ילדותיות

ילדותיות ../images/Emo95.gif

בתוכנית של אתמול (סורי, אבל רואה רק רקטרואקטיבית) הוצגו אנשים ילדותיים, שמסרבים להתבגר ונתלים בבני משפחתם, או לחילופין מבזבזים את כל כספם על דברים במקום לנצל את הזמן להיות עם משפחתם. מה דעתכם על ההתנהגות של המשתתפים
האם התנהגות כזאת מוכרת לכם
מה עושים עם בעיה כזאת

brum

New member
אוף כמה שאני מכירה את זה מקרוב

יש לי אח גדול ממני בשלוש שנים שעדיין גר עם ההורים - אני עוד לפני שסיימתי את השירות בצבא כבר חיפשתי עבודה על מנת לשכור דירה ולחיות חיים עצמאיים - לא יכולתי לחכות בשביל לחיות את החיים שלי והנה היום אני נשואה באושר עם 3 ילדים ואחי עדיין באותו מצב שהיה. כמובן שבזה אשמים 2 הצדדים - הבן שמעדיף לחיות בנוחות מאשר חיים של מבוגר עצמאי וההורה שממציא בשביל הילד את התרוצים למה אי אפשר לגור בנפרד אבל מתלונן על זה כל הזמן - לא יודעת מה יקרה כאשר יגיע הזמן .... ולא תהיה לו ברירה - אני רק יודעת שאני בשום פנים ואופן לא אתמוך בו. לא מבינה את האחות שרוצה לחיות שאחיה יגור איתה ועם הארוס שלה - איך זוג צעיר לא רוצה את הפרטיות שלו בבית שלו ? לא מובן לי הקטע. העצות של ד"ר פיל היו מעולות אבל לא נראה לי שהם יממשו אותם והבחור אי פעם יצא מהבית של אחותו כי אין לו שום סיבה להתאמץ, זה בסדר מצד אחותו וארוסה שישאר בבית אז למה שיזוז מהספה ? אני לא הייתי נותנת לאף אחד להכנס לי לחיים ככה ובטח לא לתקופה כזו ארוכה - יש אמרה שאומרת "דגים ואורחים אחרי 3 ימים מסריחים". גם הבעל הבזבזן והאלים לא נראה אחד שישתנה, בעיניים שלו היה מבט כזה ריק כשד"ר פיל מדיבר אליו - זה ממש ברור כשמש שהוא הגיע לתוכנית בשביל למצוא חן בעיני אשתו, אני מאוד מקווה שהם גרושים היום. באמת לא מבינה למה הם התחתנו - איך אפשר להתחתן עם בחור לא אחראי ועוד להקים משפחה ? מי שחושב שחתונה יכולה לשנות משהו כזה מהותי בבנאדם מתגרש מהר מאוד. לגבי האורחת האחרונה - זו הפעם היחידה שהסכמתי עם מה שאמר ד"ר פיל - כרגע היא אמנם מפסידה המון דברים בזה שהיא לא מתבגרת אבל היא מתפקדת ועצמאית והיא לא פוגעת באף אחד בהתנהגות שלה (וד"ר פיל חשף שגם השותפה שלה לא הכי בוגרת בעולם) אז שתשאר ככה - אני מאמינה שלבחורה כזו זה רק ענין של זמן עד שתרצה להתבגר.

Y. Welis

New member
האחרונה זו ההיא עם הדובים והשפנים?

משהו מיוחד... היה נחמד אילו היו כאלה גם כאן. באשר לבעיה עם האח - צריך לברר מה מונע ממנו לצאת החוצה. לרוב יש סיבות (פחדים עמוקים יותר או פחות, לרוב ממקור לא הגיוני שצריך לחשוף), וניתן להכין תוכנית פעולה שתוציא אותו באופן הדרגתי החוצה ותראה לו את יתרונות החיים בחוץ (מניח שאין לו חיי חברה אמיתיים).

למעלה