ילדה .V מטפלת

ילדה .V מטפלת

לקטנה שלי, בת שנתיים,יש מטפלת. הגדולה, בת חמש, נמצאת בגן עד שתיים וחצי ומאז אני איתה בבית. בעקרון, המטפלת היא של הקטנה ולא של הגדולה, למרות שכשצריך היא עושה לשתיהן בייביסיטר וכו'. הן לא מסתדרות ביניהן, וזאת בלשון המעטה. אקדים ואומר, שהקטנה מאוד מאוד אוהבת את המטפלת והמטפלת אותה, והן מסתדרות מצוין, וגם אני מרוצה מהמטפלת. הגדולה צועקת על המטפלת הרבה, למשל אם המטפלת עושה משהו שלא נראה לגדולה (כמו לא להביא לה לשתות תוך שתיים וחצי שניות מהבקשה) ובכלל יש ביניהן המון חיכוכים, בדרך כלל על שטויות וכל החיכוכים מתחילים מהבת שלי (לו המטפלת הייתה "יוזמת" זאת כבר הייתה כמובן בעיה אחרת, וקשה יותר). לפעמים אני מקבלת דיווחים סותרים על אירועים שקרו (למשל, אני שואלת למה הקטנה בוכה. הגדולה אומרת כי נפל לה הדובי מהיד והמטפלת תאמר, כי הגדולה משכה לה בכוח את הדובי וגם דחפה אותה. ברור לי, שבמרבית המקרים המטפלת מוסרת דיווח אמין יותר. אני לא רוצה להפגין חוסר אימון בבת שלי, לא מולה ובטח לא מול המטפלת. מצד שני, מהיכרות עם הנפשות הפועלות ברור לי איפה האמת שוכנת. יש לי גם תחושה שהמטפלת לא מאוד אוהבת את הגדולה (ואני חייבת בכאב רב לציין, שלפעמים אני רואה למה. הגדולה פשוט מתעללת בה לפעמים). והמטפלת רואה עצמה כמי שאחראית על הקטנה בלבד, במיוחד אם אני בבית, ואז היא מגוננת עליה יותר. חשבתי על אפשרות של קנאה מצד הגדולה, אבל קשה לי להאמין. אני לא יודעת איך להתמודד בסיטואציות כמו שתארתי, מה להגיד. אני הרי חייבת "לקחת צד" והקטנה קטנה מכדי להסביר (מה שמוביל לשאלה נוספת שבטח תהיה רלוונטית עוד כמה חודשים - איך פועלים במצב של גרסאות סותרות בין ילדים???) אשמח לכל עצה.

לאה_מ

New member
לא הבנתי - המטפלת גרה אצלכם?

אם את נמצאת בבית מהשעה שהגדולה חוזרת מהגן - למה יש הרבה שעות חפיפה ביניהן? ולגבי הגרסאות הסותרות בין ילדים - חביבתי, הדבר האחרון שאת חייבת הוא "לקחת צד". לא רק שאת לא חייבת לעשות את זה - לדעתי גם ממש לא כדאי לך לעשות את זה. אני חושבת שהתערבות במריבות של הילדים צריכה להיות רק כדי למנוע פגיעה פיזית. אם תקחי צד - לא משנה מה תעשי וכמה תצדיקי את הגישה שלך - אחת הבנות תעלב. ותכעס. ותפגע. זה בטוח. ובסופו של דבר - זו לא המטרה שלך. בנוסף, כשאת לוקחת צד את משמשת בעצם כבית משפט, ולדעתי זו דרך מאד לא נכונה ליישוב סכסוכים. אני אסביר - כששני צדדים באים לבית המשפט, השופט שומע את הטענות שלהם, רואה את הראיות ומחליט. הוא צריך להחליט למי מהצדדים להאמין, מה (לדעתו, על פי הטענות והראיות) הן העובדות הצריכות לעניין, ואז הוא מחליט מי חייב ומי זכאי וגוזר את הדין. הצדדים בתהליך הזה כמעט פסיביים (למעט הצגת הטיעונים והראיות בפני בית המשפט) - הם לא שותפים לתהליך החשיבה של השופט, הם לא שותפים לתהליך כלשהו של יישוב הסכסוך, אם יש להם אינטרסים חבויים הרי שאלה לא יבואו לידי ביטוי בתהליך הזה - ולכן לא פלא, שבסופו של דבר מאד יתכן, ששני הצדדים יצאו לא מרוצים מהחלטת השופט. לעומת זאת, מה קורה בגישור? הצדדים לוקחים חלק פעיל ביישוב הסכסוך ביניהם, הם מנהלים משא ומתן (בתיווכו של המגשר), הם מחליטים אלו דברים חשובים להם ועל אלו דברים הם מוכנים לוותר, והם מחליטים מה יהיה הפתרון לסכסוך. כאשר הם הגיעו לפתרון בעצמם, יש להם גם אינטרס הרבה יותר חזק לקיים את הפתרון שבחרו ולשמור עליו לאורך זמן - הרי הם עצמם הגיעו למסקנה שזהו הפתרון האופטימלי עבורם. איזה מודל של יישוב סכסוכים נראה לך מתאים יותר ליישוב סכסוכים בין אחים? לי, לפחות, אין התלבטות בשאלה הזו. אני יודעת שלא הייתי רוצה לראות את עצמי בכסא של השופט (לא שזה לא קורה אף פעם, אבל בדרך כלל, אם אני מרגישה שיש מקום בו הילדים מבקשים שאני אחליט, אני מזהירה אותם מראש שיתכן ששניהם לא יאהבו את ההחלטה שלי, ומציעה להם לנסות להגיע להסכמה ביניהם). אני מעדיפה שהילדים יפתחו יכולות ליישוב סכסוכים גם בלי צורך בתווך שלי, ולכן בדרך כלל אני לא מתערבת (ואם הם באים אלי עם "אמא, אני לא רוצה שהוא יקח לי את הצבעים" אני אומרת "תגידי את אותו משפט בגוף שני עם "עומר" במקום "אמא" בתחילת המשפט"). אם הם נכנסים למעגל קסמים שלא מאפשר להם ליישב את המחלוקת, לפעמים אני לוקחת את תפקיד המגשר. עניתי רק על השאלה הנוספת שלך - אבל אני צריכה עוד פרטים לגבי המטפלת כדי לחשוב על זה ביתר בהירות.

