לכנות אותו כ"ילדות שנייה". זה מין מצב כזה שאני פשוט מתחיל לדבר כמו ילד, לזוז באנרגטיות כמו ילד. זה מתבטא בשני תחומים: א) כשאני מדבר עם אחותי הקטנה ב) כשאני רוצה חיבוק או נשיקה מאמא ואבא (להזכריכם אני בן 18!). ההתנהגות הזאת מתרחשת רק עם ההורים שלי ואחותי הקטנה 14.5 (שמתנהגת כמו מתבגרת טיפוסית). אני מרגיש שבקטע ההתנהגותי קיים ריסון כלשהו, אני לא מגיע למצב שאני מכה אנשים או הורס דברים. אבל בכל זאת, טון הדיבור שלי נהפך לילדותי, אני דורש תשומת לב ממש כמו ילד קטן ועכשיו כשאני חושב על זה, אני מציג הצגה (דגש על הצגה) של ילד קטן. שמעתי פעם על מכניזם נפשי שקוראים לו רגרסיה (נסיגה), שהאדם חוזר למנהגים מגיל הינקות, מנהגים שהוא זוכר שבהם הוא הצליח לשלוט בהורים ולקבל מהם תשומת לב, או מנהגים שנראו "חמודים" ומשכו תשומת לב. אם אני בעיצומו של מצב כזה, ופתאום יש טלפון שאני חייב לענות לו, אני מחזיר את טון הדיבור לטון הרגיל שלי, והמעבר הזה, מילד למבוגר, לפעמים כרוך במאמצים נפשיים לא קלים. אם למישהו יש עוד ידע בנושא, אני אהיה יותר משמח לשמוע את דעתכם. Proxima Centauri

לפעמים המעבר מילדות לבגרות

למי שחסר לו בטחון מלווה בפחד שהשינוי בסטטוס מ"החמוד" של המשפחה לעוד בוגר אחד במשפחה יהיה כרוך באובדן יתרונות מסויימים שהיו לו באופן אוטומטי כילד. אם תשכיל להבין ולהאמין שאוהבים אותך בגלל אישיותך ולא מסיבות אחרות, פחד זה יעלם כי אישיות היא דבר שהגיל אינו משפיע עליה. במילים אחרות אהבו אותך ויואהבו אותך בגלל מה שאתה ולא בגלל שום סיבה אחרת.

nell 2

New member
מסכימה עם כל מילה! אבל

מדוע הפסיכולוג אינו משיב??? מעניין אותי מהו פשר התופעה...

גרא.

New member
רגרסיה,כלומר נסיגה למחוזות ילדות

קדומים יותר,נוצרת בדרך כלל כתוצאה של מצב לחץ.מה שאתה מתאר הוא כאילו השהות שלך במחיצת בני משפחתך,מלחיצה אותך כדי כך שהתנהגותך נסוגה לרמה של התנהגות ילדותית,הרבה מתחת לגילך.בה בשעה שמחוץ לבית,אתה מתנהג כנער בוגר כמצופה מבני גילך.מהן הסבות לתחושת הלחץ במשפחה קשה לדעת מבלי להכיר אותך,וכמובן גם את הוריך.ועלכן הדרך הטובה להתמודד עם הנסיגה הלא מובנת היא לברר דרך פגישה משפחתית,כולל אחותך ,מהם המשתנים,או הכוחות הפועלים במערכת המשפחתית,מהן הסבות והנסיבות לכך שהמערכת המשפחתית בעצם כלכך מלחיצה אותך,ללא יכולת להתמודד עמה כאדם בוגר..וישנן כמובן סבות רבות לכך.מאד יתכן שפגישה ראשונה,תביא למסקנה שיש צורך בטיפול משפחתי.

למעלה