אפרתש

New member
תקחי צד

אני הבנתי שהכוונה לקחת צד "מריבות" בין הילדה למטפלת, ולא בין האחיות. אני לא בעד "לקחת צד", אני כן בעד נקיטת עמדה חזקה. יכול להיות שהגדולה מקנאת. גם קנאה רגילה באחות, וגם קנאה בטיפול היחידני שאחותה מקבלת. ולכן כדאי לעזור לה. מתן תשומת לב מיוחדת, אולי אפילו "מטפלת משלה" - שבייבי סיטינג דווקא תעשה מישהי אחרת. לצאת איתך בלי האחות. אבל זה לא אומר שמותר לה להיות קלפטע. נשמע שהילדה במאבק כוחות עם המטפלת, וכדאי להוציא אותה מזה. "אותך אני אוהבת הכי בעולם. אבל כשהמטפלת בבית, היא האחראית". לגבי דוגמת הכוס מיץ תוך שתי שניות - את רצינית? ומה את עושה בתגובה? או שאת נותנת למטפלת להתמודד עם זה בעצמה?

רצינית לגמריי

היא מבקשת ומיד אחרי זה מתחילה לצעוק למה לא הביאו לה... בדרך כלל אני מבקשת ממנה לא לצעוק ולחכות בסבלנות כי גם אם מאוד רוצים, לוקח זמן להגיב. ואם עסוקים, אז בכלל לוקח יותר זמן, ותמיד היא יכולה להביא לעצמה אם היא רוצה. איך מוציאים אותה ממאבק הכוחות הזה? בדרך כלל אני משתדלת שהשעות אחרי הגן יהיו שעות שלה איתי (עם הקטנה אני לבד בשעות הבוקר). אין לה שעות לבד עם המטפלת, אבל שוב - לא נראה לי שזאת הבעיה. אין לי ספק שזה סוג של מאבק כוחות, רק שלא ברור לי איך מתמודדים איתו.

המטפלת לא גרה אצלנו

אבל היא אצלנו 10 שעות ביום, כלומר גם כשאני בבית. כשראיתי את ההודעה שלך חייכתי וחשבתי שאולי במה שאמרת טמון שורש הבעיה (אני עורכת דין ורגילה "לקחת צד" ומעולם לא ראיתי את מה שאני עושה בעת סכסוכים בין הילדות כמו שאת תארת). אמנם התכוונתי בעיקר ליחסים בין הגדולה למטפלת, אבל גרמת לי לחשוב שוב על כל מערך היחסים בין האחיות, ותודה לך על כך.

אפרת_ח

New member
נשמע לי שהגדולה מקנאה

אפשר קנאה גם למטפלת, לא רק לאמא. אולי אפשר להתייעץ עם המטפלת עצמה? אם למטפלת יש ילדים, היא בטח תוכל להזדהות עם המצב.

למעלה